Τρίτη 15 Απριλίου 2014

Φόρος Τιμής στους Αγωνιστές του Μεσολογγίου



Ελληνική Δημοκρατία
Νομός Ηλείας
Δήμος Ανδραβίδας-Κυλλήνης
Γραφείο Τυπου  





 

 

 











Δελτίο Τύπου
Δήμος Ανδραβίδας-Κυλλήνης
Εμφάνιση 01.jpg

Στις επετειακές εκδηλώσεις για την Έξοδο του Μεσολογγίου συμμετείχε με κάθε επισημότητα μέσω των εκπροσώπων του ο Δήμος Ανδραβίδας-Κυλλήνης  προκειμένου να αποτίσει φόρο τιμής προς τους Αγωνιστές του Έθνους.


Ο Δήμαρχος, Ανδραβίδας-Κυλλήνης παρίστατο το βράδυ του περασμένου Σαββάτου  στον Ι.Ν. Αγίου Σπυρίδωνος  της Ι.Π. Μεσολογγίου όπου τελέσθηκε ο Μέγας Εσπερινός προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Αιτωλίας και Ακαρνανίας κ. κ. Κοσμά.
Λίγο αργότερα, ο κ. Αρβανίτης  μαζί με την πομπή των επισήμων μετέβη στον Κήπο των Ηρώων για την Επιμνημόσυνη Δέηση και την κατάθεση Στεφάνων.
 Εμφάνιση 04.jpg
Φέτος και για πρώτη φορά ο Δ. Ανδραβίδας-Κυλλήνης ήταν ανάμεσα στους επίσημους φορείς που κατέθεσαν στεφάνι.
Μετά την τελετή κατάθεσης στεφάνου, ο  κ. Αρβανίτης, δήλωσε μεταξύ των άλλων τα ακόλουθα: « Ο Δ. Ανδραβίδας-Κυλλήνης αποτίει για πρώτη φορά φόρο τιμής στους Αγωνιστές, στους Ήρωες του Έθνους. Η κατάθεση του στεφάνου αποτελεί εξαιρετική τιμή για εμένα τον ίδιο και για τους Δημότες μου». 
 Εμφάνιση 02.jpg
Στις εκδηλώσεις συμμετείχαν η Φιλαρμονική Ορχήστρα των Λεχαινών «Ορφεύς» καθώς και ο Όμιλος Εθιμοτυπικών Εκδηλώσεων Λεχαινών με τους Γενίτσαρους.
Μάλιστα, μαζί με τη Φιλαρμονική των Λεχαινών απέδωσε επετειακά εμβατήρια ο κ. Παναγιώτης Ζαφειρόπουλος, ο οποίος είναι το πρώτο τρομπόνι της Κρατικής Ορχήστρας Αθηνών.

Σημειώνεται ότι και η Φιλαρμονική των Λεχαινών και οι Γενίτσαροι του Ομίλου Εθιμοτυπικών Εκδηλώσεων συμμετείχαν στις Λιτανείες που έλαβαν χώρα το βράδυ του Σαββάτου και το πρωί της Κυριακής. Στις παρελάσεις έλαβαν μέρος και μέλη του συλλόγου «Εστία» Ανδραβίδας, του «Περικλή» Στρουσίου, της «Γλαρέντζας» Κυλλήνης κ.α..   Εμφάνιση 03.jpg
Σημειώνεται, τέλος, ότι πρόσφατα-  την 31η Μαρτίου 2014- μεταξύ του Δήμου Ανδραβίδας-Κυλλήνης και της Ι.Π. Μεσολογγίου έλαβε χώρα η πρώτη φάση της τελετής Αδελφοποίησης, υπό το πρίσμα ισχυρών ιστορικών δεσμών που δένουν τους κατοίκους. 
*Οι φωτογραφίες παραχωρήθηκαν απ’ το προσωπικό αρχείο του κ. Ανδρέα Μίγκου και της κ. Βιργινίας Σχίζα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Εκπολιτιστικός σύλλογος Νεοχωρίου {{ΤΟ ΜΥΡΤΟΥΝΤΙΟ}}: ΕΝΑΡΞΗ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΩΝ ΕΠΑΝΑΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ

  Αγαπητοί συγχωριανοί φίλες και φίλοι του εκπολιτιστικού συλλόγου Νεοχωρίου {{ΤΟ ΜΥΡΤΟΥΝΤΙΟ}}!  Ανακοινώνουμε ότι σήμερα πάρθηκε μια μεγάλη...