Δευτέρα 25 Νοεμβρίου 2013

Θριαμβευτής στο ντέρμπι της Θεσσαλονίκης ο ΠΑΟΚ


Επιβλήθηκε 3-1 του Άρη

Ο ΠΑΟΚ ήταν ο νικητής του ντέρμπι τη Θεσσαλονίκης. Ο «δικέφαλος του Βορρά» επικράτησε 3-1 του Άρη, κάνοντας μια ακόμα ανατροπή στη σεζόν.

Ο Ουντότζι (59’) άνοιξε το σκορ και «πάγωσε», προσωρινά, την Τούμπα, μέχρι την στιγμή που μπήκε ο Στοχ στην αναμέτρηση.

Ο Σλοβάκος άλλαξε όλη την εικόνα των γηπεδούχων και λίγο αργότερα ήρθαν και τα γκολ από τον Λούκας (72’), τον Αθανασιάδη (80’) και τον Βούκιτς (90’) για να ολοκληρώσουν την ανατροπή.

Μεγάλη εμφάνιση από τον Διούδη, ο οποίος για 72΄κρατούσε τον Άρη στο παιχνίδι, ενώ τον έσωσε και από πολλά παραπάνω γκολ, αφού οι παίκτες του Στέφενς είχαν 22 (!) τελικές προσπάθειες.

Το ματς:
Σε τέτοια παιχνίδια τα κίνητρα είναι πολλά. Σε αυτό το παιχνίδι ήταν ακόμα περισσότερα. ΠΑΟΚ και Άρης ήθελαν να διορθώσουν τα… κακώς κείμενα που «έγραψαν» μέχρι σήμερα και με αυτό το σκεπτικό μπήκαν στον αγωνιστικό χώρο. Η ανωτερότητα της ομάδας του Στέφενς ήταν εμφανής και αποτυπωνόταν στο χορτάρι, κυρίως από την δεξιά πλευρά με τον Κίτσιου και τον Λόρενς να κάνουν εξαιρετικό παιχνίδι.

Οι φάσεις έρχονταν η μία μετά την άλλη, όμως ο «δικέφαλο του Βορρά» βρέθηκε απέναντι από τον εξαιρετικό και σχεδόν ανίκητο Σωκράτη Διούδη. Ο νεαρός τερματοφύλακας έδειχνε πως δεν έχει την παραμικρή διάθεση να δεχτεί γκολ. Αυτό που ο Μιλίνκοβιτς ήθελε όμως, ήταν να βγει η ομάδα του λίγο πιο ψηλά, να προσπαθήσει να αιφνιδιάσει τον ΠΑΟΚ και ενδεχομένως να κάνει και την έκπληξη. Αυτό στα πρώτα 45 λεπτά δεν έγινε και οι δύο ομάδες έφυγαν για τα αποδυτήρια χωρίς γκολ. Μελανό σημείο ο σοβαρός τραυματισμός του Τριανταφυλλάκου με τις πληροφορίες να κάνουν λόγο για κάταγμα στην κνήμη.

Ίδιο μοτίβο και στο δεύτερο ημίχρονο. Μαζικές επιθέσεις από τον ΠΑΟΚ και δημιουργία από τα άκρα, έκαναν επικίνδυνους τους παίκτες του Στέφενς, όμως το γκολ δεν ερχόταν. Και κάπου εκεί έρχεται ο… άγραφος νόμος του ποδοσφαίρου. Ο Άρης, φτάνει στο τέρμα με μια από τις λίγες αντεπιθέσεις του και με τον μόνιμο σκόρερ του, Ουντότζι «παγώνει» την Τούμπα. Οι πρώτες αποδοκιμασίες έκαναν την εμφάνισή τους, με αποκορύφωμα την αλλαγή του Ολίσε, ο οποίος τα «άκουσε» για τα καλά.

Όπως έχει δείξει όμως φέτος, ο ΠΑΟΚ, δύσκολα επηρεάζεται από το σκορ. Πολύ γρήγορα και ειδικότερα μετά τις αλλαγές των Στοχ και Λούκας, η εικόνα άλλαξε για τα καλά. Ο Ισπανός ισοφάρισε, ο Κλάους έκανε την ανατροπή, όμως πίσω από όλα κρυβόταν ο Σλοβάκος, ο οποίος με την εμφάνισή του έκλεισε στόματα. Το τρίτο γκολ από τον Βούκιτς, ήρθε απλά για να βάλει το κερασάκι στην τούρτα, σε μια μεγάλη και… αγχωτική νίκη για τον ΠΑΟΚ, κόντρα στον συμπολίτη Άρη.

Οι συνθέσεις των ομάδων:


ΠΑΟΚ (Χουμπ Στέφενς): Γλύκος, Κίτσιου, Λίνο, Τζαβέλλας, Κατσουράνης, Τζιόλης, Λάζαρ, Λόρενς (57’ Βούκιτς), Ολίσε (64’ Στοχ), Αθανασιάδης, Σαλπιγγίδης (67’ Λούκας).

Στον πάγκο: Γιακουμής, Κατσικάς, Σκόνδρας, Νέτσιντ.

Άρης (Ζόραν Μιλίνκοβιτς): Διούδης, Κύργιας, Τριανταφυλλάκος (18’ Ντμαρλής), Τάτος, Αγγελούδης, Ουντόντζι (82’ Ρένια), Μαργαρίτης, Μανιάς (69’ Σταυρόπουλος), Ψυχογιός, Ηρακλής, Έλσνερ.

Στον πάγκο: Μπουζάνης, Σουνάς, Γκόλιας, Τσουκάνης.

Διαιτητής: Σιδηρόπουλος (Δωδεκανήσου)
Βοηθοί: Καρσιώτης (Κορινθίας), Δημητριάδης (Καστοριάς)
Γήπεδο: Τούμπας
newsbeast.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Εκπολιτιστικός σύλλογος Νεοχωρίου {{ΤΟ ΜΥΡΤΟΥΝΤΙΟ}}: ΕΝΑΡΞΗ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΩΝ ΕΠΑΝΑΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ

  Αγαπητοί συγχωριανοί φίλες και φίλοι του εκπολιτιστικού συλλόγου Νεοχωρίου {{ΤΟ ΜΥΡΤΟΥΝΤΙΟ}}!  Ανακοινώνουμε ότι σήμερα πάρθηκε μια μεγάλη...