Στο σφυρί δεκάδες ακίνητα στην Ηλεία


plistiriasmoi

Σε οφειλέτες που χρωστούν πάνω από 10 εκ. ευρώ - Κανένας πλειστηριασμός σε πρώτη κατοικία

Εκατοντάδες παραγγελίες κατάσχεσης και δεκάδες πλειστηριασμοί ακινήτων σε όλη την Ηλεία, θα πραγματοποιηθούν το αμέσως επόμενο διάστημα ύστερα από την απόφαση του Υπουργείου Οικονομικών να προχωρήσει τις προβλεπόμενες διαδικασίες για όσους έχουν ληξιπρόθεσμα χρέη προς την Εφορία. Η… βόμβα του υπουργείου Οικονομικών «έσκασε» χθες και αφορά περισσότερους από 100.000 πλειστηριασμούς σε ακίνητα, Ι.Χ. κ.α. σε ολόκληρη την χώρα!

«Έχουν ήδη ξεκινήσει οι πλειστηριασμοί και συνεχίζονται ο έλεγχος και οι αποφάσεις πλειστηριασμών» επισήμανε ο  Διευθυντής της Δ.Ο.Υ. Πύργου κ. Χάρης Κότσιφας, τονίζοντας όμως ότι οι διαδικασίες αφορούν οφειλέτες οι οποίοι χρωστούν πολλά χρήματα και οι οποίοι όλο αυτό το διάστημα δεν έχουν ενδιαφερθεί να προχωρήσουν σε οποιοδήποτε διακανονισμό των χρεών τους.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι πλειστηριασμοί που θα πραγματοποιηθούν αφορούν φορολογούμενους που οφείλουν περισσότερα από 10-12 εκ. ευρώ στην Εφορία και σε καμία περίπτωση δεν αφορά περιπτώσεις πλειστηριασμών πρώτης κατοικίας.

Βάσει χθεσινών δημοσιευμάτων, το δημόσιο βγάζει στο σφυρί 50 σπίτια την ημέρα (σχεδόν δύο κάθε μία ώρα), δηλαδή τις κατοικίες τις οποίες δήμευσαν τα δικαστικά τμήματα των εφοριών της χώρας. Την «καταιγίδα» αυτών των πλειστηριασμών, που έχουν φθάσει να τρέμουν δεκάδες χιλιάδες οφειλέτες σε ολόκληρη την Ελλάδα, αποκαλύπτουν τα στοιχεία της Γενικής Διεύθυνσης Ελέγχων και Εισπράξεων του υπουργείου Οικονομικών. Οι εφορίες δεν προλαβαίνουν πια να διατάζουν πλειστηριασμούς, που ήδη έχουν φτάσει τους 51.929 από πέρυσι και έως το τέλος του χρόνου, θα ξεπεράσουν τους 100.000.
Κ. Κολοβέρου
kkoloverou@yahoo.gr
 εφημερίδα Πρωινή

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

2ΗΜΕΡΗ ΠΡΟΣΚΥΝΗΜΑΤΙΚΗ ΕΚΔΡΟΜΗ ΑΓΙΟΣ ΠΑΪΣΙΟΣ (Σουρωτή) - ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ :ΑΓΙΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ Αψίδα Γαλέριου ,Λευκός Πύργος , Ροτόντα, Πλατεία Αριστοτέλους Άνω πόλη -Επταπύργιο

Εκπολιτιστικός σύλλογος Νεοχωρίου {{ΤΟ ΜΥΡΤΟΥΝΤΙΟ}}: ΕΝΑΡΞΗ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΩΝ ΕΠΑΝΑΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ