Δευτέρα 23 Δεκεμβρίου 2013

Επικράτησε ο Παναθηναϊκός κόντρα στην Ξάνθη


Δύο γκολ από τον Αμπέιντ στην πρώτη ανατροπή για το «τριφύλλι» μετά από 1,5 χρόνο

Με τον καλύτερο τρόπο έκλεισε τις αγωνιστικές υποχρεώσεις του για το 2013 ο Παναθηναϊκός. Οι «πράσινοι» επικράτησαν με σκορ 2-1 της SKODA Ξάνθης για την 17η αγωνιστική της Σούπερ Λίγκας κι έδωσαν στους φίλους τους πολλούς λόγους για να χαμογελάσουν.

Το «τριφύλλι» βρέθηκε για μια φορά ακόμη να κυνηγά στο σκορ (προηγήθηκε η Ξάνθη με τον Τριάδη στο 13’) αλλά κατάφερε να γυρίσει ματς για πρώτη φορά από την 6η αγωνιστική της περασμένης σεζόν, με δύο γκολ του Αλγερινού Αμπέιντ.

Μοντέρνο ποδόσφαιρο από τους παίκτες του Αναστασίου, με αέναη κίνηση και εναλλαγές θέσεων, στοιχεία στα οποία δεν είχαν απάντηση οι φιλοξενούμενοι. Συνολικά εννέα έλληνες παίκτες χρησιμοποίησε στο ματς το «τριφύλλι», στην πλειοψηφία τους νεαροί και -όπως έδειξαν- με όλο το μέλλον μπροστά τους.

Το ματς

Αν και στον Παναθηναϊκό το 13 δεν έχει ως νούμερο τη ρετσινιά που συναντάται αλλού, αυτήν τη φορά επιφύλαξε άσχημο παιχνίδι στους «πράσινους», καθώς σε εκείνο το λεπτό η Ξάνθη είχε ραντεβού με τον πρώτο αριθμό του… τζόκερ!

Οι «Ακρίτες» στην πρώτη (και τελευταία για πολύ-πολύ ώρα) καλή στιγμή που δημιούργησαν στο ματς κατάφεραν να σκοράρουν με το πολύ ωραίο σουτ του Τριάδη, σε μια φάση που πάντως θα πρέπει να προβληματίσει τον Αναστασίου και τους συνεργάτες του.

Ούτε ο τρόπος που χάνει η άμυνα (κυρίως ο Νάνο) το Βασιλακάκη, ούτε η αντίδραση του Κοτσόλη στο σουτ (δευτερευόντως) ήταν αυτή που θα άρμοζε.

Αντίθετα, το τεχνικό τιμ του Παναθηναϊκού θα γέμισε με χαμόγελα από την υπόλοιπη λειτουργία των «πρασίνων». Με διαρκή κίνηση, συνεχείς εναλλαγές θέσεων και ασφυκτικό πρέσινγκ, το «τριφύλλι» παρουσίασε πολύ καλό πρόσωπο και αποζημιώθηκε με το γκολ της ισοφάρισης που ήρθε μετά από εξαιρετική συνεργασία τεσσάρων παικτών και πλασέ του Αμπέιντ.

Η τακτική της Ξάνθης, που θα μπορούσε να συνοψιστεί στο «είμαστε ταμπουρωμένοι πίσω και προσπαθούμε να χτυπήσουμε στην αντεπίθεση», θα ήταν δυνατό να συνεχιστεί για ώρα, να φέρει εκνευρισμό στους «πράσινους» και να τους οδηγήσει σε ακόμη μία απώλεια βαθμών στην έδρα τους. Έχει συμβεί στο πολύ πρόσφατο παρελθόν, θα μπορούσε να συμβεί ξανά. Όχι απόψε…

Λειτουργώντας ως «ταχυδρόμος», ο Αμπέιντ δεν αρκέστηκε στο πρώτο χτύπημα και με έναν σουτ-πυροτέχνημα στις αρχές του δευτέρου ημιχρόνου φώτισε τα πρόσωπα των οπαδών του Παναθηναϊκού με ένα καταπληκτικό γκολ.

Όταν στη συνέχεια οι φιλοξενούμενοι αποφάσισαν να βγουν από το «καβούκι» τους, φάνηκε πόσο αδίκησαν τους εαυτούς τους στο προηγούμενο διάστημα, αφού καρδιοχτύπησαν τον Παναθηναϊκό κι έκαναν κάποιες καλές φάσεις στις οποίες θα μπορούσαν και να σκοράρουν.

Οι γηπεδούχοι πάντως ήταν εκείνοι που έχασαν αρκετές ευκαιρίες για να «καθαρίσουν» το ματς, με κορυφαία το δοκάρι του Ντίνα και αυτή η αδυναμία να τελειώσουν φάσεις, η πλειοψηφία των οποίων προήλθε από πολύ όμορφες συνεργασίες, είναι το μοναδικό στοιχείο που θα πρέπει να βάλει σε σκέψεις τον Αναστασίου και το τεχνικό τιμ της ομάδας.

Οι συνθέσεις των ομάδων:

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ: Κοτσόλης, Σπυρόπουλος (83’ Μαρινάκης), Τριανταφυλλόπουλος, Ρισβάνης, Νάνο, Μέντες (73’ Δώνης), Αμπέιντ, Ζέκα, Ντίνας, Κλωναρίδης, Καρέλης (73’ Πράνιτς).

Στον πάγκο: Καπίνο, Ατζαγκούν, Μπαλμπόα, Σίλντενφελντ.

SKODA Ξάνθη: Τσέμα, Παΐτο, Μπαξεβανίδης, Ντε Γκούζμαν(85’ Σουάρες), Τριάδης, Σολτάνι, Κάλβο (74’ Σολάρι), Βασιλακάκης, Φλίσκας, Βάλλας, Ντιέ (57’ Μάνταλος).

Στον πάγκο: Κυριακίδης, Μπέρτος, Γούτας, Ράνος.

Πηγή: sport-fm.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΜΕΓΑΛΟ ΠΑΣΧΑΛΙΝΟ BAZAAR από του μαθητές του δημοτικού σχολείου Νεοχωρίου, με χορηγία της καφετέριας {{LA BOHEME }} Διον Παναγόπουλου

Είμαι στην μεγάλη και πολύ  ευχάριστη θέση να ανακοινώσω ότι έγινε μια πολύ καλή και γενναιόδωρη πράξη από έναν επαγγελματία του χωριού μας ...