Παρασκευή 24 Ιανουαρίου 2014

Ένα πρότυπο Μαιευτήριο στην Ηλεία


maieutiriaΣυνάντηση Γυναικολόγων Νοσοκομείων Πύργου και Αμαλιάδας με Διοικητή Γ.Ν. Ηλείας - Παραμένει στην Αμαλιάδα το Γυναικολογικό τμήμα

Ραγδαίες, προβλέπονται οι εξελίξεις στα νοσηλευτικά ιδρύματα του Νομού καθώς φαίνεται να πλησιάζει η ώρα, της υλοποίησης των αποφάσεων που έχουν να κάνουν με τη συγχώνευση κλινικών και τμημάτων με στόχο την βελτίωση των παρεχόμενων υπηρεσιών υγείας προς τους Ηλείους.

Η αρχή, όπως όλα δείχνουν, θα γίνει με τη συγχώνευση των Μαιευτικών Κλινικών των Νοσοκομείων Πύργου και Αμαλιάδας, δημιουργώντας έτσι ένα πρότυπο Μαιευτήριο στις υπερσύγχρονες εγκαταστάσεις του «Ανδρέας Παπανδρέου» που για χρόνια παραμένουν αναξιοποίητες. Η συγχώνευση, σύμφωνα με πληροφορίες θα αφορά μόνον την κλινική καθώς θεωρείται σχεδόν βέβαιο ότι το Γυναικολογικό τμήμα (εξωτερικά ιατρεία) του Νοσοκομείου Αμαλιάδας, θα παραμείνει σε λειτουργία για την καλύτερη εξυπηρέτηση των γυναικών της ευρύτερης περιοχής.

Στην κατεύθυνση αυτή, έχει ήδη προγραμματιστεί συνάντηση μεταξύ του Διοικητή του Γ.Ν. Ηλείας Βασίλη Δημόπουλου, του αναπληρωτή Διοικητή του Νοσοκομείου Αμαλιάδας Λέανδρου Καλογεράκου και των Μαιευτήρων Γυναικολόγων των Νοσοκομείων Πύργου και Αμαλιάδας προκειμένου να συζητήσουν για την λειτουργία κλινικών, τμημάτων και εξωτερικών γυναικολογικών ιατρείων αλλά κυρίως να συναποφασίσουν με τους γιατρούς τον καλύτερο δυνατό τρόπο συνεργασίας τους, ώστε το υπερσύγχρονο Μαιευτήριο του «Ανδρέας Παπανδρέου» να καταφέρει να οργανωθεί, να «ανοίξει» και να αποτελέσει μια κλινική «πρότυπο» που θα προσφέρει σε όλες τις γυναίκες της Ηλείας υπηρεσίες υγείας υψηλού επιπέδου.

Άλλωστε η συνένωση δυνάμεων, μεταξύ του προσωπικού των δυο αποδυναμωμένων από την έλλειψη ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού τμημάτων, μοιάζει ως η μοναδική λύση καθώς όλοι γνωρίζουν, ότι η κάλυψη των κενών θέσεων μέσω νέων προσλήψεων, είναι εξαιρετικά δύσκολη έως αδύνατη.

Να σημειωθεί στο σημείο αυτό, ότι στο Νοσοκομείο Αμαλιάδας υπηρετούν τρείς Μαιευτήρες Γυναικολόγοι εκ των οποίων η μια έχει αποσπαστεί στον Πύργο ώστε να στηρίξει τη λειτουργία της κλινικής που διαθέτει μόλις δυο γιατρούς.

«Έχω ήδη μια πρώτη εικόνα από τη λειτουργία της νοσηλευτικής μονάδας Αμαλιάδος την οποία και διαμόρφωσαν κατά την επίσκεψη μου την περασμένη εβδομάδα» επισήμανε ο Διοικητής του Γ.Ν. Ηλείας κ. Δημόπουλος προσθέτοντας ότι την επόμενη εβδομάδα έχει προγραμματίσει συνάντηση με τους Μαιευτήρες- Γυναικολόγους των δυο Νοσοκομείων στο γραφείο του, προκειμένου να εξετάσουν τον τρόπο για την καλύτερη λειτουργία τους. Κυρίαρχο ζήτημα στη συνάντηση τους, όπως γίνεται αντιληπτό θα είναι η λειτουργία ενός Μαιευτηρίου, στον Πύργο, με την παραμονή μόνον του Γυναικολογικού τμήματος (παρακολουθήσεις, εξετάσεις κτλ) στο Νοσοκομείο της Αμαλιάδας.
Κική Κολοβέρου
kkoloverou@yahoo.gr
εφημερίδα Πρωινή-ilialive.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Εκπολιτιστικός σύλλογος Νεοχωρίου {{ΤΟ ΜΥΡΤΟΥΝΤΙΟ}}: ΕΝΑΡΞΗ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΩΝ ΕΠΑΝΑΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ

  Αγαπητοί συγχωριανοί φίλες και φίλοι του εκπολιτιστικού συλλόγου Νεοχωρίου {{ΤΟ ΜΥΡΤΟΥΝΤΙΟ}}!  Ανακοινώνουμε ότι σήμερα πάρθηκε μια μεγάλη...