Τετάρτη 14 Αυγούστου 2013

ΣΟΚ !!! Βρέθηκε νεκρό νεογέννητο βρέφος στη χωματερή Λεχαινών - Εντοπίστηκε η μάνα που το πέταξε ζωντανό στα σκουπίδια - Συνελήφθη και η μητέρα της (photos)


CAM01419

Σε προχωρημένη σήψη η σωρός του μωρού

CAM01412CAM01413vref1Νεότερη ενημέρωση 13/08
Επίσημες ανακοινώσεις σχετικά με τον εντοπισμό της μάνας του βρέφους αναμένεται να κάνουν οι Αρχές από ώρα σε ώρα. Οι πρώτες πληρ οφορίες κάνουν λόγο για άτομο από την ευρύτερη περιοχή της Κυλλήνης. Συγκεκριμένα για υπήκοο Αλβανίας από το Νιοχώρι η οποία και έχει συλληφθεί. Είναι 20 ετών και ανύπαντρη.

Με βάση τις ίδιες πληροφορίες αλλά και την ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ. έχει συλληφθεί και η 44χρονη μητέρα της που φέρεται να εμπλέκεται στην υπόθεση. Η οικογένεια είχε έρθει στο Νιοχώρι από την Κρήτη προκειμένου να δουλέψει σε αγροτικές εργασίες. Σε λίγο περισσότερα...

Σύμφωνα με νεότερες πληροφορίες η 44χρονη μητέρα και η 20χρονη κόρη ήθελαν να αποκρύψουν την εγκυμοσύνη της δεύτερης απο τον πατέρα. Το σωματότυπο της 20χρονης βοηθούσε σε αυτό και έτσι όταν γέννησε πέταξαν το νεογέννητο στα σκουπίδια.

Οι Αρχές έφτασαν στην εξιχνίαση της υπόθεσης ακολουθώντας ουσιαστικά τη διαδρομή του απορριματοφόρου που πέταξε τα σκουπίδια στη χωματερή, πληροφορίες για τις εγκυμονούσες γυναίκες στο Νεοχώρι της Κυλλήνης και κατέληξαν έτσι στην 20χρονη και τη μητέρα της.

Το θέμα

Τα ουρλιαχτά της μεσόκοπης Βουλγάρας ρακοσυλλέκτριας σκέπασαν το μεσημέρι της Δευτέρας τον ήχο των σκαπτικών μηχανημάτων και των απορριμματοφόρων στην χωματερή του Δήμου Ανδραβίδας - Κυλλήνης  που βρίσκεται στις παρυφές της πόλης των Λεχαινών δίπλα από την νέα εθνική οδό Πύργου – Πάτρας.

Έντρομη η γυναίκα κάλεσε κοντά της τους δύο ομοεθνείς της που την βοηθούσαν στην συγκέντρωση μεταλλικών αντικειμένων και τρεμάμενη με λυγμούς τους οδήγησε στην άκρη ενός σωρού απορριμμάτων εκεί όπου δίπλα από τις μεγάλες μαύρες σακούλες με τα σκουπίδια βρισκόταν το πτώμα ενός νεογέννητου αγοριού.

Το άτυχο μωρό που ήταν σκεπασμένο με ένα σκούρο σεντόνι βρέθηκε στην χωματερή χθες λίγο μετά τις 12 το μεσημέρι  και σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις της αστυνομίας μεταφέρθηκε εκεί μαζί με άλλα απορρίμματα πιθανότατα από την περιοχή της Κυλλήνης.
Από την γενικότερη εικόνα του και λόγω του ότι φαινόταν διακρινόταν ακόμα ο ομφάλιος λώρος του εικάζεται ότι το παιδάκι γεννήθηκε νεκρό ή ζωντανό και μετά το πέταξαν σε κάδο απορριμμάτων πριν καταλήξει στη χωματερή. 

Στον τόπο του περιστατικού μετέβη αμέσως ο αστυνομικός διευθυντής Ηλείας Αριστείδης Ανδρικόπουλος και αστυνομικοί της ασφάλειας οι οποίοι φωτογράφησαν και ερεύνησαν τον χώρο ενώ  έκαναν αυτοψία και στο σημείο που βρέθηκε το νεκρό βρέφος.

«Η εικόνα του νεκρού μωρού δίπλα στα σκουπίδια μας συγκλονίζει όλους . Θα καταβάλουμε κάθε προσπάθεια για να εντοπίσουμε την μητέρα του που προέβη σε αυτή την αποτρόπαια πράξη» - ανέφερε  ο κ. Ανδρικόπουλος. Σοκαρισμένη η 50χρονη Βουλγάρα ρακοσυλλέκτρια περιέγραψε τον τρόπο με τον οποίο εντόπισε το νεκρό μωρό.

«Είχαμε έρθει εδώ για να μαζέψουμε μέταλλα και να τα πουλήσουμε. Αυτή είναι η δουλειά μας . Ξαφνικά κατά τις 12 εκεί που έψαχνα στα σκουπίδια είδα ένα μικρό δεματάκι από ύφασμα . Το άνοιξα και είδα έντρομη να βρίσκεται μέσα το νεκρό μωρό. Αμέσως έβαλα τις φωνές ήρθαν οι άλλοι και ειδοποιήσαμε την αστυνομία. Η γυναίκα που το έκανε αυτό στο παιδί της δεν λέγεται μάννα. Θα μπορούσε αν δεν το ήθελε όταν γεννήθηκε να το δώσει κάπου και όχι να το πετάξει σαν το σκυλί στον σκουπιδότοπο»

«Η ανεύρεση του νεκρού βρέφους μέσα στον σκουπιδότοπο του δήμου μας , έχει συγκλονίσει και σοκάρει όλη την τοπική κοινωνία. Αδυνατώ να πιστέψω ότι υπάρχουν άνθρωποι και μητέρες που συμπεριφέρονται έτσι σε ένα μωρό, στο ίδιο τους το παιδί . Ακόμα και νεκρό να είχε γεννηθεί δεν υπάρχει κανένα ελαφρυντικό γι αυτή την γυναίκα που λέγεται μάνα . Ζητάμε από την ΕΛ.ΑΣ την άμεση διαλεύκανση της υπόθεσης που μας γυρίζει πολλά χρόνια πίσω και ντροπιάζει τον πολιτισμό μας» - δήλωσε ο δήμαρχος Ανδραβίδας – Κυλλήνης Δημήτρης Αρβανίτης.

Το πέταξε ζωντανό
Ζωντανό ! το πέταξε στα σκουπίδια η άγνωστη άσπλαχνη μητέρα το βρέφος που βρέθηκε νεκρό στην χωματερή του δήμου Ανδραβίδας – Κυλλήνης που βρίσκεται στις παρυφές των Λεχαινών Ηλείας.

Σύμφωνα με την Ιατροδικαστική Υπηρεσία Πατρών όπου μεταφέρθηκε η σορός του νεκρού βρέφους , το μικρό αγοράκι που βρέθηκε σε προχωρημένη σήψη , εκτιμάται ότι γεννήθηκε πριν από δύο ημέρες , ζύγιζε 2,8 κιλά , είχε ύψος 49 cm και ήταν «τελειόμηνο»και «βιώσιμο» .
Αυτό – σύμφωνα με τους Ιατροδικαστές – σημαίνει ότι γεννήθηκε μετά από κύηση 9 μηνών και ζωντανό…

Η προϊσταμένη της Ιατροδικαστικής Υπηρεσίας Πατρών Αγγελική Τζιόλα μιλώντας στο www.apokalypseis.com ανέφερε ότι ο ομφάλιος λώρος του μωρού είχε αποκοπεί άτεχνα και βιαστικά σε σημείο υψηλότερο του κανονικού.

Αποκάλυψε επίσης ότι το μωρό έφερε κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις . Εκτιμάται ότι αυτές προκλήθηκαν είτε στην διάρκεια του τοκετού από την λανθασμένη στάση της μητέρας (το μωρό έπεσε στο πάτωμα) , είτε κατά την διάρκεια της εγκατάλειψής του μέσα στον κάδο των απορριμμάτων. Η κ. Τζιόλα ανέφερε κατηγορηματικά ότι το παιδάκι γεννήθηκε ζωντανό.



Οι αρχικές ενημερώσεις του θέματος απο το ilialive.gr

Νεκρό βρέθηκε - σύμφωνα με πληροφορίες του ilialive.gr - ένα νεογέννητο βρέφος μέσα στη χωματερή των Λεχαινών πριν απο λίγη ώρα.

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές η σωρός του βρέφους βρίσκεται σε κατάσταση προχωρημένης σήψης.

Το εντόπισε ομάδα Βούλγαρων που έψαχνε ανάμεσα στα σκουπίδια και ενημέρωσε την Αστυνομία. Στο σημείο αυτή την ώρα ο Αστυνομικός Διευθυντής Ηλείας Αριστείδης Ανδρικόπουλος.

Νεότερη ενημέρωση 14:48

Όπως διαπιστώθηκε από την έρευνα των αστυνομικών η σορός ανήκει σε αρσενικό βρέφος  και ο ομφάλιος λώρος που έφερε καταδεικνύει πως επρόκειτο για νεογέννητο. Οι Αρχές αναζητούν να βρουν ποιοι είναι οι απάνθρωποι γονείς που πέταξαν το παιδί τους στα σκουπίδια 

Πρώτη ανάρτηση: 14:03 12/08
Τελευταία ενημέρωση: 11:03 13/08
 ilialive.gr - apokalypseis.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Εκπολιτιστικός σύλλογος Νεοχωρίου {{ΤΟ ΜΥΡΤΟΥΝΤΙΟ}}: ΕΝΑΡΞΗ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΩΝ ΕΠΑΝΑΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ

  Αγαπητοί συγχωριανοί φίλες και φίλοι του εκπολιτιστικού συλλόγου Νεοχωρίου {{ΤΟ ΜΥΡΤΟΥΝΤΙΟ}}!  Ανακοινώνουμε ότι σήμερα πάρθηκε μια μεγάλη...