Πέμπτη 31 Οκτωβρίου 2013

Πύργος: Συλλήψεις σε καταυλισμούς Ρομά για οπλοκατοχή

Πύργος: Συλλήψεις σε καταυλισμούς Ρομά για οπλοκατοχήΣήμερα (30-10-2013) το πρωί, στις περιοχές του Πύργου, Βουλιαγμένη Αλφειού, Πράσινο και αποθήκες Α.Σ.Ο., η Αστυνομική Διεύθυνση Ηλείας, στο πλαίσιο του επιχειρησιακού της σχεδιασμού για την
αντιμετώπιση της εγκληματικότητας, πραγματοποίησε μια ακόμα ευρεία αστυνομική επιχείρηση σε καταυλισμούς Ρομα, με τη συμμετοχή Αστυνομικών της Ασφάλειας, της Τάξης, της Τροχαίας, της Διμοιρίας Υποστήριξης και της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκληματικότητας, παρουσία δικαστικού λειτουργού, με τα εξής αποτελέσματα :
Ελέγχθηκαν : Σαράντα πέντε άτομα και είκοσι οχήματα.
Συνελήφθησαν: Πέντε άτομα ηλικίας 37, 34, 33, 28 και 21 ετών για ρευματοκλοπή και ένας 34χρονος για παράνομη κατοχή όπλων.
Προσήχθησαν : Δέκα άτομα στις Αστυνομικές Υπηρεσίες.
Κατασχέθηκαν : Δυο κυνηγετικά όπλα τα οποία θα εξεταστούν από εξειδικευμένα εργαστήρια της Ελληνικής Αστυνομίας.
Βεβαιώθηκαν : Δεκαπέντε παραβάσεις του Οικοδομικού Κανονισμού και δεκατρείς παραβάσεις της Υγειονομικής Νομοθεσίας που αφορούν ειδικά τις κατασκευές παραπηγμάτων και τις συνθήκες διαβίωσης των ατόμων στους καταυλισμούς.
Επισημαίνεται, ότι λίγες ώρες πριν την επιχείρηση, στον καταυλισμό Ρομά στις αποθήκες Α.Σ.Ο. από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Πύργου, είχαν συλληφθεί δυο ακόμα ημεδαποί Ρομά, ηλικίας αμφότεροι 13 ετών σε βάρος των όποιων σχηματίστηκε δικογραφία για διάπραξη κλοπών κατ' εξακολούθηση.
Ειδικότερα από την εμπεριστατωμένη αστυνομική έρευνα που ενήργησε η Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Πύργου προέκυψε ότι την τελευταία εβδομάδα οι δυο ανήλικοι, ενεργώντας από κοινού, είχαν διαπράξει έξι συνολικά διαρρήξεις οχημάτων στο Πύργο, αφαιρώντας χρήματα και φορητές ηλεκτρονικές συσκευές.
Οι οκτώ συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ηλείας ενώ οι Αστυνομικοί έλεγχοι θα συνεχισθούν αμείωτα, καθότι αποσκοπούν στη μείωση της εγκληματικότητας και στην εμπέδωση του αισθήματος ασφάλειας στους πολίτες.
 iliaoikonomia.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Εκπολιτιστικός σύλλογος Νεοχωρίου {{ΤΟ ΜΥΡΤΟΥΝΤΙΟ}}: ΕΝΑΡΞΗ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΩΝ ΕΠΑΝΑΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ

  Αγαπητοί συγχωριανοί φίλες και φίλοι του εκπολιτιστικού συλλόγου Νεοχωρίου {{ΤΟ ΜΥΡΤΟΥΝΤΙΟ}}!  Ανακοινώνουμε ότι σήμερα πάρθηκε μια μεγάλη...