Αμαλιάδα: Πήγαν να λιντσάρουν το δολοφόνο του Βασίλη Μαρτζάκλη - Προφυλακιστέος στον Κορυδαλλό (photos & video)



fonias100_1
Του Γιάννη Σπυρούνη
«Αποδέχομαι την πράξη μου» Αυτές ήταν οι μόνες λέξεις που ψέλλισε ο 30χρονος δράστης της δολοφονίας του 35χρονου αστυνομικού Βασίλη Μαρτζάκλη στην Ανδραβίδα, το μεσημέρι της Πέμπτης, ενώπιον του Ανακριτή. Το συγκεντρωμένο πλήθος, εξαγριωμένο, επιχείρησε δύο φορές να λιντσάρει το δράστη, έξω από το Δικαστικό Μέγαρο της Αμαλιάδας, όπου μεταφέρθηκε κάτω από δρακόντεια μέτρα ασφαλείας. Ο δράστης κρίθηκε προφυλακιστέος όπως αναμενόταν, στις φυλακές Κορυδαλλού.
Το πλήθος προσπάθησε να
λιντσάρει τον δράστη
Χρειάστηκε να στηθεί διπλή επιχείρηση για να γίνει η μεταγωγή του 30χρονου δολοφόνου του αστυνομικού Βασίλη Μαρτζάκλη, στα Δικαστήρια Αμαλιάδας. Δύο φορές το συγκεντρωμένο από νωρίς πλήθος επιχείρησε να λιντσάρει το δράστη, όμως οι αστυνομικοί κατάφεραν να τον οδηγήσουν ενώπιον του Ανακριτή προκειμένου να απολογηθεί, χωρίς να συμβούν σοβαρά επεισόδια.
Η πρώτη προσπάθεια να οδηγηθεί στα δικαστήρια ο 30χρονος ήταν λίγο μετά τις 12 το μεσημέρι. Τότε μόλις έγινε αντιληπτό το συμβατικό όχημα της Αστυνομίας που μετέφερε το δράστη, δέχθηκε επίθεση από πολίτες που βρίσκονταν εκεί από την περιοχή της Ανδραβίδας. Το όχημα κατάφερε να διαφύγει με την παρέμβαση των αστυνομικών που περίμεναν στο χώρο.
Πέρασαν δύο ώρες και έγινε άλλος σχεδιασμός της Αστυνομίας για να μεταφερθεί τελικά στα Δικαστήρια ο δράστης περίπου στις δύο το μεσημέρι. Με άλλα οχήματα και ενώ άλλες μεταγωγές είχαν προηγηθεί και είχαν μπερδέψει το πλήθος για το που βρίσκεται ο δράστης. Με αστραπιαίες κινήσεις αστυνομικοί τον έβγαλαν από το συμβατικό όχημα και σε ελάχιστα δευτερόλεπτα τον οδήγησαν στο εσωτερικό του Δικαστικού Μεγάρου.
Ενώπιον του Ανακριτή
Μόλις τρία λεπτά βρέθηκε ενώπιον του Ανακριτή και χωρίς δικηγόρο – καθώς αρνήθηκε να έχει υπεράσπιση – βρέθηκε ο 30χρονος δολοφόνος του αστυνομικού Βασίλη Μαρτζάκλη. Εκεί σύμφωνα με πληροφορίες απάντησε θετικά στην ερώτηση αν αποδέχεται την πράξη του και στη συνέχεια οδηγήθηκε στην Εισαγγελέα Αμαλιάδας, όπου επανέλαβε τα όσα ανέφερε την περασμένη Τρίτη. Ωστόσο ο δράστης απαντώντας σε ερωτήσεις των αστυνομικών κατά την προανάκριση φέρεται να είπε με κυνισμό ότι τον σκότωσε για να γλιτώσει. «Με είχε κάτω και με χτύπαγε… Τι να έκανα, να τον άφηνα να με σκοτώσει. Τον σκότωσα εγώ» φέρεται να ήταν τα λόγια του.

fonias15 1
fonias15 2
fonias15 3
fonias15 4
Πρώτη ανάρτηση: 14:18 15/05
Τελευταία ενημέρωση: 08:10 16/05

Πηγή

ilialive.gr

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

2ΗΜΕΡΗ ΠΡΟΣΚΥΝΗΜΑΤΙΚΗ ΕΚΔΡΟΜΗ ΑΓΙΟΣ ΠΑΪΣΙΟΣ (Σουρωτή) - ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ :ΑΓΙΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ Αψίδα Γαλέριου ,Λευκός Πύργος , Ροτόντα, Πλατεία Αριστοτέλους Άνω πόλη -Επταπύργιο

Εκπολιτιστικός σύλλογος Νεοχωρίου {{ΤΟ ΜΥΡΤΟΥΝΤΙΟ}}: ΕΝΑΡΞΗ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΩΝ ΕΠΑΝΑΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ