Ηλεία: Αλλεπάλληλα μέτωπα κακοκαιρίας το επόμενο 4ήμερο - Μεγάλα ύψη βροχής – Αναλυτική πρόγνωση


vroxoptoseis

Έντονα καιρικά φαινόμενα στα πιο κεντρικά και νότια τμήματα του νομού το απόγευμα της Πέμπτης

Μετά το αρκετά ισχυρό, αλλά πολύ γρήγορο, πέρασμα του μετώπου του ισχυρού βαρομετρικού χαμηλού "Κλεοπάτρα", νέα, διαδοχικά, βαρομετρικά χαμηλά θα επηρεάσουν τον καιρό της Ηλείας το επόμενο τετραήμερο.

Άστατο καιρό περιμένουμε την Πέμπτη, φαινόμενα τα οποία το απόγευμα θα ενταθούν και θα εκδηλωθούν έντονα καιρικά φαινόμενα, κατά τόπους ισχυρές καταιγίδες. Σύμφωνα με τα διαθέσιμα στοιχεία, φαίνεται τα ισχυρότερα φαινόμενα, με τα μεγαλύτερα ύψη βροχής, να σημειώνονται στα πιο κεντρικά και νότια τμήματα του νομού.

Πρόσκαιρη βελτίωση περιμένουμε την Παρασκευή. Από αργά τη νύχτα προς το Σάββατο εκ νέου επιδείνωση.

Κακοκαιρία με βροχές και καταιγίδες θα επικρατήσει το Σαββατοκύριακο φαινόμενα τα οποία θα έχουν διάρκεια. Την Κυριακή το απόγευμα περιμένουμε περαιτέρω επιδείνωση με έντονα καιρικά φαινόμενα. Η κακοκαιρία φαίνεται να διατηρείται και την Δευτέρα.  

Η θερμοκρασία σε μικρή πτώση. Στοιχεία για σημαντική πτώση από τα μέσα της νέας εβδομάδας. 

Οι άνεμοι στο Ιόνιο από νότιες γενικά διευθύνσεις το πολύ έως σχεδόν θυελλώδεις 7 μποφόρ.

Πάμε να δούμε τον καιρό της Ηλείας αναλυτικά:
 
Την Πέμπτη 21/11 περιμένουμε άστατο καιρό, με μπόρες και τοπικές καταιγίδες, φαινόμενα τα οποία σταδιακά από το απόγευμα θα ενταθούν θα εκδηλωθούν κατά τόπους πολύ ισχυρές καταιγίδες. Η θερμοκρασία, το πρωί στους 13 με 14oC στα πεδινά, 8 με 9oC στα εσωτερικά πεδινά και ημιορεινά - ορεινά, το μεσημέρι στους 18 με 19οC στα πεδινά, 15 με 16oC στα ορεινά. Άνεμοι στο Ιόνιο νότιοι νοτιοδυτικοί έως ισχυροί 6 μποφόρ. 
 
Την Παρασκευή 22/11, περιμένουμε πρόσκαιρη βελτίωση του καιρού με λίγες νεφώσεις και αρκετή ηλιοφάνεια. Από το βράδυ ο καιρός θα επιδεινωθεί εκ νέου. Η θερμοκρασία, το πρωί στους 11 με 12oC στα πεδινά, 8 με 9oC στα εσωτερικά πεδινά και ημιορεινά - ορεινά, το μεσημέρι στους 17 με 18οC στα πεδινά, 12 με 13oC στα ορεινά. Άνεμοι στο Ιόνιο βορειοδυτικοί έως μέτριοι 5 μποφόρ, από το απόγευμα νότιοι νοτιοδυτικοί με την ίδια ένταση.

Το Σάββατο 23/11, περιμένουμε άστατο καιρό, με βροχές και τοπικές καταιγίδες. Η θερμοκρασία, το πρωί στους 11 με 12oC στα πεδινά, 7 με 8oC στα εσωτερικά πεδινά και ημιορεινά - ορεινά, το μεσημέρι στους 18 με 19οC στα πεδινά, 12 με 13oC στα ορεινά. Άνεμοι στο Ιόνιο νότιοι νοτιοδυτικοί ισχυροί 6 έως σχεδόν θυελλώδεις 7 μποφόρ.

Την Κυριακή 24/11, περιμένουμε άστατο καιρό, με μπόρες και τοπικές καταιγίδες, φαινόμενα τα οποία σταδιακά από το απόγευμα θα ενταθούν θα εκδηλωθούν κατά τόπους πολύ ισχυρές καταιγίδες. Η θερμοκρασία, το πρωί στους 11 με 12oC στα πεδινά, 7 με 8oC στα εσωτερικά πεδινά και ημιορεινά - ορεινά, το μεσημέρι στους 17 με 18οC στα πεδινά, 11 με 12oC στα ορεινά. Άνεμοι στο Ιόνιο νότιοι ισχυροί 6, έως σχεδόν θυελλώδεις 7 μποφόρ. 

Σύμφωνα με τα διαθέσιμα στοιχεία, την Δευτέρα 25/11, περιμένουμε βροχές και καταιγίδες κυρίως το πρώτο μισό της ημέρας. Η θερμοκρασία στα ίδια επίπεδα. Άνεμοι στο Ιόνιο από νότιες διευθύνσεις έως μέτριοι.
 
Νεότερα στοιχεία για τον καιρό στις τακτικές προγνώσεις στο ilialive.gr. Μπορείτε να βλέπετε τον καιρό της χώρας μας, σε πραγματικό χρόνο, από 470 και πλέον μετεωρολογικούς σταθμούς σε ολόκληρη την Ελλάδα στην ιστοσελίδα μας metar.gr.
 
Πρόγνωση καιρού Θεόδωρος Κονδύλης
 
Εκδόθηκε 22:00 , 20-11-2013
Ανανεώθηκε --:-- , 20-11-2013
 ilialive.gr

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

2ΗΜΕΡΗ ΠΡΟΣΚΥΝΗΜΑΤΙΚΗ ΕΚΔΡΟΜΗ ΑΓΙΟΣ ΠΑΪΣΙΟΣ (Σουρωτή) - ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ :ΑΓΙΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ Αψίδα Γαλέριου ,Λευκός Πύργος , Ροτόντα, Πλατεία Αριστοτέλους Άνω πόλη -Επταπύργιο

Εκπολιτιστικός σύλλογος Νεοχωρίου {{ΤΟ ΜΥΡΤΟΥΝΤΙΟ}}: ΕΝΑΡΞΗ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΩΝ ΕΠΑΝΑΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ