Κρίσιμη και αποφασιστική συνάντηση για τον βιολογικό της Βάρδας




Ελληνική Δημοκρατία
Νομός Ηλείας
Δήμος Ανδραβίδας-Κυλλήνης
                                                                       Γραφείο Τυπου  


Δελτίο Τύπου

Δήμος Ανδραβίδας-Κυλλήνης



Κρίσιμη και αποφασιστικής σημασίας για την πορεία του έργου του βιολογικού καθαρισμού της Βάρδας ήταν η συνάντηση την οποία είχε ο
Δήμαρχος Ανδραβίδας-Κυλλήνης κ. Δημήτριος Αρβανίτης στην Ε.Υ.Δ. ΕΠΠΕΡΑΑ του  Υπουργείου Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, την  περασμένη Πέμπτη.

Το ζήτημα του βιολογικού της  Βάρδας, το οποίο εκκρεμούσε για πολλά χρόνια,  βρίσκεται σε κρίσιμο σημείο και προκειμένου να επανεργοποιηθεί, ο δήμαρχος κ. Δημήτριος Αρβανίτης ως επικεφαλής αντιπροσωπείας  του Δήμου Ανδραβίδας-Κυλλήνης συμμετείχε σε σύσκεψη στην Ε.Υ.Δ. ΕΠΠΕΡΑΑ του ΥΠΕΚΑ με τη συμμετοχή στελεχών της Ειδικής Υπηρεσίας και στελεχών της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας.

«Στη συνάντηση αυτή εντοπίσαμε τα κρίσιμα σημεία, τα οποία έχουμε ως στόχο να επιλύσουμε προκειμένου το έργο να ενεργοποιηθεί», σχολίασε αμέσως μετά τη σύσκεψη ο Δήμαρχος Ανδραβίδας-Κυλλήνης κ. Δημήτριος Αρβανίτης.

Κατά την διάρκεια της συζήτησης, αποφασίστηκε - προκειμένου το έργο να… σωθεί-το χρηματοδοτικό κενό των 700.000 ευρώ,  που ως δαπάνη είναι αναγκαία για την κατασκευή του μήκους 9 χιλιομέτρων δικτύου, να καλυφθεί  μέσα από την ένταξη (του δικτύου) ως υποέργο στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Περιβάλλον και Αειφόρος Ανάπτυξη».

Παράλληλα, η μελέτη για την ένταξη του υποέργου, όπως αναφέρθηκε κατά την διάρκεια της χθεσινής σύσκεψης, θα χρηματοδοτηθεί από την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας.

Η οριστική απάντηση για τον βιολογικό της Βάρδας θα δοθεί μέσα στην επόμενη εβδομάδα και απ' αυτήν θα κριθεί το μέλλον του έργου δεδομένου ότι αυτό θα πρέπει να έχει ολοκληρωθεί  μέχρι και το τέλος του 2015.  
Για τη διευθέτηση του ζητήματος της σύνταξης μελέτης του υποέργου, ο Δήμαρχος κ. Δημήτριος Αρβανίτης θα συναντηθεί σε άμεσο χρόνο με τον Περιφερειάρχη κ. Α. Κατσιφάρα.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

2ΗΜΕΡΗ ΠΡΟΣΚΥΝΗΜΑΤΙΚΗ ΕΚΔΡΟΜΗ ΑΓΙΟΣ ΠΑΪΣΙΟΣ (Σουρωτή) - ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ :ΑΓΙΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ Αψίδα Γαλέριου ,Λευκός Πύργος , Ροτόντα, Πλατεία Αριστοτέλους Άνω πόλη -Επταπύργιο

Εκπολιτιστικός σύλλογος Νεοχωρίου {{ΤΟ ΜΥΡΤΟΥΝΤΙΟ}}: ΕΝΑΡΞΗ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΩΝ ΕΠΑΝΑΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ