Τετάρτη 9 Οκτωβρίου 2013

Βαρθολομιό: Έρχεται το τουριστικό καταφύγιο σκαφών στη Γλύφα


glyfa

Τι είπε ο δήμαρχος Πηνειού κ. Καστρινός σε συνέντευξη στον Ionion FM

Σκουπίδια, Μουσικό Σχολείο Βαρθολομιού, Σώρρας, αγωγός νερού Δασκαλαντωνάκη κ.α. συζητήθηκαν στην συνέντευξη του δημάρχου Πηνειού Αλέξη Καστρινού, στο IONION FM. O κ. Καστρινός προανήγγειλε την επίσημη ανακοίνωση ενός μεγάλου έργου που αφορά την περιοχή της Γλύφας.

Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά πρόκειται για ένα έργο που θα δώσει άλλη πνοή ανάπτυξης στην περιοχή και απομένει μια υπουργική υπογραφή για να ανακοινωθεί. Σύμφωνα με πληροφορίες του IONION FM, πρόκειται για το τουριστικό καταφύγιο σκαφών 101 θέσεων στην Γλύφα, προϋπολογισμού 11 εκατ. ευρώ. Βρίσκεται σε κρίσιμη φάση καθώς έχουν εξασφαλιστεί όλες οι υπογραφές από τους υπηρεσιακούς παράγοντες και απομένει η υπογραφή της υπουργού Τουρισμού Όλγας Κεφαλογιάννη και του Υπουργού Ανάπτυξης Κωστή Χατζηδάκη, για την εκταμίευση κονδυλίων από το νέο ΕΣΠΑ.

Πρόκειται για ένα έργο που έχει ξεκινήσει προ δεκαετίας και ψηφίστηκε ομόφωνα το 2008 από το δημοτικό συμβούλιο Βαρθολομιού, αλλά έμεινε στην προμελέτη και κατόπιν αναμοχλεύτηκε κατόπιν παρεμβάσεων του Ηλείου βουλευτή ΝΔ, Γιώργου Κοντογιάννη. Ο κ. Καστρινός ανέφερε ακόμα ότι εξετάζει την πρόταση εκπροσώπου του ομογενή Αρτέμη Σώρρα, που βρέθηκε την Παρασκευή στο δημοτικό συμβούλιο Πηνειού και ανακοίνωσε ότι μπορεί να χρηματοδοτήσει έργα κοινωφελούς χαρακτήρα, με σχεδόν άτοκη πεντακονταετή αποπληρωμή.

Για το Μουσικό Σχολείο Βαρθολομιού ο κ. Καστρινός ανέφερε ότι συγκεντρώνονται τα απαραίτητα έγγραφα, για να εκδοθεί το προεδρικό διάταγμα με το ειδικό ρυμοτομικό, για την ανέγερση του σχολικού κτιρίου, ενώ για την σίτιση των μαθητών δήλωσε ότι καταργήθηκε διάταξη που έδινε την αρμοδιότητα στους δήμους και αναμένει τον υπουργό Εσωτερικών Γιάννη Μιχελάκη την Παρασκευή στην Πάτρα, προκειμένου να θέσει το θέμα.

Αναφέρθηκε ακόμα στην διαρροή του αγωγού υδροδότησης του ξενοδοχειακού συγκροτήματος Δασκαλαντωνάκη. Η διαρροή έχει επισημανθεί εδώ και ένα χρόνο στην οδό Λουτρών – Κυλλήνης στο Βαρθολομιό, χωρίς κανείς από το δήμο ή την εταιρεία να αναλάβουν την επισκευή. Ο κ. Καστρινός ανέφερε ότι θα κάνουν μια ακόμα υπενθύμιση προς την εταιρεία και κατόπιν θα σταλεί εξώδικο.

Ο κ. Καστρινός «κατηγόρησε» τις τεχνικές υπηρεσίες της περιφερειακής ενότητας Ηλείας για αργούς ρυθμούς, αναφερόμενος στο ζήτημα της αντικατάστασης του καλωδίου ηλεκτροφωτισμού στη νέα γέφυρα Βαρθολομιού. Επιπλέον απέδωσε τα εύσημα στην πρώην πρόεδρο του Φορέα Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων Ηλείας, Νίκη Κοκκαλιάρη για την προώθηση των διαδικασιών κατασκευής του εργοστασίου απορριμμάτων στην Τριανταφυλλιά και σημείωσε ότι το έργο θα ολοκληρωθεί σε 1,5 χρόνο από την εγκατάσταση του εργολάβου.
ionionfm.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Εκπολιτιστικός σύλλογος Νεοχωρίου {{ΤΟ ΜΥΡΤΟΥΝΤΙΟ}}: ΕΝΑΡΞΗ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΩΝ ΕΠΑΝΑΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ

  Αγαπητοί συγχωριανοί φίλες και φίλοι του εκπολιτιστικού συλλόγου Νεοχωρίου {{ΤΟ ΜΥΡΤΟΥΝΤΙΟ}}!  Ανακοινώνουμε ότι σήμερα πάρθηκε μια μεγάλη...