Τετάρτη 11 Σεπτεμβρίου 2013

Πρώτο κουδούνι με φόντο τις απεργίες

Ξεκινάει εν μέσω αναταράξεων η νέα σχολική χρονιά

Ξεκινάει σήμερα η νέα σχολική χρονιά εν μέσω απεργιακών κινητοποιήσεων των εκπαιδευτικών, που αποφάσισαν επαναλαμβανόμενες πενθήμερες απεργίες από την ερχόμενη Δευτέρα 16 Σεπτεμβρίου.

Αύριο θα λάβουν την τελική απόφαση για τη στάση που θα διατηρήσουν οι δάσκαλοι και οι νηπιαγωγοί, οι οποίοι φαίνεται ότι θα στηρίξουν την 48ωρη απεργία που έχει κηρύξει η ΑΔΕΔΥ στις 18 και 19 Σεπτεμβρίου.

Χθες έγινε συνάντηση της ΔΟΕ και της ΟΛΜΕ όπου ο πρόεδρος της ΔΟΕ Χ. Κόκκινος δήλωσε ότι οι δάσκαλοι θα συμπορευτούν με τους καθηγητές. Ο αντιπρόεδρος της ΟΙΕΛΕ Νίκος Παΐζης δήλωσε ότι οι ιδιωτικοί εκπαιδευτικοί θα απεργήσουν στις 16 και 17 Σεπτεμβρίου. Οι καθηγητές καλούν επίσης τους γονείς να συστρατευτούν στον αγώνα τους «για το δημόσιο σχολείο που θα χωράει όλους τους μαθητές και όλους τους εκπαιδευτικούς».

Ενόψει της έναρξης της νέας σχολικής χρονιάς η τροχαία ανακοίνωσε σειρά μέτρων για την προστασία των μαθητών και την ασφαλή μετακίνησή τους ανακοίνωσε η Τροχαία.

Μεταξύ άλλων προβλέπεται:

- η διάθεση τροχονόμων για τη ρύθμιση της κυκλοφορίας σε οδικούς κόμβους κοντά σε μεγάλα σχολικά συγκροτήματα,

- η εντατικοποίηση των ελέγχων των λεωφορείων που μεταφέρουν μαθητές,

- η πραγματοποίηση διαλέξεων κυκλοφοριακού περιεχομένου στα σχολεία,

Θα διανεμηθούν επίσης ενημερωτικά φυλλάδια με συμβουλές οδικής ασφάλειας και κυκλοφοριακής αγωγής για μαθητές και γονείς από αστυνομικούς της Τροχαίας σε δημοτικά σχολεία σε όλη τη χώρα.

Με αφορμή την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας αναμένεται να βρεθεί στο 1ο ΕΠΑΛ Ν. Ιωνίας στις 9.30. 
newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΜΕΓΑΛΟ ΠΑΣΧΑΛΙΝΟ BAZAAR από του μαθητές του δημοτικού σχολείου Νεοχωρίου, με χορηγία της καφετέριας {{LA BOHEME }} Διον Παναγόπουλου

Είμαι στην μεγάλη και πολύ  ευχάριστη θέση να ανακοινώσω ότι έγινε μια πολύ καλή και γενναιόδωρη πράξη από έναν επαγγελματία του χωριού μας ...