Τρίτη 25 Μαρτίου 2014

Παρελάσεις στους δήμους Ανδραβίδας – Κυλλήνης, Αρχ. Ολυμπίας και Ανδρίτσαινας – Κρεστένων


parelasi_olympia

Με την δέουσα λαμπρότητα θα εορταστεί η εθνική μας επέτειος και στον δήμο Αρχαίας Ολυμπίας, όπου σήμερα η επίσημη δοξολογία θα ψαλλεί στον Ιερό Ναό «ΚΟΙΜΗΣΗΣ ΤΗΣ ΘΕΟΤΟΚΟΥ».
Σύμφωνα με το πρόγραμμα του δήμου, στις 10.30 το πρωί θα πραγματοποιηθεί επιμνημόσυνη δέηση στο Μνημείο Πεσόντων και στις 11 θα ακολουθήσει η μαθητική παρέλαση στην Ολυμπία. Στις 11.45, έπονται παραδοσιακοί χοροί από μαθητές του Δημοτικού και Γυμνασίου στο προαύλιο του παλιού Δημαρχείου, ενώ στις 12.30 ο Δήμαρχος και το Δημοτικό Συμβούλιο θα δεξιωθούν τις Αρχές και τους πολίτες στο Δημαρχείο.
Να σημειώσουμε ότι παρελάσεις μαθητικές θα πραγματοποιηθούν πέρα από την πόλη της Ολυμπίας και στην Δ.Ε Λασιώνας, στο Πανόπουλο και στην Δ.Ε Λαμπείας στην Λαμπεία, στις 11 το πρωί.

Παρέλαση και στην Ανδραβίδα

Στην Ανδραβίδα, οι εορταστικές εκδηλώσεις για την 25η Μαρτίου, ξεκινούν από τις 7:00 το πρωί όπου θα σημάνουν χαρμόσυνα οι καμπάνες των εκκλησιών και η Φιλαρμονική «Ο ΑΡΙΩΝ» θα παιανίζει στους κεντρικούς δρόμους της πόλης και θα παίξει θούρια και εμβατήρια. Στις 10, θα τελεστεί επίσημη δοξολογία στον Ιερό Ναό Αγίου Κωνσταντίνου και Ελένης και στις 11 ακολουθεί η παρέλαση. Των μαθητών. Μετά την παρέλαση θα πραγματοποιηθεί δεξίωση των αρχών και των πολιτών στο Δημοτικό κατάστημα της Δημοτικής Κοινότητας Ανδραβίδας

Σε Κρέστενα – Ανδρίτσαινα – Αλιφείρα

Στις 10 το πρωί θα τελεστεί η δοξολογία από τον Ιερό Κλήρο της πόλης στον Ιερό Ναό «Αγίου Γεωργίου» Κρεστένων. Μετά το πέρας της δοξολογίας, θα εκφωνηθεί ο πανηγυρικός της ημέρας από την εκπαιδευτικό του Δημοτικού Σχολείου κα Παπαδοπούλου Χρυσούλα. Στις 10:45 π.μ θα ξεκινήσει η παρέλαση των Μαθητών των Σχολικών Μονάδων επί της οδού «Ξενοφώντος» Κρεστένων.
Στις 11 π.μ. θα παρουσιαστούν Εθνικοί χοροί από μαθητές του Δημοτικού Σχολείου και Γενικού Λυκείου της πόλης στη κεντρική πλατεία.
Το απόγεευμα στις 7 θα πραγματοποιηθεί θεατρική επετειακή παράσταση στο Δημοτικό Σχολείο Κρεστένων.

Στην Ανδρίτσαινα στις 10 π.μ. θα τελεστεί δοξολογία από τον Ιερό Κλήρο της πόλης στον Ιερό Ναό «Αγίου Νικολάου». Θα εκφωνηθεί στη συνέχεια ο πανηγυρικός της ημέρας στον χώρο του Ιερού Ναού από τον εκπαιδευτικό κ. Αναγνωστόπουλο Χαράλαμπο
Στις 10:30 π.μ. Θα πραγματοποιηθεί επιμνημόσυνη δέηση και κατάθεση στεφάνων στο Μνημείο Ηρώων Ανδρίτσαινας από τις Αρχές και τις Σχολικές Μονάδες της Δημοτικής Ενότητας.
Στις 11π.μ. θα πραγματοποιηθεί η παρέλαση των μαθητών των Σχολείων στον κεντρικό δρόμο της πόλης και ακολούθως παραδοσιακοί χοροί στη κεντρική πλατεία.

Στην Καλλιθέα στις 10 π.μ. θα τελεστεί δοξολογία από τον Ιερό Κλήρο της πόλης στον Ιερό Ναό «Κοιμήσεως της Θεοτόκου». Θα εκφωνηθεί ο πανηγυρικός της ημέρας στον χώρο του Ιερού Ναού «Κοιμήσεως της Θεοτόκου» από τον Διευθυντή Γυμνασίου και Λ.Τ. Καλλιθέας κ. Καπένη Νικόλαο. Στις 10:30 π.μ. θα πραγματοποιηθεί επιμνημόσυνη δέηση και κατάθεση Στεφάνων στο Μνημείο Ηρώων Καλλιθέας από τις Αρχές και τις Σχολικές Μονάδες της Δημοτικής Ενότητας. Στις 11:00 π.μ. θα πραγματοποιηθεί η παρέλαση των μαθητών των Σχολείων στον κεντρικό δρόμο της πόλης και ακολούθως παραδοσιακοί χοροί στη κεντρική πλατεία.

Πηγή

ilialive.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Εκπολιτιστικός σύλλογος Νεοχωρίου {{ΤΟ ΜΥΡΤΟΥΝΤΙΟ}}: ΕΝΑΡΞΗ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΩΝ ΕΠΑΝΑΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ

  Αγαπητοί συγχωριανοί φίλες και φίλοι του εκπολιτιστικού συλλόγου Νεοχωρίου {{ΤΟ ΜΥΡΤΟΥΝΤΙΟ}}!  Ανακοινώνουμε ότι σήμερα πάρθηκε μια μεγάλη...