Τετάρτη 12 Μαρτίου 2014

Στάχτη περίπου 150 στρέμματα από πυρκαγιά χτες βράδυ


fotia
Μεγάλες εκτάσεις καλαμιών και βάτα κατέκαψε η πυρκαγιά που ξέσπασε το απόγευμα της Δευτέρας στο ανατολικό τμήμα της Λίμνης του Καϊάφα. Αν και δεν απείλησε κατοικημένες περιοχές, ωστόσο προκάλεσε αναστάτωση στην περιοχή, με τους κατοίκους που ζουν γύρω από τη λίμνη, να πετάγονται από τα σπίτια τους.

Η πυρκαγιά ξέσπασε λίγο μετά τις 4:00 το απόγευμα και πήρε γρήγορα μεγάλες διαστάσεις, αφενός λόγω της χαμηλής βλάστησης που κατέκαιγε με ευκολία και αφετέρου λόγω της δυσκολίας πρόσβασης των ανδρών της Πυροσβεστικής, αφού η περιοχή είναι βαλτώδης.
Στο σημείο επιχείρησαν 13 άνδρες με 5 οχήματα από το Πυροσβεστικό Κλιμάκιο Κρεστένων, με επικεφαλής τον προϊστάμενο Ανθυποπυραγό Νίκο Σαντή.

Γύρω στις 9:00 το βράδυ η πυρκαγιά είχε τεθεί υπό έλεγχο, χωρίς ωστόσο να έχουν γνωστοποιηθεί τα αίτια πυρκαγιάς και να έχει εκτιμηθεί η έκταση της ζημιάς. Πάντως, σύμφωνα με μαρτυρίες κατοίκων που ζουν και γνωρίζουν στην περιοχή, η καμένη έκταση υπολογίζεται ότι ξεπερνά τα 150 στρέμματα.

Πηγή

Φιγαλεία - Τοπικές Ειδήσεις @ Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΜΕΓΑΛΟ ΠΑΣΧΑΛΙΝΟ BAZAAR από του μαθητές του δημοτικού σχολείου Νεοχωρίου, με χορηγία της καφετέριας {{LA BOHEME }} Διον Παναγόπουλου

Είμαι στην μεγάλη και πολύ  ευχάριστη θέση να ανακοινώσω ότι έγινε μια πολύ καλή και γενναιόδωρη πράξη από έναν επαγγελματία του χωριού μας ...