Πέμπτη 8 Μαΐου 2014

Άκαρπες οι έρευνες για τον εντοπισμό του 46χρονου Λ. Γιαννόπουλου

(Νεότερη ενημέρωση)
Άκαρπες παρέμεναν μέχρι χθες το βράδυ οι έρευνες για τον εντοπισμό του 46χρονου Λεωνίδα Γιαννόπουλου από τον Καρδαμά, ο οποίος έχει εξαφανιστεί από το πρωί της Κυριακής.
Οι έρευνες συνεχίστηκαν και χθες από την Πυροσβεστική Υπηρεσία με επικεφαλής τον διοικητή Νομού κ. Νίκο Στασινόπουλο, ενώ για δεύτερη ημέρα κλιμάκιο της ΕΜΑΚ Πατρών με ειδικό σκύλο, ερεύνησε εξονυχιστικά ολόκληρη την αγροτική περιοχή, απ’ όπου φέρεται ότι εξαφανίστηκε ο 46χρονος.
Ο Λεωνίδας Γιαννόπουλος πήγε το πρωί της Κυριακής στη θέση «Χερμόλακκα» στον Καρδαμά για να ραντίσει καλλιέργειες και από τότε δεν έχει δώσει σημεία ζωής.
Μ.Κ.
---------------

Συναγερμός έχει σημάνει στις Αστυνομικές και Πυροσβεστικές Αρχές της Αμαλιάδας, προκειμένου να εντοπιστεί ένας 46χρονος από τον Καρδαμά, τα ίχνη του οποίου αγνοούνται από το πρωί της Κυριακής, ενώ στις έρευνες από χθες το μεσημέρι συμμετέχει και κλιμάκιο της ΕΜΑΚ Πατρών.
Ο 46χρονος Λεωνίδας Γιαννόπουλος έχει να δώσει σημεία ζωής από τη στιγμή που έφυγε από το σπίτι του για να πάει στα χωράφια της οικογένειάς του στη θέση «Χερμόλακκα» στον Καρδαμά και εκ τότε είναι αγνοούμενος.

Βρέθηκε μόνο το τρακτέρ
Σύμφωνα με τα όσα στοιχεία έχει δώσει ο πατέρας του Νικόλαος Γιαννόπουλος στις Αστυνομικές και Πυροσβεστικές Αρχές, ο 46χρονος γιος του έφυγε γύρω στις 8:30 το πρωί από το σπίτι τους, προκειμένου να πάει στη θέση «Χερμόλακκα» όπου υπάρχει ένα μοτερόσπιτο, για να γεμίσει το τρακτέρ του με νερό και στη συνέχεια να ραντίσει τις καλλιέργειές τους.
Ωστόσο, μέχρι το μεσημέρι της Κυριακής ο 46χρονος δεν επέστρεψε στο σπίτι του, γεγονός που έκανε την οικογένειά του να ανησυχήσει και ο πατέρας του ξεκίνησε να τον αναζητά στην περιοχή όπου έπρεπε να είναι, αλλά η αναζήτηση απέβη άκαρπη. Στη συνέχεια, ενημέρωσε το Τμήμα Ασφαλείας Αμαλιάδας και αστυνομικοί ξεκίνησαν τις έρευνες, ενώ ξεσηκώθηκε όλο το χωριό και κάτοικοι ξεκίνησαν με τη σειρά τους να ερευνούν όλη την περιοχή κοντά στο μοτερόσπιστο και τα χωράφια της οικογένειας.
Μιλώντας στην εφημερίδα «Πατρίς» ο πατέρας του 46χρονου, περιγράφει τα γεγονότα: «Ο γιος μου έφυγε από το σπίτι περίπου στις 8:30 το πρωί της Κυριακής για να πάει να ραντίσει τα χωράφια. Άφησε σε κάποιο σημείο το τρακτέρ και με τα πόδια πήγε στο μοτερόσπιτο και άνοιξε το μοτέρ προκειμένου να γεμίσει το τρακτέρ με νερό για να πάει να ραντίσει και από εκείνη τη στιγμή εξαφανίστηκε. Εγώ πέρασα γύρω στις 11 από την περιοχή, αλλά δεν έφθασα κοντά στο σημείο, γιατί δεν περίμενα ότι θα είχε συμβεί κάτι τέτοιο. Το μεσημέρι δεν επέστρεψε σπίτι, ανησυχήσαμε μήπως του συνέβη κάτι και μετακινήθηκα πάλι στο σημείο και τότε εντόπισα το τρακτέρ εκεί που το είχε σταθμεύσει αλλά ο γιος μου ήταν άφαντος. Έφθασε και στο μοτερόσπιτο και είδα ότι είχε ανοίξει κανονικά το νερό, όμως δεν πήγε ποτέ να ραντίσει. Τι συνέβη από εκεί και πέρα, δεν γνωρίζω. Ενημέρωσα την Αστυνομία, μήπως έχει συμβεί κάτι κακό» αναφέρει ο κ. Γιαννόπουλος, ο οποίος τονίζει ότι ο γιος του ήταν με τα ρούχα της δουλειάς, ενώ δεν είχε μαζί του πολλά χρήματα.

Άκαρπες οι έρευνες
Το ένα κινητό του 46χρονου βρέθηκε στο σπίτι του απενεργοποιημένο, ενώ ένα δεύτερο κινητό που φέρεται ότι είχε, προφανώς το έχει μαζί του αλλά δεν είναι ούτε αυτό σε λειτουργία.
Πληροφορίες αναφέρουν ότι ένας αλλοδαπός βοσκός που βρισκόταν στην περιοχή, ενημέρωσε τους οικείους του ότι τον είδε το πρωί της Κυριακής να φεύγει πεζός από το σημείο που βρίσκεται το μοτερόσπιτο με κατεύθυνση προς το χωριό, χωρίς ωστόσο να προσέξει κάποια λεπτομέρεια.
Με δεδομένο ότι οι έρευνες που έγιναν την Κυριακή και χθες το πρωί δεν απέδωσαν καρπούς, χθες το μεσημέρι η Αστυνομία ενημέρωσε την Πυροσβεστική Υπηρεσία Αμαλιάδας και στο σημείο της εξαφάνισης έσπευσαν πυροσβέστες με επικεφαλής τον διοικητή κ. Αναστάσιο Βασιλείου και ξεκίνησαν να ‘χτενίζουν’ όλη την περιοχή, ενώ νωρίς το απόγευμα μετέβη και κλιμάκιο της ΕΜΑΚ Πατρών που ξεκίνησε έρευνες με τη συνδρομή εκπαιδευμένου σκύλου.
Ωστόσο, οι έρευνες μέχρι τις βραδινές ώρες ήταν άκαρπες και θα συνεχιστούν και σήμερα το πρωί.
Πληροφορίες αναφέρουν πάντως ότι ο 46χρονος είχε εξαφανιστεί και πέρυσι τα Χριστούγεννα για τρεις ημέρες και εν συνεχεία επέστρεψε σπίτι του.
Η οικογένειά του αγωνιά και φοβάται μήπως έχουν συμβεί τα χειρότερα και ο πατέρας του καλεί όποιον γνωρίζει κάτι, να ενημερώσει τον ίδιο ή τις Αστυνομικές Αρχές.

Μαρία Καραμπάτση
(karabatsimaro@yahoo.gr)
PATRISNEWS.COM

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΜΕΓΑΛΟ ΠΑΣΧΑΛΙΝΟ BAZAAR από του μαθητές του δημοτικού σχολείου Νεοχωρίου, με χορηγία της καφετέριας {{LA BOHEME }} Διον Παναγόπουλου

Είμαι στην μεγάλη και πολύ  ευχάριστη θέση να ανακοινώσω ότι έγινε μια πολύ καλή και γενναιόδωρη πράξη από έναν επαγγελματία του χωριού μας ...