Σάββατο 15 Φεβρουαρίου 2014

Λουκέτο από Δευτέρα στις μονάδες του ΕΟΠΥΥ σε Πύργο και Αμαλιάδα


eopyy

"Σφραγίζονται" τα Πολυϊατρεία! - Παραδόθηκε χθες στην Διεύθυνση της Νομαρχιακής Μονάδας του ΕΟΠΥΥ στον Πύργο



Περιθώριο, μέχρι και τη Δευτέρα, να τακτοποιήσει τις εκκρεμότητες και να σφραγίσει όλα τα τμήματα των Πολυατρείων του ΕΟΠΥΥ στον Πύργο, έχει η Διεύθυνση της Νομαρχιακής Μονάδας Υγείας ύστερα από το επείγον έγγραφο που παρέλαβε αργά χθες το μεσημέρι.

Σε διάστημα δηλαδή – εξπρές, τριών ημερών, θα πρέπει να έχει ολοκληρωθεί η τυπική διαδικασία « μεταφοράς» των υπηρεσιών γεγονός που θα σημάνει και την έναρξη της διαθεσιμότητας του προσωπικού! Το νομοσχέδιο Άδωνι για τον νέο ΕΟΠΥΥ και τη δημιουργία του νέου φορά με το όνομα ΠΕΔΥ, προφανώς μπαίνει σε εφαρμογή με ότι αυτό συνεπάγεται, αφού  ξεκινά αμέσως η διαθεσιμότητα των περίπου 8500 εργαζομένων του ΕΟΠΥΥ. Διαθεσιμότητα που θα διαρκέσει έναν μήνα κατά τον Άδωνι Γεωργιάδη.

Έτσι, γιατροί, νοσηλευτές , υγειονομικοί και διοικητικοί υπάλληλοι του ΙΚΑ μετά από αυτήν την εξέλιξη,  βρίσκονται σε κατάσταση πανικού καθώς καλούνται με την εν λόγω εγκύκλιο να παραδώσουν μέχρι την ερχόμενη Δευτέρα όλα τα κλειδιά  και τα υλικά που έχουν χρεωθεί. Έτσι, τουλάχιστον προσωρινά- στην Ελλάδα βεβαίως του ουδέν μονιμότερον του προσωρινού τίποτα δεν προοιωνίζει την καλή εξέλιξη της νέας κατάστασης που διαμορφώνεται- μπαίνει λουκέτο σε όλα τα καταστήματα του ΙΚΑ που λειτουργούν ως Πολυϊατρεία, καθώς η ίδια εγκύκλιος βάζει τέλος και σε όλες τις μονάδες πρωτοβάθμιας φροντίδας στο Νομό.

Άγνωστο είναι το πόσο θα διαρκέσει το λουκέτο και τι ακριβώς στόχο έχει η εντολή παράδοσης των κλειδιών και των αντικειμένων που έχουν χρεωθεί στον καθένα. Πάντως σήμερα, αναμένεται να υπάρξει έντονη αντίδραση από τους συνδικαλιστικούς φορείς, εργαζόμενους, γιατρούς και νοσηλευτές.

Πηγή

ilialive.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Εκπολιτιστικός σύλλογος Νεοχωρίου {{ΤΟ ΜΥΡΤΟΥΝΤΙΟ}}: ΕΝΑΡΞΗ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΩΝ ΕΠΑΝΑΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ

  Αγαπητοί συγχωριανοί φίλες και φίλοι του εκπολιτιστικού συλλόγου Νεοχωρίου {{ΤΟ ΜΥΡΤΟΥΝΤΙΟ}}!  Ανακοινώνουμε ότι σήμερα πάρθηκε μια μεγάλη...