Τετάρτη 21 Αυγούστου 2013

«Στέρεψε» το αίμα στο Νοσοκομείο του Πύργου!


 
Έκκληση για αίμα απηύθυνε σε όλους τους εθελοντές αιμοδότες και ευαισθητοποιημένους πολίτες η διευθύντρια του Σταθμού Αιμοδοσίας του Νοσοκομείου Πύργου Κωνσταντίνα Πανέτα-Κωνσταντακοπούλου, αφού αυτή τη χρονική περίοδο έχουν αδειάσει τα ψυγεία από αίματα, με αποτέλεσμα να ελλοχεύει σοβαρός κίνδυνος αδυναμίας κάλυψης των έκτακτων περιστατικών.

Ο Αύγουστος είναι πάντα ο πιο δύσκολος μήνας για τον Σταθμό Αιμοδοσίας. Κι αυτό γιατί ο πληθυσμός του Νομού Ηλείας τριπλασιάζεται και αυξάνονται αντίστοιχα τα περιστατικά, τακτικά και έκτακτα, που καθημερινά καλείται να αντιμετωπίσει το Νοσοκομείο και να καλύψει με αίμα ο Σταθμός Αιμοδοσίας.

Άγχος και κακή διατροφή «μειώνουν» τους αιμοδότες
Ωστόσο, αυτή η χρονιά είναι ακόμα πιο δύσκολη, αφενός γιατί οι αιμοδότες, λόγω των καθημερινών προβλημάτων, κυρίως οικονομικών, που καλούνται να αντιμετωπίσουν δεν προσέρχονται τόσο αθρόα στον Σταθμό Αιμοδοσίας ή στις οργανωμένες αιμοδοσίες των εθελοντικών συλλόγων όσο στο παρελθόν και αφετέρου γιατί πολλοί από αυτούς που επιδιώκουν να αιμοδοτήσουν, αποκλείονται λόγω υψηλής πίεσης, χαμηλού αιματοκρίτη και άλλων περιστασιακών προβλημάτων, συνέπεια κυρίως της αγχώδους ζωής και κακής διατροφής.

Κάνουμε τον σταυρό μας
Μοιραία, τα ψυγεία του Σταθμού Αιμοδοσίας έχουν αδειάσει και δεν υπάρχει δυνατότητα ενίσχυσης από τα όμορα νοσηλευτικά ιδρύματα, αφού και αυτά αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα έλλειψης. «Απευθυνόμαστε στα γειτονικά νοσοκομεία, αλλά δεν βρίσκουμε, γιατί όλοι έχουν έλλειψη», λέει η διευθύντρια του Σταθμού Αιμοδοσίας του Νοσοκομείου Πύργου Κωσταντίνα-Πανέτα Κωνσταντακόπουλου, σημειώνοντας ότι τα πολλά έκτακτα περιστατικά των τελευταίων ημερών πήραν αρκετές μονάδες αίματος.
«Κάνουμε το σταυρό μας να μη γίνει τύχει τίποτα σοβαρό και έχει ανάγκη από μεγάλη ποσότητα αίματος».
Έκκληση για αίμα
Το πρωί της Δευτέρας, αλλά και τις προηγούμενες ημέρες, η κα Πανέτα βρισκόταν ουσιαστικά πάνω από ένα τηλέφωνο, προσπαθώντας να επικοινωνήσει με τους αιμοδότες -από το Μητρώο του Σταθμού- που έχουν να αιμοδοτήσουν καιρό και θα μπορούσαν να αφιερώσουν λίγο από το χρόνο τους, για να δώσουν μια μονάδα αίματος, η οποία είναι κάτι παραπάνω από πολύτιμη.
Η κα Πανέτα, απηύθυνε έκκληση μέσω του patrisnews.com σε εθελοντές που δεν έχουν αιμοδοτήσει το τελευταίο τριμηνο, αλλά και σε κάθε ευαισθητοποιημένο πολίτη, να προσέρχονται καθημερινά στον Σταθμό Αιμοδοσίας (2621082339) στο Νοσοκομείο του Πύργου, από τις 9:00 το πρωί μέχρι τη 1:00 το μεσημέρι και από τις 5:30 το απόγευμα μέχρι τις 8:00 το βράδυ (Σάββατο και Κυριακή 9:00-13:00) προκειμένου να αιμοδοτήσουν και να σώσουν μια ζωή.

Νάνσυ Σπυροπούλου
(n_spyropoulou@yahoo.gr
 patrisnews.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Εκπολιτιστικός σύλλογος Νεοχωρίου {{ΤΟ ΜΥΡΤΟΥΝΤΙΟ}}: ΕΝΑΡΞΗ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΩΝ ΕΠΑΝΑΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ

  Αγαπητοί συγχωριανοί φίλες και φίλοι του εκπολιτιστικού συλλόγου Νεοχωρίου {{ΤΟ ΜΥΡΤΟΥΝΤΙΟ}}!  Ανακοινώνουμε ότι σήμερα πάρθηκε μια μεγάλη...