Παρασκευή 1 Νοεμβρίου 2013

Ηλεία: Θα ζήσει ανθρώπινα η πενταμελής οικογένεια αστέγων


astegoi1a

Πρωτόγνωρη η ανταπόκριση της κοινωνίας - Από όλη την Ελλάδα και την Αμερική προσφορές βοήθειας

Του Γιάννη Σπυρούνη

Ένα σπίτι στη Μάνη, δουλειά στις ελιές και σχολείο για τα παιδιά, είναι μια από τις πολλές προσφορές που δέχθηκε η οικογένεια του Παναγιώτη και της Χριστίνας, των αστέγων που εντόπισε στο ρεπορτάζ η Πρωινή και το ilialive.gr. Το νεαρό ζευγάρι, μετά τη δημοσιοποίηση της ιστορίας τους, είδε τη ζωή του να αλλάζει προς το καλύτερο, κυρίως για τα τρία ανήλικα παιδιά τους.

Η αντίδραση της κοινωνίας μας είναι συγκινητική. Η ιστορία της οικογένειας μέσω και του διαδικτύου ταξίδεψε έως και την Αμερική, ενώ υπήρξαν προσφορές από όλη την Ελλάδα, τη Χιο, το Βόλο, την Ερμιόνη, την Αθήνα, τη Μάνη και άλλες περιοχές. Στον Πύργο και την Ηλεία υπήρξαν επίσης πολλές προτάσεις για βοήθεια, ενώ άμεση ήταν και η ανταπόκριση της Ιεράς Μητρόπολης Ηλείας, που προσφέρθηκε μετά το δημοσίευμα να φιλοξενήσει την οικογένεια στο Ίδρυμα του Αγίου Νικολάου Σπάτα.

Ο Παναγιώτης μιλώντας για την πρωτοφανή αυτή προσφορά αγάπης, εξέφρασε τις ευχαριστίες του προς όλους. Υπήρξαν άνθρωποι που προσέφεραν λίγο φαγητό ή χρήματα, υπήρξαν και άλλοι που έδωσαν το σπίτι τους, βρήκαν δουλειά για τον Παναγιώτη και σχολείο για τα παιδιά. Η οικογένεια αναμένεται να ταξιδέψει στη Μάνη, όπου συνολικά η πρόταση που τους έγινε τους δίνει προοπτική για καλύτερη ζωή, που αναζητούν.

Το σίγουρο είναι πως η οικογένεια αυτό το χειμώνα θα βρεθεί κάτω από στέγη, δεν παγώσει, δεν θα βραχεί, δεν θα την χτυπήσει το αγιάζι και θα ζήσει με αξιοπρέπεια σε ανθρώπινες συνθήκες. Οι προσφορές είναι πολλές και αυτό αποδεικνύει πως η κοινωνία παραμένει ζωντανή και αντιδρά στα ερεθίσματα.

«Τα παιδιά, έχουν ξετρελαθεί στην ιδέα ότι μετά από έξι μήνες φεύγουμε από το χωράφι. Ο μεγάλος μου γιος δεν το πίστευε και έβαλε τα κλάματα» είπε ο Παναγιώτης. Η ζωή της οικογένειας αλλάζει προς το καλύτερο και αυτό είναι το πιο σημαντικό.
 ilialive.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Εκπολιτιστικός σύλλογος Νεοχωρίου {{ΤΟ ΜΥΡΤΟΥΝΤΙΟ}}: ΕΝΑΡΞΗ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΩΝ ΕΠΑΝΑΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ

  Αγαπητοί συγχωριανοί φίλες και φίλοι του εκπολιτιστικού συλλόγου Νεοχωρίου {{ΤΟ ΜΥΡΤΟΥΝΤΙΟ}}!  Ανακοινώνουμε ότι σήμερα πάρθηκε μια μεγάλη...