Τετάρτη 10 Ιουλίου 2013

Καβάσιλα: Ξεκινά το 1ο Φεστιβάλ Δήμου Πηνειού


festival_piniouΜε την γνωστή και δημοφιλή παιδική παράσταση για μικρούς, αλλά και… μεγάλους  «Μάικ ο Φασολάκης», ξεκινά την Παρασκευή 12 Ιουλίου (9:30 μ.μ.), το 1ο Φεστιβάλ Δήμου Πηνειού.
Πρόκειται για ένα σημαντικό πολιτιστικό εγχείρημα για τον δήμο Πηνειού, που θα φιλοξενηθεί στο όμορφο ανακατασκευασμένο θεατράκι Καβασίλων, που αναμένεται να αποτελέσει «πόλο έλξης» για χιλιάδες θεατές, που θα παρακολουθήσουν τις θεατρικές και τις μουσικές εκδηλώσεις από την ερχόμενη Παρασκευή μέχρι και τις 25 Αυγούστου, οπότε θα «πέσει» η αυλαία του 1ου Φεστιβάλ Δήμου Πηνειού.

Χθες το μεσημέρι, συνέντευξη Τύπου παραχώρησαν ο δήμαρχος Πηνειού Αλέξης Καστρινός, ο πρόεδρος του Νομικού Προσώπου Δημοσίου Δικαίου Πολιτισμού Δημήτρης Βασιλόπουλος και ο πρόεδρος της τοπικής κοινότητας Καβασίλων Διονύσιος Ζορμπάνος.

Αρχικά, ο κ. Καστρινός στάθηκε στο θεατράκι Καβασίλων και στην προσπάθεια που έγινε να λάβει τη σημερινή του μορφή, λέγοντας ότι αποτελεί ένα πραγματικό «στολίδι», που όμοιο του δεν υπάρχει σε όλη την Πελοπόννησο και όχι μόνο.

«Αυτό ξεκίνησε από την τοπική κοινωνία των Καβασίλων, αλλά θέλαμε να βγάλουμε τον δήμο προς τα έξω. Το 1ο Φεστιβάλ και το θέατρο Καβασίλων, δημιουργούν ένα άλλο επίπεδο στα πολιτιστικά της Ηλείας.

Συγχαίρω τον κ. Δ. Βασιλόπουλο και όλο το Νομικό Πρόσωπο, τον κ. Ζορμπάνο και τους συνεργάτες του και τους νεολαίους των Καβασίλων. Ο αποκλεισμός του δήμου Πηνειού, έχει περάσει ανεπιστρεπτί.

Διαθέτουμε ένα θέατρο, για θεατρικές παραστάσεις και μουσικές παραστάσεις και πιστεύω ότι θα κάνουμε μια καλή αρχή και από του χρόνου θα είμαστε ακόμη καλύτεροι.

Καλώ όλο τον κόσμο, να βοηθήσει και να δει το εγχείρημά μας. Ο δήμος Πηνειού και με το 1ο Φεστιβάλ βγαίνει προς τα έξω και φέρνει κόσμο για να τον κρατήσει και να γίνουν τα Καβάσιλα σημείο αναφοράς. Δεν θα υστερήσουμε καμία δημοτική κοινότητα και αυτό το αποδεικνύουμε με έργο. Δεν είμαστε ούτε μικρόψυχοι, ούτε κοντόφθαλμοι. Ο χρόνος δικαιώνει τους πάντες…», ανέφερε ο δήμαρχος Πηνειού.

Ο κ. Δ. Βασιλόπουλος από την πλευρά του είπε χαρακτηριστικά ότι «εγκαινιάζεται» ένας νέος θεσμός πολιτισμού, σε έναν υπέροχο, με κριτήριο την ποιότητα, τις προτιμήσεις των δημοτών, την ψυχαγωγία και την διασκέδαση. Πρόσθεσε δε, ότι ο πολιτισμός του δήμου σχεδιάζεται με την συνδρομή των εκπαιδευτικών, των επαγγελματιών και γενικότερα των δημοτών, που θέλουν την πολιτιστική αναβάθμιση του δήμου.

«Εκτός από τις προγραμματισμένες παραστάσεις και συναυλίες θα υπάρξουν κι άλλες εμβόλιμες. Θα πρέπει δε, να σημειώσω ότι η οικονομική επιβάρυνση του δήμου για το φεστιβάλ είναι μηδαμινή. Επίσης, θα υπάρξουν παράλληλες εκδηλώσεις και σε άλλες δημοτικές κοινότητες», τόνισε.

Ο κ. Δ. Ζορμπάνος χαρακτήρισε τα Καβάσιλα το κέντρο του πολιτισμού του δήμου Πηνειού και της τοπικής κοινωνίας, λέγοντας ότι το θεατράκι αποτελεί ένα έργο πνοής.
«Ένα μεγάλο «ευχαριστώ» στον κ. Καστρινό, που έχει προσφέρει μεγάλο έργο στην τοπική κοινωνία. Τα Καβάσιλα και ο δήμος Πηνειού γίνονται γνωστά πανελλαδικά», επεσήμανε.

Το πρόγραμμα
  • Στις 12 Ιουλίου (9:30 μ.μ.) η παιδική παράσταση «Μάικ ο Φασολάκης», όπου τον ρόλο του Μάικ ερμηνεύει ο Αργύρης Αγγέλου.
  •  Στις 17 Ιουλίου (9:30 μ.μ.) ο Σύλλογος Νεολαίας Καβασίλων διοργανώνει μια μοναδική συναυλία στο θεατράκι των Καβασίλων με την Ευρυδίκη και τον Δημήτρη Κοργιαλά.
  • Στις 20 Ιουλίου (9:30 μ.μ.) «ανεβαίνει» η θεατρική παράσταση «Υπάρχει και φιλότιμο» με τον ηθοποιό Γιώργο Παρτσαλάκη στον πρωταγωνιστικό ρόλο.
  • Στις 28 Ιουλίου (9:30 μ.μ.) έχει προγραμματιστεί άλλη μία παράσταση βασισμένη στη   θεατρική μεταφορά του «Άνδρες έτοιμοι για όλα».
  • Στις 4 Αυγούστου η Συναυλιακή Λαϊκή Ορχήστρα της Φιλαρμονικής Πύργου θα προσφέρει στο κοινό μια μοναδική μουσική βραδιά.
  • Στις  25 Αυγούστου, ο ιερέας π. Γεώργιος Χαρβαδέλας θα παρουσιάσει το θέμα «Η επίγεια πορεία της Παναγιάς και τα χριστιανικά προσκυνήματα στο Άγιος Όρος» κλείνοντας τις εκδηλώσεις του φετινού καλοκαιριού στο θέατρο των Καβασίλων.
  •  ilialive.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Η Διευθύντρια του δημ σχολείου Κα Ε. ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΠΟΥΛΟΥ ευχαριστεί τον ευγενή χορηγό του σχολείου Δ.ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟ

  Η Διευθυντήρια του δημ σχολείουΝεοχωρίου  Κυρία Ευγενία Αλεξανδροπούλου   με γραπτή επιστολή που ακολουθεί, ευχαριστεί θερμά  τον συγχωρια...