Δευτέρα 18 Νοεμβρίου 2013

Ηλεία: Εκατοντάδες δικαιούχοι «έξω» από… ένα λάθος! - Ξεκινά την ερχόμενη βδομάδα η διανομή τροφίμων στον Δ. Ήλιδας


 
Ξεκινά την ερχόμενη εβδομάδα από τον δήμο Ήλιδας και την Κοινωφελή Επιχείρηση του δήμου η διανομή τροφίμων στους δικαιούχους του Ευρωπαϊκού προγράμματος που «τρέχει» το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων σε συνεργασία με τον ΟΠΕΚΕΠΕ. Τα τρόφιμα, που παραλήφθηκαν την προηγούμενη εβδομάδα και θα ξεκινήσει τώρα η διανομή τους, είναι κυρίως ζυμαρικά, ενώ το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα, όταν σταλεί η δεύτερη «παρτίδα», θα διανεμηθούν και άλλα είδη.

Ωστόσο, εκατοντάδες φαίνεται να είναι οι δικαιούχοι που έχουν μείνει… έξω από το πρόγραμμα της διανομής τροφίμων, είτε από λάθος είτε από… «απελπισία», τα οποία όμως δεν μπορούν να γίνουν δεκτά και κατανοητά από την Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων που κατάρτισε τις λίστες!
Συγκεκριμένα, από το πρόγραμμα «κόπηκαν» όσοι είχαν την… «ατυχία» να ζητήσουν βοήθεια από δύο διαφορετικούς φορείς, π.χ. από τον δήμο και την Εκκλησία, ή από τον δήμο και τον Σύλλογο Πολυτέκνων. Λάθος το οποίο πλέον δεν μπορεί να διορθωθεί, ακόμα και αν τα άτομα και οι οικογένειες αυτές πληρούν όλες τις υπόλοιπες προϋποθέσεις για να ενταχθούν στο πρόγραμμα!
Μιλώντας στην εφ. «Πατρίς» ο πρόεδρος του Συλλόγου Πολυτέκνων Αμαλιάδας κ. Παντελής Δούλος ανέφερε χαρακτηριστικά: «Η διανομή των τροφίμων σκοντάφτει σε δύο προβλήματα. Το πρώτο είναι ότι αυξήθηκε το όριο του εισοδήματος με αποτέλεσμα, αν κάποιος περνά το όριο ακόμα και για ένα ευρώ, να χάνει αυτόματα το δικαίωμα να παραλάβει πρόγραμμα αφού το πρόγραμμα της Γενικής Γραμματείας Πληροφοριακών Συστημάτων τον πετά κατευθείαν έξω. Το δεύτερο και πιο σημαντικό πρόβλημα είναι αυτό των αιτήσεων. Πολλοί ήταν αυτοί που είχαν κάνει αίτηση στο σύλλογό μας και επειδή δεν το γνώριζαν, είχαν κάνει αίτηση και στο δήμο ή στη Μητρόπολη. Και αυτούς το σύστημα τους πετά έξω και μάλιστα είναι και καλυμμένο, καθώς στην φόρμα που συμπληρώνεις όταν κάνεις την αίτηση υπογράφεις και υπεύθυνη δήλωση ότι δεν έχεις κάνει αίτηση σε άλλο φόρα. Που καταλήγουμε; Ότι από τις 1.000 οικογένειες που έπαιρναν από εμάς τρόφιμα, δικαιούχοι πλέον είναι οι 300!».
Από την πλευρά του, ο πρόεδρος της Κοινωφελούς Επιχείρησης του δήμου Ήλιδας κ. Πέτρος Παπαδάτος τόνισε: «Είναι  τουλάχιστον άδικος ο τρόπος με τον οποίο καταρτίστηκαν οι λίστες των δικαιούχων, καθώς, πάρα πολλοί συνάνθρωποί μας που έχουν πραγματική ανάγκη βρίσκονται εκτός του προγράμματος επειδή δεν γνώρισαν όλες τις παραμέτρους ή στην προσπάθειά τους να βρουν βοήθεια είχαν χτυπήσει όσες περισσότερες πόρτες μπορούσαν. Ας ελπίσουμε ότι κάποιος θα κατανοήσει το μέγεθος του προβλήματος και πως θα υπάρξει μία αναθεώρηση των αιτήσεων που ακυρώθηκαν».

Στάθης Πουλιάσης
(Stathispatris@Yahoo.com)
patrisnews.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΜΕΓΑΛΟ ΠΑΣΧΑΛΙΝΟ BAZAAR από του μαθητές του δημοτικού σχολείου Νεοχωρίου, με χορηγία της καφετέριας {{LA BOHEME }} Διον Παναγόπουλου

Είμαι στην μεγάλη και πολύ  ευχάριστη θέση να ανακοινώσω ότι έγινε μια πολύ καλή και γενναιόδωρη πράξη από έναν επαγγελματία του χωριού μας ...