Παρασκευή 8 Νοεμβρίου 2013

Ηλεία: Βελτίωση του καιρού – Αναλυτική πρόγνωση


hliofaneiaΈως την Κυριακή δεν προβλέπονται φαινόμενα

Ιδιαίτερα έντονα καιρικά φαινόμενα σημειώθηκαν το τελευταίο 48ωρο στη ορεινή νοτιοανατολική Ηλεία. Η ευρύτερη περιοχή της Ανδρίτσαινας δέχθηκε τα ισχυρότερα φαινόμενα με το συνολικό ύψος βροχής της κακοκαιρίας να φτάνει τα 151 χιλιοστά. Ισχυρά κατά περιόδους ήταν τα φαινόμενα και στην πόλη του Πύργου όπου από το βράδυ της Δευτέρας έως και το μεσημέρι της Τετάρτης σημειώθηκαν συνολικά 104 χιλιοστά. 

Στις υπόλοιπες περιοχές, σύμφωνα με το δίκτυο μετεωρολογικών σταθμών του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών σημειώθηκαν στην Ωλένη 71.4mm, στην Φολόη 70.2mm, στην Ολυμπία 54.2mm, στην Αμαλιάδα 54.0mm και στην Ζαχαρω 38.0.
   Μέχρι την Κυριακή δεν προβλέπονται φαινόμενα, με τον υδράργυρο στους 24 με 25 βαθμούς Κελσίου. Πάντως, τη νύχτα και νωρίς το πρωί λόγω της ξαστεριάς και της νηνεμίας θα επικρατεί αρκετή ψύχρα έως και κρύο.

Σύμφωνα με τα διαθέσιμα στοιχεία, ένα νέο σύστημα φαίνεται να μας πλησιάζει από την Δευτέρα εξέλιξη την οποία θα δούμε καλύτερα σε νεότερες προγνώσεις.

Πάμε να δούμε τον καιρό της Ηλείας αναλυτικά:
 

Την Παρασκευή 8/11 περιμένουμε ηλιοφάνεια. Η θερμοκρασία, το πρωί στους 12 με 13oC στα πεδινά, 7 με 8oC στα ημιορεινά - ορεινά, το μεσημέρι στους 24 με 25οC στα πεδινά, 19 με 20oC στα ορεινά. Άνεμοι στο Ιόνιο από βόρειες διευθύνσεις έως μέτριοι 5 μποφόρ.
 
Το Σαββατοκύριακο 9-10/11, περιμένουμε γενικά καλές καιρικές συνθήκες. Αυξημένες νεφώσεις θα επικρατήσουν την Κυριακή. Η θερμοκρασία, το πρωί στους 11 με 12oC στα πεδινά, 6 με 7oC στα ημιορεινά - ορεινά, το μεσημέρι στους 24 με 25οC στα πεδινά, 19 με 20oC στα ορεινά. Άνεμοι στο Ιόνιο βορειοδυτικοί έως σχεδόν μέτριοι 4 μποφόρ.
 
Νεότερα στοιχεία για τον καιρό στις τακτικές προγνώσεις στο ilialive.gr. Μπορείτε να βλέπετε τον καιρό της χώρας μας, σε πραγματικό χρόνο, από 470 και πλέον μετεωρολογικούς σταθμούς σε ολόκληρη την Ελλάδα στην ιστοσελίδα μας metar.gr.

  ilialive.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Εκπολιτιστικός σύλλογος Νεοχωρίου {{ΤΟ ΜΥΡΤΟΥΝΤΙΟ}}: ΕΝΑΡΞΗ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΩΝ ΕΠΑΝΑΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ

  Αγαπητοί συγχωριανοί φίλες και φίλοι του εκπολιτιστικού συλλόγου Νεοχωρίου {{ΤΟ ΜΥΡΤΟΥΝΤΙΟ}}!  Ανακοινώνουμε ότι σήμερα πάρθηκε μια μεγάλη...