Επιδρομή αγνώστων στο κοιμητήριο Αλποχωρίου


kantilia

Στόχος τους τα χάλκινα καντήλια

Συνεχής και ανεξέλικτη η δράση ομάδων που συνηθίσαμε πια να αποκαλούμε «κυνηγούς χαλκού», οι οποίοι δεν φαίνεται να ανακόπτουν ορμή, ακόμα και όταν συλλαμβάνονται επ’ αυτοφώρω! Η τελευταία επίθεση τους καταγράφτηκε τα ξημερώματα της Δευτέρας, όπως προκύπτει από μαρτυρίες των κατοίκων, στο κοιμητήριο του Αλποχωρίου!

Πάνω από 30 μνήματα υπέστησαν φθορές, από άγνωστους δράστες που προσπάθησαν να σηκώσουν όσα περισσότερα χάλκινα καντήλια μπορούσαν πριν γίνουν αντιληπτοί. Εδρασαν γρήγορα και άτσαλα, αφού από άλλους τάφους τα είχαν ξηλώσει από τις μαρμάρινες βάσεις τους και από άλλους τα έσπασαν αφαιρώντας μόνον το πάνω τμήμα τους!

Ο πρόεδρος του δημοτικού διαμερίσματος Χ. Κατσίγιαννης ενημερώθηκε από τους κατοίκους που εντόπισαν τις καταστροφές την επόμενη ημέρα και κάλεσε την ασφάλεια προκειμένου  υπάρξει έρευνα και εποπτεία του χώρου.

Ωστόσο όπως μας είπε ο ίδιος, κανείς δεν τρέφει ελπίδες πως μπορούν να εντοπιστούν οι δράστες καθώς υπάρχει προηγούμενη «εμπειρία» από την κλοπή των καλωδίων στην διασταύρωση Χανακίων με την Ε. Ο  Πύργου –Πατρών. « Τρεις φορές περάσαμε καλώδια και τις τρεις μέσα σε λίγες ημέρες τα έκλεψαν βυθίζοντας την είσοδο στο σκοτάδι.

Την τέταρτη φορά που έγινε τοποθέτηση από τον εργολάβο και τσιμεντόστρωση του κιβωτίου, έσκαψαν μέσα σε λίγες ώρες δίπλα ακριβώς από το τσιμέντο και τα αφαίρεσαν πάλι! Μιλάμε για καταστροφή δημόσιας περιουσίας και απώλεια πόρων που προέρχονται από όλους εμάς. Ποτέ δεν εντοπίστηκαν οι δράστες» μας ανέφερε ο κ. Κατσίγιαννης.

Το εντυπωσιακό είναι ότι ακόμα και σε μια περίπτωση που είχαν εισβάλει σε αποθήκη στα Χανάκια και αφαίρεσαν κουλούρες ηλεκτρικών καλωδίων, έπεσαν στην αντίληψη γείτονα που κατέγραψε τον αριθμό του αυτοκινήτου των δραστών. Έτσι η αστυνομία εντόπισε τόσο τους δράστες, όσο και τους κλεπταποδόχους.

Στη δίκη εμφανίστηκαν και οι δυο με δικηγόρους (!) και δικάστηκαν σε ενδεκάμηνη φυλάκιση. «Με τιμωρίες σαν αυτή, δεν αποτρέπονται από το να συνεχίσουν τη δράση τους, καθώς τα κέρδη και για δράστες αλλά και τους «μαντράδες» που προβαίνουν σε αγορά  των κλοπιμαίων, είναι προφανώς μεγάλο δέλεαρ» καταγγέλλουν οι κάτοικοι του χωριού…
εφημερίδα Πρωινή-ilialive.gr

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

2ΗΜΕΡΗ ΠΡΟΣΚΥΝΗΜΑΤΙΚΗ ΕΚΔΡΟΜΗ ΑΓΙΟΣ ΠΑΪΣΙΟΣ (Σουρωτή) - ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ :ΑΓΙΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ Αψίδα Γαλέριου ,Λευκός Πύργος , Ροτόντα, Πλατεία Αριστοτέλους Άνω πόλη -Επταπύργιο

Εκπολιτιστικός σύλλογος Νεοχωρίου {{ΤΟ ΜΥΡΤΟΥΝΤΙΟ}}: ΕΝΑΡΞΗ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΩΝ ΕΠΑΝΑΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ