Μετεωρίτης έπεσε μεταξύ Ηλείας και Ζακύνθου;


meteoritis1

Φαινόμενο που έγινε αντιληπτό από κατοίκους στο νομό και την ευρύτερη περιοχή του Ιονίου

Δεκάδες μαρτυρίες ανά την Ελλάδα, κάνουν λόγο από το βράδυ της Τετάρτης για την έλευση μετεωρίτη ή ενός άγνωστου φωτεινού ουράνιου σώματος, από τα βορειοανατολικά της Ελλάδας προς τα νοτιοδυτικά και την περιοχή του Ιονίου.

Αναφορές κατοίκων που αντιλήφθηκαν το ουράνιο σώμα με την πύρινη ουρά, υπήρξαν από την Καβάλα, τα Γιάννενα, την Αττική, την Κόρινθο, την Κεφαλονιά, τη Ζάκυνθο και την Ηλεία.

Χρονικά τοποθετείται το φαινόμενο περί τις 21.20 με 21.30, ενώ κυρίως από τις μαρτυρίες των κατοίκων σε Ζάκυνθο και Κεφαλονιά γίνεται λόγος για πτώση του μετεωρίτη στην περιοχή του Ιονίου και σε σημείο ανάμεσα στην Ηλεία και τη Ζάκυνθο.

Στην Ηλεία υπήρξαν αναφορές πως το ουράνιο σώμα έγινε αντιληπτό σε Λεχαινά, Κυλλήνη, Κάστρο, Αμαλιάδα, Κρέστενα και Μακρίσια. Κάτοικοι στην Ζάκυνθο και την Κεφαλονιά, ανέφεραν ακόμα πως κατά την πτώση του μετεωρίτη ακούστηκε ένας δυνατός κρότος που συνοδεύτηκε από μικρής έντασης δόνηση.

Το ουράνιο σώμα είχε έντονο μπλε χρώμα και αναφορές κάνουν λόγο πως έσπασε σε δύο κομμάτια πριν τη συντριβή του.

Οι σεισμογράφοι έχουν καταγράψει δόνηση έντασης 1,7 R στις 21,20 στο χώρο μεταξύ της Ζακύνθου και της Ηλείας και ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες κάνουν λόγο για πτώση του μετεωρίτη στη συγκεκριμένη περιοχή.

Πρώτη ανάρτηση: 22:55 27/11
Τελευταία ενημέρωση: 07:47 28/11

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

2ΗΜΕΡΗ ΠΡΟΣΚΥΝΗΜΑΤΙΚΗ ΕΚΔΡΟΜΗ ΑΓΙΟΣ ΠΑΪΣΙΟΣ (Σουρωτή) - ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ :ΑΓΙΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ Αψίδα Γαλέριου ,Λευκός Πύργος , Ροτόντα, Πλατεία Αριστοτέλους Άνω πόλη -Επταπύργιο

Εκπολιτιστικός σύλλογος Νεοχωρίου {{ΤΟ ΜΥΡΤΟΥΝΤΙΟ}}: ΕΝΑΡΞΗ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΩΝ ΕΠΑΝΑΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ