Δευτέρα 24 Μαρτίου 2014

Τράπεζα αίματος στη Γαστούνη


Η αρχή για τη δημιουργία τράπεζας αίματος στη Γαστούνη έγινε χθες το πρωί, με την πρωτοβουλία που ανέλαβε το Νομικό Πρόσωπο Πολιτισμού του δήμου Πηνειού σε συνεργασία με όλους τους Συλλόγους της πόλης. Και η αρχή ήταν καλή, αφού η ανταπόκριση ήταν πολύ μεγάλη, θέτοντας τις βάσεις και για επιτυχημένη συνέχεια.

Η εθελοντική αιμοδοσία πραγματοποιήθηκε στο Κέντρο Υγείας Γαστούνης, με τη συνδρομή του τμήματος αιμοδοσίας του Νοσοκομείου Πύργου και των γιατρών του Κέντρου Υγείας.

Μεγάλη ανταπόκριση
Η προσέλευση ήταν μεγάλη από νωρίς το πρωί και αυτό ήταν άκρως ενθαρρυντικό για τους διοργανωτές, ενώ μεταξύ των εθελοντών αιμοδοτών ήταν και ο Δήμαρχος Γαστούνης κ. Αλέξης Καστρινός.
«Έχουν κάνει μία αξιόλογη προσπάθεια στο Βαρθολομιό και το Τραγανό και τώρα προσπαθούμε και στη Γαστούνη να δημιουργήσουμε μία τράπεζα αίματος σε συνεργασία με τους Συλλόγους της περιοχής. Θέλουμε να ευαισθητοποιήσουμε τους πολίτες σε αυτή τη σημαντική προσπάθεια, καθώς όλοι γνωρίζουμε τις ανάγκες σε αίμα που έχει η χώρα μας» υπογράμμισε ο πρόεδρος του Νομικού Προσώπου κ. Δημήτρης Βασιλόπουλος.
Σύμφωνα με το σχεδιασμό που έχει γίνει, οι φιάλες αίματος θα διατίθενται σε συγγενείς πρώτου βαθμού των εθελοντών αιμοδοτών, ενώ σε περίπτωση που παραστεί ανάγκη σε κάποιον που δεν είναι εθελοντής αιμοδότης ή συγγενής του, θα διατίθεται αίμα, το οποίο θα πρέπει να καλυφθεί εντός μηνός.
Για την άρτια διαχείριση της τράπεζας αίματος, έχει συγκροτηθεί τριμελής συντονιστική επιτροπή.
Ο κ. Βασιλόπουλος ευχαρίστησε ιδιαίτερα για την υλοποίηση της προσπάθειας, όλους τους Συλλόγους, την επισκέπτρια υγείας κα Φανή Μάντη, καθώς επίσης τους γιατρούς και το προσωπικό από το Νοσοκομείο του Πύργου και το Κέντρο Υγείας Γαστούνης. «Η αρχή έγινε και ελπίζουμε ότι θα υπάρξει και συνέχεια, γιατί η προσφορά αίματος είναι πράξη ανθρωπιάς και πολιτισμού» είπε χαρακτηριστικά ο κ. Βασιλόπουλος.
Από την πλευρά του ο διευθυντής του Κέντρου Υγείας Γαστούνης, παιδίατρος κ. Δημήτρης Τασσόπουλος, ευχαρίστησε το Δήμαρχο Πηνειού, για τη διοργάνωση και το παράδειγμα που έδωσε και ο ίδιος, καθώς επίσης τους εθελοντές αιμοδότες και τους γιατρούς που συνέβαλαν στην προσπάθεια και ευχήθηκε και την επόμενη φορά να είναι ανάλογη η ανταπόκριση.

Μαρία Καραμπάτση
(karabatsimaro@yahoo.gr)
patrisnews.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΨΥΧΟΓΙΟΥ ΧΡΥΣΟΥΛΑ: Πρόεδρος πολιτιστικού συλλόγου Νεοχωρίου ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΚΥΡΙΑΚΗ (των Βαϊων ) 28-4-2024

 Κατόπιν εντολής της πρόεδρου του ΔΣ του πολιτιστικού συλλόγου Νεοχωρίου Κα Χρυσούλα Ψυχογιού  γίνεται η εξής ανάρτηση στο site του χωριού μ...