Τετάρτη 28 Αυγούστου 2013

Ίδρυση Γραφείου Ανταποκριτή ΟΑΕΔ στο Δ. Ανδραβίδας-Κυλλήνης





Ελληνική Δημοκρατία
Νομός Ηλείας
Δήμος Ανδραβίδας-Κυλλήνης
                                                                     Γραφείο Τυπου  



Δελτίο Τύπου



Την ίδρυση Γραφείου Ανταποκριτή στο Δήμο Ανδραβίδας-Κυλλήνης ζητεί από τη Διοίκηση του ΟΑΕΔ ο Δήμαρχος Ανδραβίδας-Κυλλήνης κ. Δημήτριος Αρβανίτης με βασικότερο στόχο η ανάπτυξη της Δομής ν’ ανακουφίσει τους εκατοντάδες συμπολίτες μας- και κυρίως τις ευαίσθητες κοινωνικές ομάδες.


«Με την  Ίδρυση Γραφείου Ανταποκριτή ΟΑΕΔ στο Δήμο Ανδραβίδας-Κυλλήνης, οι δημότες μας δε θα υποχρεώνονται πλέον να μεταβαίνουν στην Αμαλιάδα και στον Πύργο προκειμένου να εξυπηρετηθούν και κατά συνέπεια δεν θα υποβάλλονται σε ταλαιπωρία και πρόσθετες δαπάνες μετακίνησης», δηλώνει μεταξύ των άλλων ο Δήμαρχος κ. Αρβανίτης, εστιάζοντας κυρίως στους ανέργους που διαμένουν στην ευρύτερη περιοχή και οι οποίοι αντιμετωπίζουν το φάσμα της υστέρησης.

Με βάση το σχέδιο που έχει καταρτιστεί από τη Δ/νση Μελετών και Οργάνωσης του ΟΑΕΔ, ο ανταποκριτής θα μπορεί- για την εξυπηρέτηση των δημοτών- να εγγράφει ανέργους στα μητρώα του Οργανισμού, να ανανεώνει το δελτίο της ανεργίας, να εκδίδει βεβαιώσεις ανεργίας, να δέχεται αιτήσεις επιδότησης τακτικής ανεργίας, να καταχωρεί την πληρωμή του επιδόματος της τακτικής ανεργίας, να επικυρώνει τις πρόσθετες παροχές εκτός της επιδότησης τακτικής ανεργίας, να δέχεται ενστάσεις- αιτήσεις θεραπείας, να διενεργεί ελέγχους σε προγράμματα απασχόλησης κ.λ.π..

«Όλα τα παραπάνω και μια πλειάδα πρόσθετων παροχών θα γίνονται χωρίς οι δημότες να έρχονται στη δυσχερή θέση να ξοδεύουν χρήμα και χρόνο για την μετάβαση στα γραφεία του ΟΑΕΔ της Αμαλιάδας ή και του Πύργου», σημειώνει ο κ. Αρβανίτης.

Τονίζεται ότι,  οι μεταφορικές δομές του νομού (Μέσα Μαζικής Μεταφοράς) καθίστανται για τους ανέργους ασύμφορες λόγω της απόστασης, του κόστους, του χρόνου καθώς και της πυκνότητας δρομολογίων και  τα δρομολόγια μέσων  σταθερής τροχιάς έχουν καταργηθεί.

Σημειώνεται τέλος, ότι κατόπιν σχετικής εισηγήσεως του Δημάρχου Ανδραβίδας-Κυλλήνης κ. Δημήτριου Αρβανίτη στην συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου  της 29ης Ιουλίου 2013, το Σώμα ενέκρινε ομόφωνα την Ίδρυση Γραφείου Ανταποκριτή ΟΑΕΔ στο Δήμο Ανδραβίδας-Κυλλήνης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Εκπολιτιστικός σύλλογος Νεοχωρίου {{ΤΟ ΜΥΡΤΟΥΝΤΙΟ}}: ΕΝΑΡΞΗ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΩΝ ΕΠΑΝΑΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ

  Αγαπητοί συγχωριανοί φίλες και φίλοι του εκπολιτιστικού συλλόγου Νεοχωρίου {{ΤΟ ΜΥΡΤΟΥΝΤΙΟ}}!  Ανακοινώνουμε ότι σήμερα πάρθηκε μια μεγάλη...