Τρίτη 27 Μαΐου 2014

Ιστορική νίκη του ΣΥΡΙΖΑ στην Ηλεία - Πρώτη φορά αριστερά!


syriza_ileias
Η ετυμηγορία του λαού μας είναι γενναία και πεντακάθαρη. Παρά την πρωτοφανή προπαγάνδα του φόβου, καταδίκασε αποφασιστικά την κυβέρνηση Σαμαρά και την πολιτική των μνημονίων. Και για πρώτη φορά στην ιστορία της χώρας ανέδειξε την αριστερά πρώτη δύναμη και με σημαντική διαφορά 4 μονάδων.

Το αποτέλεσμα διέλυσε κάθε πρόσχημα νομιμότητας της κυβέρνησης και της πολιτικής της. Και ας κάνει πως δεν καταλαβαίνει ο κ. Σαμαράς. Η ΝΔ χάνει 7 μονάδες και το ΠΑΣΟΚ, παρότι άλλαξε όνομα, χάνει 5 μονάδες. Τα κόμματα των μνημονίων υπέστησαν συντριβή.
Στην Ηλεία η νίκη του ΣΥΡΙΖΑ είναι σαρωτική, με ποσοστό 28,6% και με διαφορά 6 μονάδων από τη ΝΔ. Γνωρίζουμε ότι αυτό το αποτέλεσμα είναι πρωτίστως νίκη του λαού μας. Αφού στο πλευρό μας συσπειρώθηκαν ευρύτερες δυνάμεις, με στόχο την ανατροπή της βάρβαρης πολιτικής των μνημονίων και της φτωχοποίησης του λαού   .
Χαιρετίζουμε το μεγάλο αυτό βήμα σημαντικού μέρους των πολιτών, που αψήφησαν την τρομοκρατία, την εχθρική στάση των ΜΜΕ, τους εκβιασμούς της τελευταίας στιγμής μέσα και έξω από τη χώρα.
Η πρώτη θέση του ΣΥΡΙΖΑ, με αυτή τη σημαντική διαφορά, αποτελεί μια αποφασιστική νίκη του λαού μας, στη πορεία για τη χειραφέτησή του.
Ο λαός μας έδωσε εντολή να πρωτοστατήσουμε στη συγκρότηση μιας πλατιάς δημοκρατικής, προοδευτικής και πατριωτικής συμμαχίας, που, όχι μόνο θα κερδίσει τις επερχόμενες εθνικές εκλογές, αλλά θα αποτελέσει τη νέα μεγάλη πλειοψηφία. Την πλειοψηφία που θα αναλάβει το έργο της κοινωνικής σωτηρίας και της ανασυγκρότησης της πατρίδας μας.
Το γραφείο τύπου του ΣΥΡΙΖΑ Ηλείας

Πηγή

ilialive.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Εκπολιτιστικός σύλλογος Νεοχωρίου {{ΤΟ ΜΥΡΤΟΥΝΤΙΟ}}: ΕΝΑΡΞΗ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΩΝ ΕΠΑΝΑΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ

  Αγαπητοί συγχωριανοί φίλες και φίλοι του εκπολιτιστικού συλλόγου Νεοχωρίου {{ΤΟ ΜΥΡΤΟΥΝΤΙΟ}}!  Ανακοινώνουμε ότι σήμερα πάρθηκε μια μεγάλη...