Σάββατο 3 Μαΐου 2014

Επιμορφωτικός Εκπολιτιστικός Σύλλογος Κάτω Παναγιάς:Εθελοντικός Καθαρισμός από τον ΕΕΣΚΠ

 
 
Όπως κάθε φορά έτσι και την Κυριακή που μας πέρασε (27/4) ο Επιμορφωτικός Εκπολιτιστικός Σύλλογος Κάτω Παναγιάς, ξεκίνησε τον εθελοντικό καθαρισμό του χωριού με πρώτο στόχο την παιδική χαρά της Κάτω Παναγιάς. 
 
 Ήταν η τρίτη συνεχόμενη φορά που η παιδική χαρά του χωριού καθαρίστηκε από τον σύλλογο και από τα μέλη του καθώς, κανένας άλλος δεν έπαιρνε την πρωτοβουλία να καθαρίσει το συγκεκριμένο μέρος, και να δώσει στα παιδιά έναν όμορφο χώρο για χαλάρωση και παιχνίδι.  
 
Οι δράσεις για τον καθαρισμό του χωριού είχαν ξεκινήσει από τις ημέρες του Πάσχα, όπου ο σύλλογος και τα μέλη του βοήθησαν στον καθαρισμό και στο άσπρισμα των πεζοδρομίων του κεντρικού δρόμου του χωριού. Αξίζει να σημειωθεί ότι και στο παρελθόν ο σύλλογος της Κάτω Παναγιάς έχει συμμετάσχει σε αρκετές περιβαλλοντικές δράσεις, όπως την άνοιξη του 2012 και του 2013, στον μεγάλο καθαρισμό των παραλιών της ευρύτερης περιοχής της Κυλλήνης (παραλίες Ανάληψης - Καυκαλίδας - Κυλλήνης - Κάτω Παναγιάς) μαζί με άλλους τοπικούς συλλόγους και φορείς. Επιπλέον, όπως είπε και ο Πρόεδρος του Επιμορφωτικού Εκπολιτιστικού Συλλόγου Κάτω Παναγιάς κ. Στυλιανός Ξανθός: " Πραγματικά χαιρόμαστε να συμμετέχουμε σε τέτοιες δράσεις για να διατηρούμε το χωριό μας καθαρό και όμορφο, όχι μόνο για εμάς αλλά και για τον επισκέπτη που έρχεται να παρακολουθήσει να έθιμα του τόπου μας ή απλά για μια βόλτα. Όπως έλεγαν και οι μεγαλύτεροι η καθαριότητα είναι μισή αρχοντιά, έτσι και εμείς θα συνεχίσουμε να συμμετέχουμε σε τέτοιες εθελοντικές δράσεις για το καλό του χωριού μας και θα προσπαθήσουμε μέσα από αυτές τις δράσεις να δώσουμε το καλό παράδειγμα και στα παιδιά να συμμετέχουν μαζί μας". Τέλος, επόμενες προγραμματισμένες εκδηλώσεις του συλλόγου της Κάτω Παναγιάς είναι στις 24 Ιούνιου με το έθιμο του Αϊ Γιάννη του " Κλήδονα".

**Χθες αναρτήσαμε τι έκαναν οι Νέοι του Καστρου σήμερα γράφουμε για τους Νέους της Κατω Παναγιάς 
Τελικά η νεολαία κρατάει γερά αξίες ιδανικά πολιτισμό ....ΜΠΡΑΒΟ ΣΤΗΝ ΝΕΟΛΑΙΑ ΜΑΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Η Διευθύντρια του δημ σχολείου Κα Ε. ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΠΟΥΛΟΥ ευχαριστεί τον ευγενή χορηγό του σχολείου Δ.ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟ

  Η Διευθυντήρια του δημ σχολείουΝεοχωρίου  Κυρία Ευγενία Αλεξανδροπούλου   με γραπτή επιστολή που ακολουθεί, ευχαριστεί θερμά  τον συγχωρια...