Σάββατο 14 Δεκεμβρίου 2013

«Ψήνεται» όμιλος φωτιά με... «αιώνιους» και Ομπράντοβιτς!


Πιθανή η «εμφύλια σύρραξη» στους ομίλους του Τop 16 της Ευρωλίγκα

Ανοικτό το ενδεχόμενο για όμιλο φωτιά στο Top 16 της Euroleague μία αγωνιστική πριν το φινάλε της κανονικής διάρκειας της διοργάνωσης. Σχεδόν σίγουρη θα πρέπει να θεωρείται η συνάντηση της Φενερμπαχτσέ του Ζέλικο Ομπράντοβιτς και του Ολυμπιακού στο καινούργιο (Ε’) όμιλο που σχηματίζεται. Πολλές πιθανότητες να βρεθεί σε αυτόν τον όμιλο και ο Παναθηναϊκός εφόσον τερματίσει δεύτερος ή τέταρτος στον όμιλό του.

Στις 2 Ιανουαρίου ξεκινούν τα παιχνίδια της φάσης των «16»… Αυτό που μένει να δούμε είναι αν θα περιλαμβάνουν ελληνικό «εμφύλιο», αλλά και την επιστροφή του «Ζοτς» στο ΟΑΚΑ ως αντίπαλος!

Αναλυτικά τα σενάρια

Α' Όμιλος

Δύσκολα θα χάσει την πρωτιά στον όμιλο η Φενερμπαχτσέ, που σημαίνει πως πλην συγκλονιστικού απροόπτου θα είναι αντίπαλος του Ολυμπιακού στο Top 16 στον Ε’ όμιλο που θα σχηματιστεί. Η ομάδα του «Ζοτς» κινδυνεύει μόνο αν στην τελευταία αγωνιστική ηττηθεί από τη Ναντέρ και παράλληλα χάσει η ΤΣΣΚΑ από την Παρτίζαν και νικήσει η Μπαρτσελόνα την Μπουντιβέλνικ. Σε κάθε άλλη περίπτωση είναι πρώτη.

Το μοναδικό σενάριο που φέρνει στην κορυφή άλλη ομάδα, είναι να χάσουν Φενέρ και ΤΣΣΚΑ και να νικήσει η Μπάρτσα, οπότε ο Κώστας Παπανικολάου και η παρέα του θα είναι στην κορυφή.

Για τη δεύτερη θέση, η ΤΣΣΚΑ έχει τον πρώτο λόγο. Οι Μοσχοβίτες κάλυψαν τη διαφορά με την οποία είχαν ηττηθεί στη Βαρκελώνη και κρατούν τη τύχη στα χέρια τους αφού με νίκη κόντρα στην Παρτίζαν τερματίζουν δεύτεροι. Το ίδιο συμβαίνει ακόμα και αν ηττηθούν, αρκεί όμως να χάσει και η Μπαρτσελόνα.

Όσο για την ομάδα που θα συμπληρώσει την τετράδα; Η ήττα της Ναντέρ από την Μπουντιβέλνικ ήταν «χαστούκι» για τους Γάλλους οι οποίοι θα μπορούσαν να κρατούν τη τύχη στα χέρια τους. Πλέον η ομάδα του Κολέ θέλει νίκη απέναντι στη Φενέρ αλλά και ήττα της Παρτίζαν από την ΤΣΣΚΑ, αφού στην ισοβαθμία υπερτερούν οι Σέρβοι. Οι Ουκρανοί από την άλλη παρά τη νίκη τους και ακόμα και αν κάνουν το θαύμα στη Βαρκελώνη δεν έχουν ελπίδες καθώς υστερούν στην τριπλή ισοβαθμία με Παρτίζαν και Ναντέρ (σε αυτή την περίπτωση προκρίνονται οι Σέρβοι).

Η βαθμολογία του ομίλου

Φενέρμπαχτσε 7-2
ΤΣΣΚΑ 6-3
Μπαρτσελόνα 6-3
Παρτίζαν 3-6
Ναντέρ 3-6
Μπουντιβέλνικ 2-7

Επόμενη αγωνιστική, 10η

19/12, 21:45 Παρτίζαν-ΤΣΣΚΑ
19/12, 22:00 Μπαρτσελόνα-Μπουντιβέλνικ
19/12, 22:00 Ναντέρ-Φενερμπαχτσέ


Β' Όμιλος

Η αήττητη Ρεάλ εδώ και καιρό έχει εξασφαλίσει την πρωτιά στον Β’ όμιλο. Η Αρμάνι με τη νίκη της επί της Μπάμπεργκ εξασφάλισε θέση στους «16» κρατά την τύχη στα χέρια της όσον αφορά στην κατάταξη καθώς με διπλό την τελευταία αγωνιστική κόντρα στην αδιάφορη Στράσμπουρ τερματίζει δεύτερη. Αν πάλι ηττηθεί το θέμα μπλέκει. Αν χάσει και χάσουν επίσης Εφές και Ζαλγκίρις είναι πάλι δεύτερη. Αν χάσει, χάσει και η Ζαλγκίρις και νικήσει η Εφές είναι τρίτη με δεύτερους τους Τούρκους και τέταρτη την Μπάμπεργκ αν έχει νικήσει με περισσότερους από 10 πόντους τους Λιθουανούς, αλλιώς την Ζαλγκίρις.

Αν χάσει, χάσει και η Εφές και νικήσει η Ζαλγκίρις είναι δεύτερη με τρίτη την Ζαλγκίρις και τέταρτη την Εφές.

Αν τώρα χάσει και νικήσουν Εφές και Ζαλγκίρις έχουμε τριπλή ισοβαθμία, στην οποία περνά ως δεύτερη η Εφές, τρίτη η Αρμάνι και τέταρτη η Ζαλγκίρις.

Η βαθμολογία του ομίλου

Ρεάλ 9-0
Μιλάνο 5-4
Εφές 4-5
Ζαλγκίρις 4-5
Μπάμπεργκ 3-6
Στρασμπούρ 2-7

Επόμενη αγωνιστική, 10η

19/12, 20:00 Εφές-Ρεάλ
19/12, 21:00 Μπάμπεργκ-Ζαλγκίρις
20/12 21:45 Στρασμπούρ-Μιλάνο


Γ' Όμιλος

Ο Ολυμπιακός όπως και η Ρεάλ, ως οι μοναδικές αήττητες ομάδες έχουν εξασφαλίσει εδώ και καιρό την πρωτιά. Δεύτερη στον όμιλο θα είναι ό,τι κι αν συμβεί η Γαλατασαράι μετά τη νίκη της επί της Ζιέλονα Γκόρα, η οποία και μαθηματικά τίθεται εκτός συνέχειας της διοργάνωσης.

Στις θέσεις 3-4 τώρα... Η Μάλαγα αν επικρατήσει της Σιένα στην τελευταία αγωνιστική τερματίζει τρίτη ανεξάρτητα με τα υπόλοιπα αποτελέσματα. Αν τώρα ηττηθεί και χάσει και η Μπάγερν περνά ως τέταρτη και τρίτη θα είναι η Σιένα. Αν πάλι γνωρίσει την ήττα από τη Σιένα και νικήσει η Μπάγερν αποκλείεται καθώς θα μειονεκτεί στην τριπλή ισοβαθμία με Σιένα και Μπάγερν. Σε αυτή την περίπτωση τρίτοι θα είναι οι Ιταλοί και τέταρτοι οι Βαυαροί.

Η βαθμολογία του ομίλου

Ολυμπιακός 9-0
Γαλατά 6-3
Μάλαγα 4-5
Μπάγερν 3-6
Σιένα 3-6
Ζ. Γκόρα 2-7

Επόμενη αγωνιστική, 10η


19/12, 19:45 Ζιέλονα Γκόρα-Ολυμπιακός
19/12, 22:00 Σιένα-Ουνικάχα
20/12 21:00 Μπάγερν-Γαλατασαράι


Δ' Όμιλος

Η Μακάμπι καπάρωσε την πρωτιά με την ήττα της Κουμπάν από τον Παναθηναϊκό καθώς ακόμα και σε ισοβαθμία με τους Ρώσους υπερέχουν αφού τους έχουν κερδίσει και στα δύο μεταξύ τους ματς.

Ο Παναθηναϊκός με νίκη του στο ΟΑΚΑ την άλλη Πέμπτη κόντρα στους… αδιάφορους και πρώτους Ισραηλινούς και παράλληλα με ήττα της Λοκομοτίβ από την Κούτσα θα τερματίσει δεύτερος. Αν οι Ρώσοι είναι αυτοί που πάρουν τη νίκη τότε το «τριφύλλι» τερματίζει τρίτο. Σε περίπτωση ήττας των παικτών του Πεδουλάκη στο ματς της τελευταίας αγωνιστικής θέλουν τη νίκη της Κουμπάν επί της Λαμποράλ για να καταλάβουν την τρίτη θέση, αλλιώς θα τερματίσουν τέταρτοι στον όμιλό τους.

Η βαθμολογία του ομίλου

Μακάμπι Τελ Αβίβ 7-2
Λοκομοτίβ Κουμπάν 6-3
Παναθηναϊκός 5-4
Λαμποράλ Κούτσα 5-4
Ερυθρός Αστέρας 3-6
Λιέτουβος Ρίτας 1-8

Επόμενη αγωνιστική, 10η

19/12, 21:45 Παναθηναϊκός-Μακάμπι
20/12 19:45 Λιέτουβος Ρίτας-Ερυθρός Αστέρας
20/12 21:30 Λαμποράλ Κούτσα-Λοκομοτίβ Κουμπάν

Οι όμιλοι που σχηματίζονται στο Top 16

Ε’ όμιλος

1ος Α’ ομίλου
1ος Γ’ ομίλου (Ολυμπιακός)
2ος Β’ ομίλου
2ος Δ’ ομίλου
3ος Α’ ομίλου
3ος Γ’ ομίλου
4ος Β’ ομίλου
4ος Δ’ ομίλου

ΣΤ' όμιλος

1ος Β’ ομίλου (Ρεάλ)
1ος Δ’ ομίλου (Μακάμπι)
2ος Α’ ομίλου
2ος Γ’ ομίλου (Γαλατασαράι)
3ος Β’ ομίλου
3ος Δ’ ομίλου
4ος Α’ ομίλου
4ος Γ’ ομίλου

Πηγή: Sport-fm.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΨΥΧΟΓΙΟΥ ΧΡΥΣΟΥΛΑ: Πρόεδρος πολιτιστικού συλλόγου Νεοχωρίου ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΚΥΡΙΑΚΗ (των Βαϊων ) 28-4-2024

 Κατόπιν εντολής της πρόεδρου του ΔΣ του πολιτιστικού συλλόγου Νεοχωρίου Κα Χρυσούλα Ψυχογιού  γίνεται η εξής ανάρτηση στο site του χωριού μ...