Σάββατο 21 Δεκεμβρίου 2013

Η Λαμποράλ έστειλε το «τριφύλλι» στον όμιλο του Ολυμπιακού και του Ομπράντοβιτς

Επιβλήθηκε 84-71 της Λοκομοτιβ κι άφησε 4ο τον Παναθηναϊκό

Και ντέρμπι «αιωνίων». Και επιστροφή Ομπράντοβιτς στο ΟΑΚΑ! Ο Παναθηναϊκός είναι οριστικά τέταρτος στον όμιλό του, καθώς στο τελευταίο παιχνίδι που θα έκρινε και την κατάταξή του, η Λαμποράλ Κούτσα επικράτησε 84-71 της Λοκομοτίβ Κουμπάν κι άφησε τέταρτο το τριφύλλι.

Οι Βάσκοι τερμάτισαν δεύτεροι και θα είναι ξανά με τους «πράσινους» στο Top-16, ενώ οι Ρώσοι που έμειναν τρίτοι πάνε στο άλλο γκρουπ, που ξεχωρίζουν οι ΤΣΣΚΑ Μόσχας και Ρεάλ Μαδρίτης.

Στο αποψινό ματς, η ομάδα του Πασούτιν... έκατσε στο δεύτερο μέρος, δεν κυνήγησε τη νίκη και οι Ισπανοί το επωφελήθηκαν φτάνοντας εύκολα στο ροζ φύλλο αγώνα.

Το ματς:

Ισορροπημένα ήταν τα πρώτα λεπτά, με τις δύο ομάδες να συμβαδίζουν στο σκορ και τον Σαν Εμετέριο να βάζει μπροστά με 13-11 την Λαμποράλ. Ο Καλνιέτης ήταν εξαιρετικός για την Λοκομοτίβ και με δικούς του πόντους, οι Ρώσοι ξέφυγαν με 15-22, μια διαφορά που την κράτησαν μέχρι το τέλος της περιόδου (20-27).

Το τρίποντο του Λίχοντεϊ ανέβασε το δείκτη του σκορ σε διψήφια επίπεδα για πρώτη φορά (22-32). Με αιχμή του δόρατος τον Νοτσιόνι, οι Βάσκοι έτρεξαν σερί 7-0 και μείωσαν στο καλάθι (29-32). Η απάντηση από την Λοκομοτίβ ήρθε με δύο σερί τρίποντα που επανέφερε στα... γνώριμα επίπεδα τη διαφορά (29-38). Τελικά, η ομάδα του Πασούτιν, με... πάρτι από τα 6,75 κατάφερε να πάει προηγούμενη στα αποδυτήρια με το 41-47 του πρώτου μέρους.

Προς στιγμήν, οι φιλοξενούμενοι ξέφυγαν ξανά με 9 (45-54), αλλά η Λαμποράλ απάντησε άμεσα με τον Χάμιλτον να μειώνει στους 3 (53-56). Οι γηπεδούχοι ήταν πιο εύστοχοι σε αυτή την περίοδο, με αποτέλεσμα ο Χάμιλτον να πετύχει ακόμα ένα τρίποντο και να μειώσει στο 57-58. Σκορ που έμεινε μέχρι το φινάλε του δεκαλέπτου, αφού ο Γουίλιαμς αστόχησε στην εκπνοή.

Η αντεπίθεση της Λαμποράλ συνεχίστηκε, όπου μετά από πολύ ώρα πέρασε μπροστά με 5 πόντους, 63-58, με τους Κοζέρ και Χάνγκα να δηλώνουν «παρών». Η διαφορά αυτή όχι μόνο παρέμεινε, αλλά πήγε και στους 7 στο 35’, για το 71-64. Τα τελευταία λεπτά κύλησαν εντελώς διαδικαστικά, με την Λοκομοτίβ να μην κυνηγά τη νίκη και τους Βάσκους να επικρατούν εύκολα με 84-71.

Η φάση των «16» θα ανοίξει την αυλαία της στις 2 Ιανουαρίου και θα ολοκληρωθεί στις 11 Απριλίου, ενώ την πρόκριση στα πλέι οφ θα πάρουν οι τέσσερις πρώτες ομάδες κάθε ομίλου.

Αναλυτικά οι δύο νέοι όμιλοι στη φάση των «16»:



ΦΑΣΗ ΤΩΝ «16»


Ε' ΟΜΙΛΟΣ


ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Φενερμπαχτσέ Ούλκερ (Τουρκία)

Αρμάνι Μιλάνο (Ιταλία)

Λαμποράλ Κούτσα (Ισπανία)

Μπαρτσελόνα (Ισπανία)

Ουνικάχα Μάλαγα (Ισπανία)

Αναντολού Εφές (Τουρκία)

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ


ΣΤ' ΟΜΙΛΟΣ

Ρεάλ Μαδρίτης (Ισπανία)

Μακάμπι Τελ Αβίβ (Ισραήλ)

ΤΣΣΚΑ Μόσχας (Ρωσία)

Γαλατασαράι (Τουρκία)

Ζαλγκίρις Κάουνας (Λιθουανία)

Λοκομοτίβ Κούμπαν (Ρωσία)

Παρτιζάν Βελιγραδίου (Σερβία)

Μπάγερν Μονάχου (Γερμανία)



Πηγή: Sport-fm.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Εκπολιτιστικός σύλλογος Νεοχωρίου {{ΤΟ ΜΥΡΤΟΥΝΤΙΟ}}: ΕΝΑΡΞΗ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΩΝ ΕΠΑΝΑΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ

  Αγαπητοί συγχωριανοί φίλες και φίλοι του εκπολιτιστικού συλλόγου Νεοχωρίου {{ΤΟ ΜΥΡΤΟΥΝΤΙΟ}}!  Ανακοινώνουμε ότι σήμερα πάρθηκε μια μεγάλη...