Τετάρτη 21 Μαΐου 2014

120.000 εργαζόμενοι και άνεργοι πάνε δωρεάν διακοπές - Ποιοί είναι οι δικαιούχοι


holiday

Δωρεάν ολιγοήμερες διακοπές εξασφαλίζει σε 120.000 εργαζόμενους, ανέργους και μέλη των οικογενειών τους, το φετινό πρόγραμμα του υπουργείου Εργασίας, μέσω της επιταγής Κοινωνικού Τουρισμού.

Το πρόγραμμα θα υλοποιηθεί από την 1η Αυγούστου 2014 έως τις 30 Ιουνίου 2015 και θα κοστίσει 10.000.000 ευρώ, σύμφωνα με Κοινή Υπουργική Απόφαση (ΚΥΑ) που υπογράφεται από τον υπουργό Εργασίας Γιάννη Βρούτση και τον αναπληρωτή υπουργό Οικονομικών, Χρήστο Σταϊκούρα.

Με την απόφαση καθορίζονται η διαδικασία και τα κριτήρια επιλογής για το νέο πρόγραμμα Κοινωνικού Τουρισμού που ξεκίνησε το 2013 και εφαρμόζεται για δεύτερη χρονιά φέτος.

"Δίνουμε την ευκαιρία του κοινωνικού τουρισμού σε όλους τους ανέργους και τους εργαζόμενους της χώρας", δήλωσε αναφερόμενος στους στόχους του προγράμματος, ο υπουργός Εργασίας και πρόσθεσε: "Είναι ένα πολύ φιλόδοξο πρόγραμμα που ξεκινήσαμε ήδη από πέρυσι με μεγάλη επιτυχία και συνεχίζουμε και φέτος με άλλες 120.000 επιταγές κοινωνικού τουρισμού. Δείχνουμε στην πράξη ότι το κοινωνικό κράτος υπάρχει και ξαναχτίζεται σε υγιείς και στέρεες βάσεις".

"Πρόκειται για σημαντική παροχή", ανέφερε από την πλευρά του ο διοικητής του ΟΑΕΔ, Θοδωρής Αμπατζόγλου και τόνισε ότι "ο ΟΑΕΔ, ανταποκρινόμενος στις ανάγκες τής εποχής, στηρίζει τις κοινωνικές ομάδες που έχουν ανάγκη αυτή την παροχή αλλά τονώνει και τις τουριστικές επιχειρήσεις πολλών περιοχών".

Σύμφωνα με την υπουργική απόφαση, η επιταγή κοινωνικού τουρισμού, θα καλύπτει το κόστος της διαμονής των δικαιούχων για μία έως πέντε διανυκτερεύσεις, ενώ το ύψος της οικονομικής αξίας της επιταγής που αποτελεί την επιδότηση θα είναι ανάλογη με τον τύπο και την κατηγορία του τουριστικού καταλύματος.
Δικαιούχοι και προϋποθέσεις


Δικαίωμα συμμετοχής έχουν εργαζόμενοι με σχέση εξαρτημένης εργασίας ιδιωτικού δικαίου που έχουν συμπληρώσει, κατά το προηγούμενο ημερολογιακό έτος 50 ημέρες ασφάλισης στο ΙΚΑ, οι άνεργοι που έχουν λάβει στο ίδιο διάστημα τακτική επιδότηση ανεργίας τουλάχιστον δυο μηνών ή 50 ημερήσια επιδόματα καθώς και οι άνεργοι εγγεγραμμένοι στο Ειδικό Μητρώο Ανέργων Ατόμων με Ειδικές Ανάγκες (ΑμΕΑ) του ΟΑΕΔ.

Εκτός από τους δικαιούχους, ωφελούμενοι του προγράμματος Κοινωνικού Τουρισμού είναι τα προστατευόμενα τέκνα της οικογένειας των δικαιούχων ή τα τέκνα τα οποία έχουν ίδια ασφάλιση λόγω σπουδών ή αναπηρίας, ηλικίας από πέντε έως 24 ετών, καθώς και τα προστατευόμενα τέκνα της οικογένειας των δικαιούχων που συμπληρώνουν τα πέντε έτη κατά τη διάρκεια του προγράμματος.

Ακόμη, οι σύζυγοι των δικαιούχων, όταν είναι προστατευόμενα μέλη και ασφαλίζονται από αυτούς και οι συνοδοί των δικαιούχων ή των ωφελουμένων όταν υπάρχει ποσοστό αναπηρίας 67% και άνω.

Δεν μπορούν να συμμετέχουν στο πρόγραμμα, όσοι είχαν επιλεγεί, στο πλαίσιο του ίδιου προγράμματος πέρυσι, ανεξάρτητα από το αν έκαναν χρήση της παροχής ή όχι, εκτός εάν πρόκειται για άτομα με αναπηρία. Εξαιρούνται επίσης, και όσοι είναι δικαιούχοι σε ανάλογο πρόγραμμα οποιουδήποτε άλλου φορέα για την ίδια χρονική περίοδο.

Σύντομα αναμένεται να αναρτηθεί στον διαδικτυακό τόπο του ΟΑΕΔ, η δημόσια πρόσκληση με την οποία θα καθορίζονται οι λεπτομέρειες για την υλοποίηση του προγράμματος και την επιλογή των δικαιούχων και των παρόχων των υπηρεσιών.

Πηγή

newsit.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Εκπολιτιστικός σύλλογος Νεοχωρίου {{ΤΟ ΜΥΡΤΟΥΝΤΙΟ}}: ΕΝΑΡΞΗ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΩΝ ΕΠΑΝΑΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ

  Αγαπητοί συγχωριανοί φίλες και φίλοι του εκπολιτιστικού συλλόγου Νεοχωρίου {{ΤΟ ΜΥΡΤΟΥΝΤΙΟ}}!  Ανακοινώνουμε ότι σήμερα πάρθηκε μια μεγάλη...