Κυριακή 4 Αυγούστου 2013

«Μπήκε» αργά


Ηττήθηκε 2-0 από τη Λίβερπουλ ο Ολυμπιακός

Για ένα ακόμη φιλικό ο Ολυμπιακός παρουσιάστηκε… διπρόσωπος, έχοντας κακή παρουσία στο πρώτο μέρος και εμφανώς βελτιωμένη στο δεύτερο, γνωρίζοντας την ήττα με 2-0 από τη Λίβερπουλ.

Ίσως το εορταστικό κλίμα για τις τιμές στον Στίβεν Τζέραρντ, ίσως ότι το παιχνίδι έγινε πολύ νωρίς (12:45 ώρα Αγγλίας), ίσως και ο τρελός ρυθμός που επέβαλε από το πρώτο λεπτό η γηπεδούχος ομάδα, είχαν σαν αποτέλεσμα οι «ερυθρόλευκοι» να μπουν στο ματς με ένα ημίχρονο καθυστέρηση.

Τα γκολ των Άλεν στο 24’ και Χέντερσον στο 63’ έγραψαν την ιστορία του ματς. Μέγερι, Τσόρι και Κάμπελ στο πρώτο μέρος, Ρομπέρτο, Αβραάμ, Βάις και ο βελτιωμένος Σαβιόλα στο δεύτερο ξεχώρισαν από την ομάδα του Μίτσελ.

Κυριάρχησε η Λίβερπουλ

Ο Μίτσελ παρέταξε την ομάδα του με ανασταλτικά ενισχυμένο κέντρο, έχοντας Φέισα, Μανιάτη και Σάμαρη στη μεσαία γραμμή και σε πιο επιθετικό ρόλο τους Τσόρι και Κάμπελ πίσω από τον Μήτρογλου. Η Λίβερπουλ παρέσυρε στο γρήγορο ρυθμό της τον Ολυμπιακό, που δεν μπορούσε να κρατήσει αρκετή ώρα την μπάλα.

Στέρλινγκ και Άσπας δημιουργούσαν ρήγματα και ο «κρυφός» φορ Άλεν απειλούσε διαρκώς. Μετά από αρκετές προειδοποιητικές βολές, οι γηπεδούχοι άνοιξαν το σκορ στο 24’ σε φάση που ξεκίνησε από λάθος του Μεντζανί και με τον Άλεν να αξιοποιεί το γύρισμα του Άσπας. Οι επεμβάσεις του Μέγιερι φρόντισαν να μην αυξηθεί ο δείκτης του σκορ, ενώ οι προσπάθειες των δραστήριων Τσόρι και Κάμπελ δεν αρκούσαν για να αισθανθούν οι Reds τους παίκτες του Μίτσελ, που δεν δημιούργησαν καμία ευκαιρία στο πρώτο μέρος.

Βελτιωμένος, αλλά…

Σχεδόν μισή ομάδα άλλαξε ο Ολυμπιακός στο πρώτο τέταρτο του δευτέρου μέρους, με τους Ρομπέρτο, Παπάζογλου, Μανωλά, Βάις, Μασάντο και Σαβιόλα να περνούν στο γήπεδο. Οι αλλαγές της Λίβερπουλ αποδείχτηκαν, ωστόσο, πιο αποτελεσματικές, αφού στο 62’ και στην πρώτη του επαφή με την μπάλα ο Χέντερσον αξιοποίησε μία ακόμη έμπνευση του Στέρλινγκ γράφοντας το 2-0.

Οι «ερυθρόλευκοι» κέρδισαν μέτρα στο γήπεδο και πάτησαν περισσότερο το μισό του γηπέδου που αμυνόταν η ομάδα του Μπρένταν Ρότζερς, αλλά η λιγότερο πιεστική Λίβερπουλ έβρισκε χώρους για να υπενθυμίζει πως ήταν το αφεντικό. Ο Ολυμπιακός είχε την κατοχή, δίχως να φτάσει κοντά στο γκολ, την ώρα που το κοινό του «Άνφιλντ» αποθέωνε το τιμώμενο πρόσωπο, αλλά και τους… παλαίμαχους Κάραγκερ και Φάουλερ που αγωνίστηκαν.

Λίβερπουλ (Ρότζερς): Μινιολέ, Τζόνσον, Ενρίκε, Τουρέ (62’ Κάραγκερ), Άγκερ, Λούκας, Άλεν (62’ Χέντερσον), Τζέραρντ (84’ Σπίρινγκ), Κουτίνιο (73’ Λουίς Αλμπέρτο), Στέρλινγκ (73’ Φάουλερ), Άσπας (62’ Σουάρες).

Ολυμπιακός (Μίτσελ): Μέγιερι (46’ Ρομπέρτο), Σαλίνο (46’ Παπάζογλου), Μετζανί (59’ Μανωλάς), Σιόβας (76’ Αβρ. Παπαδόπουλος), Χολέμπας, Φέισα, Μανιάτης (76’ Λυκογιάννης), Σάμαρης (46’ Βάις), Κάμπελ (76’ Διαμαντάκος), Τσόρι (59’ Μασάντο), Μήτρογλου (59’ Σαβιόλα).

Πηγή: sport-fm.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΜΕΓΑΛΟ ΠΑΣΧΑΛΙΝΟ BAZAAR από του μαθητές του δημοτικού σχολείου Νεοχωρίου, με χορηγία της καφετέριας {{LA BOHEME }} Διον Παναγόπουλου

Είμαι στην μεγάλη και πολύ  ευχάριστη θέση να ανακοινώσω ότι έγινε μια πολύ καλή και γενναιόδωρη πράξη από έναν επαγγελματία του χωριού μας ...