Παρασκευή 30 Μαΐου 2014

Το κράτος νομίζει ότι οι παραλίες στην Ηλεία είναι… Μονακό


Έπεσαν από τα σύννεφα οι ενδιαφερόμενοι να νοικιάσουν παραλιακές εκτάσεις για να τοποθετήσουν καντίνες κατά την  θερινή  περίοδο μόλις έμαθαν τις τιμές εκκίνησης στις δημοπρασίες που – και πάλι καθυστερημένα – θα γίνουν στις 5 και 6 Ιουνίου.
Οπως έγινε γνωστό οι
τιμές εκκίνησης όχι μόνο δεν παρέμειναν στα περσινά επίπεδα, αλλά έφθασαν στο σημείο ακόμη και να διπλασιαστούν.
Χαρακτηριστικό παράδειγμα η παραλία στο Λεβεντοχώρι για την οποία η τιμή εκκίνησης πέρσι ήταν 3.000 ευρώ και φέτος εκτοξεύθηκε στα 6.150ευρώ!!! για χρήση ουσιαστικά δύο περίπου μηνών.
Άλλο παράδειγμα. Στην παραλία Ανεμοχωρίου στην οποία τις καθημερινές δεν πατάει άνθρωπος από  900 ευρώ πέρσι φέτος η τιμή εκκίνησης είναι 1.980 ευρώ και μάλιστα βάζουν και 3% χαρτόσημο και 20% ΟΓΑ χαρτοσήμου.
Προφανώς κάποιοι νομίζουν ότι το  Λεβεντοχώρι ή το Ανεμοχώρι και οι άλλες παραλίες του νομού Ηλείας είναι σαν το… Μονακό.
Ουσιαστικά αναγκάζουν τους ιδιοκτήτες καντινών  που θα πληρώσουν τον εξοπλισμό, το ρεύμα, τον υπάλληλο κ.ο.κ. για να βγάλουν τα έξοδά τους να βάλουν στον καφέ τιμές πλατείας Συντάγματος.
Διαφορετικά θα δουλεύουν για το κράτος αφού είναι μαθηματικά βέβαιο ότι με τα προϊόντα που επιτρέπεται να διαθέτουν στο κοινό και για 45-50 ημέρες που διαρκεί ουσιαστικά η περίοδος αιχμής δεν θα μπορέσουν να έχουν κέρδος από τα χρήματα που θα εισπράξουν.
Απευθυνθήκαμε στον αντιδήμαρχο Πύργου Βασίλη Παναγόπουλο ο οποίος τόνισε ότι  οι τιμές εκκίνησης δεν τις θέτει το δημαρχείο αλλά η Κτηματική Υπηρεσία με βάση τις οδηγίες που παίρνει από το Υπουργείο. Και για τον προσδιορισμό της τιμής λαμβάνονται υπόψιν οι αντικειμενικές αξίες και μια σειρά άλλων παραμέτρων.
Σε ό,τι αφορά την καθυστέρηση διεξαγωγής δημοπρασιών, ο κ. Παναγόπουλος δήλωσε ότι απαιτήθηκαν μια σειρά γραφειοκρατικών διατυπώσεων οι οποίες ήταν χρονοβόρες.
«Φέτος μας ζήτησαν να κάνουμε  και χάρτη στον οποίο να αποτυπώνεται πού σκάει το κύμα. Λες και το κύμα σκάει στο ίδιο σημείο κάθε μέρα» είπε χαρακτηριστικά ο αντιδήμαρχος Πύργου.

 Ζαχαρίας Μαντάς 
patrisnews.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΜΕΓΑΛΟ ΠΑΣΧΑΛΙΝΟ BAZAAR από του μαθητές του δημοτικού σχολείου Νεοχωρίου, με χορηγία της καφετέριας {{LA BOHEME }} Διον Παναγόπουλου

Είμαι στην μεγάλη και πολύ  ευχάριστη θέση να ανακοινώσω ότι έγινε μια πολύ καλή και γενναιόδωρη πράξη από έναν επαγγελματία του χωριού μας ...