Τρίτη 29 Απριλίου 2014

Ηλεία: Επιμένουν οι φθινοπωρινές συνθήκες στην καρδιά της άνοιξης – Αναλυτική πρόγνωση


cbbb
Περισσότερο σε φθινόπωρο παραπέμπει ο καιρός παρά σε άνοιξη, τελευταίες ημέρες του Απρίλη και έρχεται ο τελευταίος μήνας της εποχής, ο Μάης και αυτός με φθινοπωρινές διαθέσεις.Λογικά και απλά σκεπτόμενος κανείς θα περίμενε την φετινή άνοιξη κάπως καλοκαιρινή, μετά από ένα άκρως θερμό χειμώνα, ενώ στην συνέχεια θα είχε περισσότερες πιθανότητες ένα "καυτό" καλοκαίρι. Φυσικά ο καιρός δεν ακολουθεί αυτή την λογική και κάνει ότι θέλει, αυτή είναι άλλωστε και η ομορφιά του!  
  • Πάνω από 2.500 κεραυνοί έπεσαν στην χώρα μας το πρωί της Κυριακής 27/4 σε λιγότερο από 8 ώρες σύμφωνα με τις καταγραφές του συστήματος Δίας του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών.
  • Σύμφωνα με το μετεωρολογικό σταθμό του Πύργου το ύψος βροχής (μέχρι και σήμερα) του φετινού Απρίλη ξεπερνά κατα το διπλάσιο την κανονική για το μήνα τιμή!
Θα διατηρηθεί λοιπόν άστατος και αυτή την εβδομάδα με κατά περιόδους μπόρες βροχές και καταιγίδες. Η θερμοκρασία με δυσκολία θα φτάνει τους 20 βαθμούς Κελσίου.
Σύμφωνα με τα διαθέσιμα στοιχεία, την Πρωτομαγιά φαίνεται η ημέρα να ξεκινά με καλό καιρό, ωστόσο και πάλι το απόγευμα θα σημειωθούν μπόρες βροχές και καταιγίδες.
  • Συνηθίζεται αυτή την εποχή οι καταιγίδες να συνοδεύονται από χαλάζι το οποίο δημιουργεί προβλήματα σε γεωργικές καλλιέργειες, ενώ είναι ιδιαίτερα επικίνδυνο στην οδήγηση. Καλό είναι όπου σημειώνεται χαλαζόπτωση οι οδηγοί να σταματούν μέχρι το φαινόμενο να υποχωρήσει και κυρίως όταν το έδαφος έχει καλυφθεί από στρώμα χαλαζιού.
  • Τέλος, να σημειώσουμε ότι αυτή την εποχή όσο πιο μακριά από την θάλασσα, τόσο πιο άσχημο καιρό συναντάμε.
 
Πάμε να δούμε τον καιρό της Ηλείας αναλυτικά:

Την Τρίτη 29/4 περιμένουμε κατά περιόδους αυξημένες νεφώσεις με μπόρες. Η θερμοκρασία το πρωί, 12 με 13oC στα πεδινά, 10 με 11oC στα ημιορεινά - ορεινά, το μεσημέρι 18 με 19oC στα πεδινά, 13 με 14oC στα ημιορεινά - ορεινά. Άνεμοι στο Ιόνιο ΔΝΔ έως μέτριοι 5 μποφόρ.
Την Τετάρτη 30/4, περιμένουμε γενικά λίγες νεφώσεις και αρκετή ηλιοφάνεια, ωστόσο και πάλι δεν θα λείψουν τοπικά κάποιες μπόρες κυρίως το πρωί και αργά το απόγευμα. Η θερμοκρασία το πρωί, 12 με 13oC στα πεδινά, 10 με 11oC στα ημιορεινά - ορεινά, το μεσημέρι 19 με 20oC στα πεδινά, 14 με 15oC στα ημιορεινά - ορεινά. Άνεμοι στο Ιόνιο ΔΝΔ έως σχεδόν μέτριοι 4.
Την Πέμπτη Πρωτομαγιά, αρχικά ηλιοφάνεια, βαθμιαία θα αναπτυχθούν νεφώσεις οι οποίες θα δώσουν μπόρες, βροχές και καταιγίδες το απόγευμα. Η θερμοκρασία το πρωί, 11 με 12oC στα πεδινά, 8 με 9oC στα ημιορεινά - ορεινά, το μεσημέρι 19 με 20oC στα πεδινά, 14 με 15oC στα ημιορεινά - ορεινά. Άνεμοι στο Ιόνιο ΝΔ έως σχεδόν μέτριοι 4 μποφόρ.
 
Νεότερα στοιχεία για τον καιρό στις τακτικές προγνώσεις στο ilialive.gr. Μπορείτε να βλέπετε τον καιρό της χώρας μας, σε πραγματικό χρόνο, από 490 και πλέον μετεωρολογικούς σταθμούς σε ολόκληρη την Ελλάδα στην ιστοσελίδα μας metar.gr.
Δείτε ζωντανή εικόνα από την Ηλεία μέσα από τις διαδικτυακές μετεωρολογικές κάμερες του metar.gr στον σύνδεσμο που ακολουθεί: http://www.metar.gr/camera/ilias          
Πρόγνωση καιρού Θεόδωρος Κονδύλης
Εκδόθηκε 15:18 , 28-04-2014
Ανανεώθηκε --:--, 28-04-2014

Πηγή

ilialive.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Η Διευθύντρια του δημ σχολείου Κα Ε. ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΠΟΥΛΟΥ ευχαριστεί τον ευγενή χορηγό του σχολείου Δ.ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟ

  Η Διευθυντήρια του δημ σχολείουΝεοχωρίου  Κυρία Ευγενία Αλεξανδροπούλου   με γραπτή επιστολή που ακολουθεί, ευχαριστεί θερμά  τον συγχωρια...