Κυριακή 22 Δεκεμβρίου 2013

Πύργος: Με προσωρινή διαταγή τα σκουπίδια στο Φραγκαπήδημα


skoupidia1

Δικαστική απόφαση δίνει προσωρινή λύση στο αδιέξοδο.

prosoriniΜια δικαστική απόφαση βγάζει προσωρινά τον δήμο Πύργου από το αδιέξοδο της εναπόθεσης των σκουπιδιών, μετά την απόφαση του Δασάρχη Πύργου να σφραγίσει ως αναδασωτέα περιοχή, το οικόπεδο που έχει παραχωρήσει για το σκοπό αυτό η Ιερά Μητρόπολη Ηλείας.

Η αίτηση ασφαλιστικών μέτρων που κατέθεσε προχθές ο δήμος Πύργου κατά της απόφασης του Δασάρχη, θα συζητηθεί στις 7 Ιανουαρίου, εν τω μεταξύ ο δήμος πέτυχε την αναστολή της εφαρμογή της απόφασης αυτής, με την έκδοση προσωρινής διαταγής.

Σε αυτή η Ειρηνοδίκης Πύργου αναφέρει πως «δέχεται το αίτημα χορήγησης προσωρινής διαταγής. Απαγορεύει στους καθ’ ων και σε όποιον έλκει δικαιώματα από αυτούς, προσωρινά και μέχρι την συζήτηση και υπό τον όρο συζήτησης, της υπό κρίση από 19.12.2013 αίτησης ασφαλιστικών μέτρων νομής, κάθε πράξη παρεμπόδισης της άσκησης της κατοχής του αιτούντος Δήμου Πύργου στο αναφερόμενο στην αίτηση ακίνητο και δη σε χώρο – αγροτολίβαδο 30 στρεμμάτων – στη θέση «ΧΑΛΚΟΒΑ» που φέρεται να ανήκει στην ιδιοκτησία της Ι.Μ. Αγίου Νικολάου Φραγκοπηδήματος του νομού Ηλείας και συγκεκριμένα απαγορεύει κάθε πράξη που τείνει στην παρεμπόδιση εναπόθεσης των στερεών αστικών αποβλήτων – απορριμμάτων στην ως άνω θέση και στην εν γένει χρήση του προαναφερόμενου χώρου του δήμου Πύργου.

Έτσι από το πρωί του Σαββάτου αναμένεται και πάλι να ξεκινήσει η ροή των απορριμματοφόρων προς το Φραγκαπήδημα για την εναπόθεση των σκουπιδιών και να συνεχιστεί η αποκομιδή στην πόλη και τα χωριά των δήμων Πύργου και Αρχαίας Ολυμπίας.

Πρώτη ανάρτηση: 15:40 20/12
Τελευταία ενημέρωση: 07:48 21/12
 
ilialive.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΜΕΓΑΛΟ ΠΑΣΧΑΛΙΝΟ BAZAAR από του μαθητές του δημοτικού σχολείου Νεοχωρίου, με χορηγία της καφετέριας {{LA BOHEME }} Διον Παναγόπουλου

Είμαι στην μεγάλη και πολύ  ευχάριστη θέση να ανακοινώσω ότι έγινε μια πολύ καλή και γενναιόδωρη πράξη από έναν επαγγελματία του χωριού μας ...