Παρασκευή 31 Ιανουαρίου 2014

Δωρεάν προγράμματα στο Κέντρο Δια Βίου Μάθησης




Ελληνική Δημοκρατία
Νομός Ηλείας
Δήμος Ανδραβίδας-Κυλλήνης
Γραφείο Τυπου  





 

 

 











Δελτίο Τύπου
Δήμος Ανδραβίδας-Κυλλήνης

Για μια ακόμη χρονιά, ο Δήμος Ανδραβίδας-Κυλλήνης «επενδύοντας»  και στην Κοινωνική Πολιτική και παρά τις δυσμενείς οικονομικές συνθήκες αναπτύσσει τον τομέα της δωρεάν παροχής  προγραμμάτων γενικής εκπαίδευσης ενηλίκων.

Μετά από εξαιρετικά επίπονες
προσπάθειες, ο Δήμος προχώρησε στην ενεργοποίηση του Κέντρου Δια Βίου Μάθησης και απευθύνει  προσκλητήριο προς κάθε ενδιαφερόμενο να υποστηρίξει τις δράσεις του Κέντρου και ταυτόχρονα να εμπλουτίσει τις γνώσεις του, με γνώμονα ότι η «δίψα» για μάθηση δεν τελειώνει ποτέ.

«Η λειτουργία του Κέντρου Δια Βίου Μάθησης αποτελεί μια σημαντική και χωρίς κόστος πηγή απ’ την οποία οι δημότες μας μπορούν ν’ αντλήσουν γνώση», σχολίασε ο Δήμαρχος Ανδραβίδας-Κυλλήνης κ. Δημήτριος Αρβανίτης χαρακτηρίζοντας απαραίτητη και χρήσιμη για την κοινωνία την ανάπτυξη δομών, όπως αυτή.

Με βάση τον προγραμματισμό που έχει προηγηθεί, στο Δήμο Ανδραβίδας-Κυλλήνης μπορούν να δημιουργηθούν τμήματα για προγράμματα που εντάσσονται στις ακόλουθες θεματικές ενότητες:
1.Οικονομία- Επιχειρηματικότητα
2.Ποιότητα Ζωής-Περιβάλλον
3.Νέες Τεχνολογίες
4.Γλώσσα και Επικοινωνία
5.Κοινωνικές Δεξιότητες και Δράσεις
6.Πολιτισμός και Τέχνη
7.Προγράμματα Ευάλωτων Κοινωνικών Ομάδων.

Το εν λόγω έργο εντάσσεται στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Εκπαίδευση και Διά Βίου Μάθηση του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων με τίτλο «Κέντρα Διά Βίου Μάθησης – Προγράμματα Τοπικής Εμβέλειας» ΑΠ7 και ΑΠ8 και συγχρηματοδοτείται από το Ε.Κ.Τ. (Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο) και το Ελληνικό Δημόσιο.
Τα προσφερόμενα προγράμματα μπορούν να παρακολουθήσουν ενήλικες κάθε εθνικής προέλευσης, ηλικίας και μόρφωσης.

Στο επόμενο διάστημα Θα ακολουθήσει νέο Δελτίο Τύπου με πληροφορίες για τα τμήματα που θα σχηματιστούν καθώς και τον τρόπο συμμετοχής.

Για πληροφορίες απευθυνθείτε:
Κέντρο Δια Βίου Μάθησης Δήμου Ανδραβίδας-Κυλλήνης
(Δημοτικό Μέγαρο Ανδραβίδας, Παναγ. Παύλου 43, 2ος όροφος)
Πέμπτη – Παρασκευή 10:00 – 13:00

Τηλ: 26233 60416
E-mail: kdbm@andravida-killini.gr
Υπεύθυνος Εκπαίδευσης: Αλεξόπουλος Αλέξης
Υπεύθυνη Οργάνωσης: Στούμπου Κωνσταντίνα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΜΕΓΑΛΟ ΠΑΣΧΑΛΙΝΟ BAZAAR από του μαθητές του δημοτικού σχολείου Νεοχωρίου, με χορηγία της καφετέριας {{LA BOHEME }} Διον Παναγόπουλου

Είμαι στην μεγάλη και πολύ  ευχάριστη θέση να ανακοινώσω ότι έγινε μια πολύ καλή και γενναιόδωρη πράξη από έναν επαγγελματία του χωριού μας ...