Τετάρτη 5 Φεβρουαρίου 2014

Φωνή λαού αλλά . . . χωρίς επεισόδια η συγκέντρωση των αγροτών στη Μαραθιά


mploko100

Συνεννόηση με τις Αστυνομικές Αρχές και παραμονή 15 ως 30 λεπτών

Πεντακόσιοι αγρότες, φορείς της τοπικής κοινωνίας και πολίτες, έδωσαν βροντερό «παρών» στο μπλόκο της Μαραθιάς το μεσημέρι της Τρίτης, μια ημέρα μετά τα σοβαρά επεισόδια μεταξύ των αγροτών και της Αστυνομίας. Αυτή τη φορά δεν συνέβη το παραμικρό παρά τη μεγάλη αστυνομική δύναμη, αφού προηγήθηκε συνεννόηση των αγροτών με τις Αρχές για το συμβολικό χρόνο παραμονής  και αποκλεισμού της Εθνικής Οδού Πατρών – Πύργου.

Σημαντική ήταν η παρουσία του βετεράνου αγροτοσυνδικαλιστή Γιώργου Γκρουμούτη που έστειλε μήνυμα αγώνα και ενότητας στους νεότερους αγρότες. Ο Εμπορικός Σύλλογος Αμαλιάδας ήταν ένας από τους φορείς που συμπαραστάθηκε χθες στον αγώνα των αγροτών, κλείνοντας τα καταστήματα στη μια το μεσημέρι και κατεβαίνοντας στο μπλόκο.

Ακόμα παρόντες ήταν σπουδαστές των ΤΕΙ, μέλη νεολαιών κομμάτων και πολλοί άλλοι σύλλογοι. Οι αγρότες πραγματοποίησαν μεταξύ τους έρανο για να συγκεντρώσουν χρήματα για πετρέλαιο και να κατεβάσουν και οι αγρότες που δεν έχουν την οικονομική δυνατότητα, αλλά επιθυμούν να συμμετάσχουν στον αγώνα, τα τρακτέρ τους στο δρόμο.

Πηγή

ilialive.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Εκπολιτιστικός σύλλογος Νεοχωρίου {{ΤΟ ΜΥΡΤΟΥΝΤΙΟ}}: ΕΝΑΡΞΗ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΩΝ ΕΠΑΝΑΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ

  Αγαπητοί συγχωριανοί φίλες και φίλοι του εκπολιτιστικού συλλόγου Νεοχωρίου {{ΤΟ ΜΥΡΤΟΥΝΤΙΟ}}!  Ανακοινώνουμε ότι σήμερα πάρθηκε μια μεγάλη...