Σαχάρα η Ηλεία από την σκόνη - Άνεμοι σε επίπεδα θύελλας 9 μποφόρ στα ορεινά


olympia
Ασυνήθιστη για την εποχή κακοκαιρία επικρατεί από χθες  Τρίτη 3 Ιουνίου 2014 στην περιοχή μας με σημαντική μεταφορά σκόνης από την Αφρική, πολύ ασθενείς τοπικές λασποβροχές και ανέμους που στα ημιορεινά - ορεινά φτάνουν επίπεδα θύελλας. Εντυπωσιακές εικόνες μεταδίδουν οι μετεωρολογικές κάμερες του metar.gr με την σκόνη, χαρακτηριστική είναι η εικόνα από το Υψηλόν Αρχ.Ολυμπίας.
Παράλληλα, οι ανατολικοί θυελλώδεις άνεμοι δρουν ως καταβάτες, δηλαδή πνέουν από ορεινές περιοχές προς πεδινές, αποτέλεσμα η θερμοκρασία να παρουσιάζει αισθητή άνοδο πλησιάζοντας στην Ζαχάρω τους 30 βαθμούς Κελσίου. 

Άνεμοι με ριπές στα 9 μποφόρ πνέουν στην Ανδρίτσαινα, ριπές στα 8 στην Αρχ.Ολυμπία και 7 μποφόρ σε Πύργο και Κατάκολο, σύμφωνα με τους μετεωρολογικούς σταθμούς του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών.

Από σήμερα Τετάρτη
οι άνεμοι εξασθενούν στρέφονται σε ΒΔ και υποχωρεί η σκόνη. Πάντως, το μεσημέρι και το απόγευμα θα αναπτυχθούν νεφώσεις στα ημιορεινά-ορεινά και θα δώσουν τοπικές μπόρες. Η θερμοκρασία σε μικρή πτώση 1 με 2 βαθμούς.

Νεότερα στοιχεία για τον καιρό στις τακτικές ή έκτακτες προγνώσεις στο ilialive.gr. Μπορείτε να βλέπετε τον καιρό της χώρας μας, σε πραγματικό χρόνο, από 490 και πλέον μετεωρολογικούς σταθμούς σε ολόκληρη την Ελλάδα στην ιστοσελίδα μας metar.gr.
Δείτε ζωντανή εικόνα από την Ηλεία μέσα από τις διαδικτυακές μετεωρολογικές κάμερες του metar.gr στον σύνδεσμο που ακολουθεί: http://www.metar.gr/camera/ilias          

Μετεωρολογική ενημέρωση Θεόδωρος Κονδύλης

Πηγή

ilialive.gr

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

2ΗΜΕΡΗ ΠΡΟΣΚΥΝΗΜΑΤΙΚΗ ΕΚΔΡΟΜΗ ΑΓΙΟΣ ΠΑΪΣΙΟΣ (Σουρωτή) - ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ :ΑΓΙΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ Αψίδα Γαλέριου ,Λευκός Πύργος , Ροτόντα, Πλατεία Αριστοτέλους Άνω πόλη -Επταπύργιο

Εκπολιτιστικός σύλλογος Νεοχωρίου {{ΤΟ ΜΥΡΤΟΥΝΤΙΟ}}: ΕΝΑΡΞΗ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΩΝ ΕΠΑΝΑΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ