Πέμπτη 9 Ιανουαρίου 2014

Εν αναμονή της απόφασης για τη Χάλκοβα


dikastirio

Εκδικάστηκε χθες η αίτηση ασφαλιστικών μέτρων – Δεν άρθηκε η προσωρινή διαταγή

Του Γιάννη Σπυρούνη

Το αποτέλεσμα της εκδίκασης της αίτησης ασφαλιστικών μέτρων που κατέθεσε ο δήμος Πύργου για την απόφαση του Δασαρχείου Πύργου να σφραγίσει την περιοχή στη θέση «Χάλκοβα» σταματώντας την εναπόθεση των σκουπιδιών, αναμένουν οι εμπλεκόμενες πλευρές. Χθες το δικαστήριο σε πρώτη φάση απέρριψε το αίτημα που υπήρξε για την άρση εφαρμογής της προσωρινής διαταγής που είχε κερδίσει ο δήμος και συνεχίζεται η εναπόθεση των απορριμμάτων χωρίς εμπόδια.


Ο δικηγόρος από την πλευρά του Δασαρχείου και των κατοίκων, Ανδρέας Νικολακόπουλος, τόνισε πως αναμένουν σύντομα το αποτέλεσμα της διαδικασίας γιατί όπως είπε χαρακτηριστικά «|όσο οι μέρες  περνάνε εξακολουθεί να συντελείται μια καταστροφή στην περιοχή. Και εξακολουθεί να διατηρείται μια παράνομη κατάσταση. Θα περιμένουμε το αποτέλεσμα της δίκης, έχουμε εμπιστοσύνη στην ελληνική δικαιοσύνη και πιστεύουμε ότι θα λειτουργήσει αντικειμενικά και ανεξάρτητα από την όποια πίεση θέλει να δημιουργήσει ο δήμος, υπό το φόβο της κατάστασης που είχε δημιουργηθεί και όλοι έζησαν στον Πύργο με τα σκουπίδια.

Αυτή τη στιγμή υπάρχουν και άλλες λύσεις και πρέπει να ξέρει ο κόσμος πως η μόνη λύση δεν είναι αυτή, υπάρχουν εναλλακτικές λύσεις και ο νόμος υποδεικνύει πως ο δήμος πρέπει να πηγαίνει τα σκουπίδια στο ΧΥΤΑ της Φυλής. Δεν διακυβεύεται κάτι από αυτή την απόφαση σε βάρος των κατοίκων του Πύργου».

Από την άλλη πλευρά η δικηγόρος και δημοτικός σύμβουλος Πύργου, Διονυσία Τζίνη, αναφέρθηκε στη διαδικασία και την πρόσθετη παρέμβαση που έγινε από την Ι.Μ. Ηλείας και την Ι.Μ. Φραγκοπηδήματος, υπέρ της αιτήσεως και κατά του ελληνικού δημοσίου, καθώς και πρόσθετη παρέμβαση του δήμου Αρχαίας Ολυμπίας. Ακόμα έγινε πρόσθετη παρέμβαση κάποιων κατοίκων της περιοχής, κατά του δήμου Πύργου. «Μετά την ακροαματική διαδικασία η διατήρηση της προσωρινής διαταγής και η απόρριψη του αιτήματος αυτοψίας που υποβλήθηκε από τους προσθέτως παρεμβαίνοντες καθορίζει θετικές εξελίξεις για το δήμο Πύργου.

Δεν θέλουμε να προδικάσουμε την απόφαση της ελληνικής δικαιοσύνης, αλλά πιστεύουμε ότι είναι ένα θετικό βήμα το να αποφύγουμε τις συσσωρεύσεις απορριμμάτων στο δήμο Πύργου και να δρομολογήσουμε άμεσα τη λύση της διαχείρισης των στερεών αποβλήτων» εξήγησε η κα Τζίνη.

«Αποδείχθηκε πως πολλές οικίες ή χώροι επαγγελματικών δραστηριοτήτων των παρεμβαινόντων είναι πολύ κοντά στα Κονιδέϊκά. Θεωρώ βέβαια πως οι άνθρωποι αυτοί έχουν ταλαιπωρηθεί από αυτή τη διαδικασία και οι ευθύνες πρέπει να αναζητηθούν στην Πολιτεία. Τις λιγότερες ευθύνες τις έχουν οι συγκεκριμένοι άνθρωποι. Και ως δημοτική σύμβουλος θα συζητήσω μαζί τους γιατί πιστεύω ότι όλοι μαζί με αγάπη, συνεννόηση και αλληλεγγύη, να συνεννοηθούμε και να λύσουμε το πρόβλημα.

Δεσμεύτηκε ο δήμαρχος ότι θα είναι προσωρινή η εναπόθεση στο συγκεκριμένο χώρο και θέλω να πιστεύω ότι θα τηρηθεί η δέσμευση. Και αναδάσωση θα γίνει αν απομακρυνθούν τα απορρίμματα και οι άνθρωποι θα συνεχίσουν κανονικά τις δραστηριότητές τους» συμπλήρωσε μιλώντας πλέον από τη θέση του δημοτικού συμβούλου.
 ilialive.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΜΕΓΑΛΟ ΠΑΣΧΑΛΙΝΟ BAZAAR από του μαθητές του δημοτικού σχολείου Νεοχωρίου, με χορηγία της καφετέριας {{LA BOHEME }} Διον Παναγόπουλου

Είμαι στην μεγάλη και πολύ  ευχάριστη θέση να ανακοινώσω ότι έγινε μια πολύ καλή και γενναιόδωρη πράξη από έναν επαγγελματία του χωριού μας ...