Σάββατο 8 Φεβρουαρίου 2014

Ηλεία: Αίσιο τέλος στην περιπέτεια 78χρονου - Τον έψαχναν στο Στρέφι τον βρήκαν στην Λιναριά


geros

Είχε χαθεί από το βράδυ της Πέμπτης από το Πελόπιο

Του Γιάννη Σπυρούνη

Αλλού τον έψαχναν και αλλού τον βρήκαν… Ο λόγος για έναν 78χρονο από το Πελόπιο, που χάθηκε τη νύχτα της Πέμπτης και οργανώθηκε μεγάλη επιχείρηση στην ευρύτερη περιοχή για τον εντοπισμό του. Σε αυτή συμμετείχαν δυνάμεις της Αστυνομίας και της Πυροσβεστικής, τα παιδιά του, οι συγγενείς και οι φίλοι του, ενώ σε κάθε περιοχή που εκτείνονταν οι έρευνες, έσπευδαν σε βοήθεια και αρκετοί κάτοικοι. Τελικά ενώ ο ίδιος τηλεφωνικά είχε αναφέρει λανθασμένα πως πίστευε ότι βρίσκεται στην περιοχή του Στρεφίου, εντοπίστηκε το μεσημέρι της Παρασκευής στην περιοχή της Λιναριάς με το αυτοκίνητό του κολλημένο στη λάσπη.

Ο 78χρονος τη νύχτα της Πέμπτης έχασε τον προσανατολισμό του. Από το Πελόπιο που βρίσκεται το σπίτι του, περιπλανήθηκε σε λόγους και αγροτικές περιοχές και βρέθηκε στον οικισμό Γκορτσιά. Μπερδεμένος όταν επικοινώνησε τηλεφωνικά με τους δικούς του ανθρώπους, τους μετέφερε την αντίληψή του πως βρισκόταν στο Στρέφι. Για ώρες το πρωί της Παρασκευής οι έρευνες είχαν στραφεί προς λάθος σημείο.

Έχοντας κυριολεκτικά χτενίσει όλες τις περιοχές συγγενείς και αστυνομία, ζήτησαν τη συνδρομή εταιρίας κινητής τηλεφωνίας προκειμένου να εντοπιστεί το στίγμα, από το σήμα του κινητού τηλεφώνου και να διαφανεί σε ποια περιοχή βρίσκεται ο ηλικιωμένος. Το σήμα του κινητού τηλεφώνου, ερχόταν από την περιοχή της Μιράκας και έτσι οι έρευνες μεταφέρθηκαν προς τα εκεί νωρίς το μεσημέρι. Οι δυνάμεις της Αστυνομίας χτένισαν όλους τους δρόμους και κινήθηκαν και σε γειτονικές περιοχές με τη Μιράκα, όπως αυτή της Λιναριάς. Έτσι με βάση και τα στοιχεία που έδινε από τηλεφώνου ο 78χρονος που δεν έχασε την ψυχραιμία του, κατάφεραν να φτάσουν στα ίχνη του.

Παράλληλα είχαν κινητοποιηθεί και οι δυνάμεις της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας με πολλά οχήματα. Ο ηλικιωμένος, εντοπίστηκε με το αυτοκίνητό του κολλημένο στη λάσπη, στην περιοχή «Τσιγκέλα» στον οικισμό Γκορτσιά, δίπλα στην Λιναριά (αποτελεί το παλιό χωριό της Λιναριάς). Η περιπέτεια έλαβε τέλος περίπου στις τέσσερις το μεσημέρι, όπου τα παιδιά και οι συγγενείς του 78χρονου, τον πήραν στην αγκαλιά τους και τον είδαν χαμογελαστό, παρά την ταλαιπωρία του, να ευχαριστεί τις Αρχές και όσους συμμετείχαν στις έρευνες για τον εντοπισμό του.

Τις έρευνες από την πλευρά της Αστυνομίας συντόνισαν ο Αστυνομικός Διευθυντής Ηλείας Ταξίαρχος Αριστείδης Ανδρικόπουλος, με τον Αστ. Υποδιευθυντή Κώστα Στεφανόπουλο που γνωρίζει καλά την περιοχή από την θητεία του ως διοικητής του Α.Τ. Αρχαίας Ολυμπίας. Από την πλευρά της Πυροσβεστικής επικεφαλής των ερευνών τέθηκε ο διοικητής των Π.Υ. Ηλείας Νίκος Νικολακόπουλος με τον υποδιοικητή του στην Π.Υ. Πύργου Ηλία Μανιάτη..

IMG 3485

Πηγή

ilialive.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Η Διευθύντρια του δημ σχολείου Κα Ε. ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΠΟΥΛΟΥ ευχαριστεί τον ευγενή χορηγό του σχολείου Δ.ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟ

  Η Διευθυντήρια του δημ σχολείουΝεοχωρίου  Κυρία Ευγενία Αλεξανδροπούλου   με γραπτή επιστολή που ακολουθεί, ευχαριστεί θερμά  τον συγχωρια...