Τρίτη 28 Ιανουαρίου 2014

Πύργος: Όσο υπάρχουν άνθρωποι . . .


6o_dimotiko_sxoleio

Με τη συμπαράσταση από τον Σύλλογο Γονέων – Κηδεμόνων 6ου Δημοτικού σχολείου Πύργου προσφορά γευμάτων σε μαθητές από τον Σύλλογο Γονέων – Κηδεμόνων 6ου Δημοτικού σχολείου Πύργου

Όσο υπάρχουν άνθρωποι αυτή η κοινωνία μπορεί να ελπίζει πως το αύριο θα είναι πολύ καλύτερο από το σήμερα, γεγονός που αποδεικνύεται από την έμπρακτη συμπαράσταση του ομίλου Aldemar στην προσπάθεια του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του 6ου Δημοτικού Σχολείου Πύργου να προσφέρει όσα είναι δυνατόν περισσότερα στα παιδιά του σχολείου που ο γονείς τους αδυνατούν να εξοικονομήσουν  τα προς τα ζην.

Μία προσπάθεια που έχει ξεκινήσει πριν από τρία χρόνια όταν τα μέλη του συλλόγου αντιλαμβανόμενα τις επιπτώσεις της κρίσης αποφάσισαν να δώσουν στην δράση του ένα κοινωνικό χαρακτήρα, με γνώμονα την προστασία της Ανθρώπινης αξιοπρέπειας.
Έτσι σε συνεργασία με το διδακτικό προσωπικό δρομολόγησαν πρωτοβουλίες με στόχο την μείωση του φαινομένου της μη επαρκούς  σίτισης μαθητών σχολείου.
Από τα έσοδα που απέφεραν οι πρωτοβουλίες που ο σύλλογος υλοποιούσε κατάφεραν κάθε χρόνο να διαθέτουν ένα σημαντικό ποσό για τον σκοπό αυτό.

Ωστόσο, οι ανάγκες αυξάνονταν με γεωμετρική πρόοδο και ο σύλλογος δεν ήταν σε θέση να αντιμετωπίσει την κατάσταση που διαμορφώνονταν από μόνος του.
Για αυτό προσέφυγε στην βοήθεια του ομίλου Aldemar που ανταποκρίθηκε άμεσα στην έκκληση για έμπρακτη συμπαράσταση στην προσπάθεια αυτή του Συλλόγου.

Η προσφορά του, 2000 ευρώ, έδωσε στα μέλη του Συλλόγου τη χαρά να μπορούν να αυξήσουν τον αριθμό των μαθητών που φρόντιζαν, από εννιά σε δεκαεννέα, στους οποίους προσφέρεται ένα κανονικό πλέον γεύμα.

«Πρόκειται για μία  προσπάθεια αντιμετώπισης του φαινομένου της φτώχειας κυρίως στους μαθητές του σχολείου μας φροντίζοντας ώστε να τρώνε ένα τουλάχιστον γεύμα   στο σχολείο μέσω του κυλικείου. Στόχος μας είναι η δράση αυτή να επεκταθεί ώστε, με την βοήθεια του εκπαιδευτικού προσωπικού με το οποίο έχουμε μία αγαστή συνεργασία, να μην υπάρχει παιδί στο 6ο Δημοτικό Σχολείο, που οι γονείς του είναι άνεργοι, να μην απολαμβάνει τουλάχιστον μία φορά την ημέρα ένα κανονικό γεύμα», αναφέρει μεταξύ άλλων ο πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων κ Παναγιώτης Παυλόπουλος»  στην ευχαριστήρια επιστολή που έστειλε προς τον κ Νίκο Αγγελόπουλο.

Ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του 6ου Δημοτικού Σχολείου σε συνεργασία με τον Σύλλογο Διδασκόντων του Σχολείου κατάφερε να διασφαλίσει φαγητό και  για τα παιδιά του ολοήμερου που δεν έχουν την δυνατότητα να σιτίζονται από το σπίτι τους. Με ενέργειες του Διευθυντή του Σχολείου κ Γιώργου Αντωνόπουλου και της Υποδιευθύντριας κ Ντιάνας Σταυροπούλου έγινε εφικτό να εξασφαλιστούν τρόφιμα με δωρεά από τον  ιδιοκτήτη της μεγάλης αλυσίδας Σούπερ Μάρκετ κ Παναγιώτη Τερζή και των ιδιοκτητών της Γαλακτοβιομηχανίας Κολομοίρη, με αποτέλεσμα αρκετά μεγάλος αριθμός παιδιών να απολαμβάνουν ένα πιάτο φαΐ, καθώς το ολοήμερου σχολείο διαθέτει την υποδομή αλλά και το προσωπικό (από φέτος), για την παρασκευή των γευμάτων αυτών.

Το Δ. Σ του Συλλόγου εκφράζει την απεριόριστη ευγνωμοσύνη του στους δωρητές  για την καθοριστική συμβολή τους στη συνέχιση  του κοινωνικού  έργου του συλλόγου  γονέων που τα τελευταία τρία χρόνια, με την αμέριστη συμπαράσταση των γονέων του σχολείου έχει πάρει σάρκα και οστά.
 εφημερίδα Πρωινή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Η Διευθύντρια του δημ σχολείου Κα Ε. ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΠΟΥΛΟΥ ευχαριστεί τον ευγενή χορηγό του σχολείου Δ.ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟ

  Η Διευθυντήρια του δημ σχολείουΝεοχωρίου  Κυρία Ευγενία Αλεξανδροπούλου   με γραπτή επιστολή που ακολουθεί, ευχαριστεί θερμά  τον συγχωρια...