Δευτέρα 22 Ιουλίου 2013

Ηλεία: Έντονη αστάθεια σήμερα Δευτέρα - Από πότε ανεβαίνει ο υδράργυρος – αναλυτική πρόγνωση


pirgos17Έντονη αστάθεια περιμένουμε σήμερα Δευτέρα με ισχυρές μπόρες- τοπικές καταιγίδες τις απογευματινές ώρες στα ημιορεινά - ορεινά.
Σε συνθήκες έντονης αστάθειας, όπως η σημερινή, οι καταιγίδες συνηθίζεται να συνοδεύονται αυτή την εποχή από ισχυρές χαλαζοπτώσεις, ραγδαίες βροχές και ριπαίους ανέμους.


Στα συνήθη επίπεδα η ζέστη το μεγαλύτερο διάστημα της νέας εβδομάδας, μέγιστες τιμές στους 34 με 35 βαθμούς. Ωστόσο, σύμφωνα με τα μέχρι στιγμής διαθέσιμα στοιχεία άνοδο της θερμοκρασίας 1 με 2 βαθμούς περιμένουμε από την Πέμπτη.
 
Πάμε να δούμε τον καιρό αναλυτικά:
 
Σήμερα Δευτέρα 22/7, περιμένουμε ηλιοφάνεια με λίγες νεφώσεις στα ορεινά, οι οποίες τις θερμές ώρες, μεσημεριανές - απογευματινές, θα πυκνώσουν  και θα δώσουν ισχυρές καταιγίδες στις ημιορεινές - ορεινές περιοχές. Πιθανόν να επηρεάσουν και πεδινά τμήματα της κεντρικής και νότιας Ηλείας. Η θερμοκρασία το μεσημέρι στους 31 με 32οC στα περισσότερα πεδινά, τοπικά 33 με 34οC κυρίως στα πιο εσωτερικά, 28 με 29oC στα ορεινά. Στις περιοχές όπου θα εκδηλωθούν φαινόμενα θα σημειωθεί πρόσκαιρη αισθητή πτώση. Άνεμοι στο Ιόνιο βορειοδυτικοί γενικά ασθενείς.
 
Την Τρίτη 23/7, περιμένουμε ηλιοφάνεια με λίγες νεφώσεις στα ορεινά, οι οποίες τις θερμές ώρες. Η θερμοκρασία το πρωί στους 19 με 20oC στα πεδινά, 17 με 18oC στα εσωτερικά πεδινά και ημιορεινά - ορεινά, το μεσημέρι στους 31 με 32οC στα περισσότερα πεδινά, τοπικά 33 με 34οC κυρίως στα πιο εσωτερικά, 27 με 28oC στα ορεινά.  Άνεμοι στο Ιόνιο βορειοδυτικοί έως μέτριοι 4 με 5 μποφόρ.  
 
Την Τετάρτη 24/7, περιμένουμε ηλιοφάνεια.  Η θερμοκρασία το πρωί στους 20 με 21oC στα πεδινά, 18 με 19oC στα εσωτερικά πεδινά και ημιορεινά - ορεινά, το μεσημέρι στους 32 με 33οC στα περισσότερα πεδινά, τοπικά 34 με 35οC κυρίως στα πιο εσωτερικά, 29 με 30oC στα ορεινά.  Άνεμοι στο Ιόνιο βορειοδυτικοί έως μέτριοι 4 με 5 μποφόρ.  
 
Την Πέμπτη 25/7, περιμένουμε ηλιοφάνεια.  Η θερμοκρασία το πρωί στους 21 με 22oC στα πεδινά, 19 με 20oC στα εσωτερικά πεδινά και ημιορεινά - ορεινά, το μεσημέρι στους 33 με 34οC στα περισσότερα πεδινά, τοπικά 35 με 36οC κυρίως στα πιο εσωτερικά, 30 με 31oC στα ορεινά.  Άνεμοι στο Ιόνιο βορειοδυτικοί έως μέτριοι 4 με 5 μποφόρ.  
 
Σύμφωνα με τα μέχρι στιγμής στοιχεία την Παρασκευή 26/7, περιμένουμε ηλιοφάνεια με λίγες νεφώσεις στα ορεινά τις θερμές ώρες της ημέρας. Θερμοκρασία νέα μικρή άνοδο στους 36 με 37 βαθμούς Κελσίου. Άνεμοι στο Ιόνιο βορειοδυτικοί έως μέτριοι 4 με 5 μποφόρ.  
 
Νεότερα στοιχεία για τον καιρό στις τακτικές προγνώσεις στο ilialive.gr. Παρακολουθήστε τον καιρό της χώρας μας, σε πραγματικό χρόνο, από 470 και πλέον μετεωρολογικούς σταθμούς σε ολόκληρη την Ελλάδα στο metar.gr.
 
Πρόγνωση καιρού Θεόδωρος Κονδύλης
ilialive.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Εκπολιτιστικός σύλλογος Νεοχωρίου {{ΤΟ ΜΥΡΤΟΥΝΤΙΟ}}: ΕΝΑΡΞΗ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΩΝ ΕΠΑΝΑΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ

  Αγαπητοί συγχωριανοί φίλες και φίλοι του εκπολιτιστικού συλλόγου Νεοχωρίου {{ΤΟ ΜΥΡΤΟΥΝΤΙΟ}}!  Ανακοινώνουμε ότι σήμερα πάρθηκε μια μεγάλη...