Τρίτη 24 Ιουνίου 2014

«Μάγεψαν» και τα φετινά Καβασίλεια!


Μια «μαγευτική» βραδιά χάρισαν και φέτος στο κοινό, που είχε «πλημμυρίσει» από νωρίς το πέτρινο ανοιχτό θεατράκι των Καβασίλων, τα «Καβασίλεια», η μεγάλη καλοκαιρινή εκδήλωση που διοργανώνει για 22η συνεχόμενη χρονιά με τις δικές τους δυνάμεις, με πολύ όρεξη, κέφι, μεράκι και συνέπεια ο Εκπολιτιστικός Σύλλογος Καβασίλων.
Τα φετινά Καβασίλεια ήταν αφιερωμένα στον μεγάλο μουσικοσυνθέτη Δήμο Μούτση, ενώ, όπως κάθε χρόνο, δεν έλειψαν και οι βραβεύσεις στους ανθρώπους της προσφοράς!
Οι εκδηλώσεις ξεκίνησαν στις 8:30 το βράδυ με μια ποδηλατοδρομία, στην οποία συμμετείχαν μικροί και μεγάλοι, που ξεκίνησε από την Παναγία την Καθολική στην Γαστούνη και είχε ως γραμμή τερματισμού το θεατράκι των Καβασίλων που από νωρίς είχε αρχίσει να κατακλύζεται από κόσμο.
Τα φετινά, 22α Καβασίλεια, άνοιξε με χαιρετισμό του ο πρόεδρος του Εκπολιτιστικού Συλλόγου Καβασίλων κ. Χρήστος Μάλλιαρης, ενώ ακολούθησαν χαιρετισμοί και από άλλους φορείς, ενώ τη «σκυτάλη» πήρε στη συνέχεια η «οικοδέσποινα» της βραδιάς, καθηγήτρια φιλόλογος κα Κατερίνα Μητροπούλου που αναφέρθηκε στη ζωή και στο έργο του μεγάλου μουσουργού Δήμου Μούτση.
Την κα  Μητροπούλου «διαδέχτηκε» στην σκηνή η ορχήστρα «Τα Χρώματα της Ήλιδας», «μαγεύοντας» το κοινό με τις μουσικές και τα τραγούδια του Δήμου Μούτση.
Όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος τα «Καβασίλεια» δεν θα μπορούσαν να μην βραβεύσουν τους… ανθρώπους της διπλανής πόρτας. Τους ανθρώπους που είτε με τον χαρακτήρα τους και τη στάση ζωής τους, είτε με την επιχειρηματική τους ιδιότητα κατάφεραν να ξεχωρίσουν.
Έτσι, το βράδυ του Σαββάτου, από τη «σκηνή» των φετινών Καβασιλείων πέρασαν οι κ.κ. Παναγιώτης Κασσαβός από τη Γαστούνη, Κωνσταντίνος Λεμποτέσης από την Ανδραβίδα και Σπυρίδωνας Κωνσταντινόπουλος από το Βαρθολομιό που η μοίρα τους έφερε στο ίδιο σημείο, την ίδια στιγμή για να γράψουν τη δική τους ιστορίας σώζοντας τη ζωή του κ. Σάκη Παπαδόπουλου από τα Καβάσιλα.
Βραβείο παρέλαβαν επίσης: ο κ. Παναγιώτης Κοντάρης από την Ανδραβίδα, που πιστός στην παράδοση διατηρεί τον κυλινδρόμυλο του πατέρα του από το 1947 στα Καβάσιλα, η γαλακτοβιομηχανία «Φάρμα Ηλείας» που λειτουργεί στον δήμο Πηνειού από 2008 και μέσα στο λίγο αυτό χρόνο κατόρθωσε με την ποιότητα των προϊόντων της και με μια δυναμική που συνεχώς αυξάνεται να κερδίσει την εμπιστοσύνη του κόσμου της Ηλείας και τέλος, ο δραστήριος και δημιουργικότατος κ. Ιωάννης Μουζάκης από την Αμαλιάδα που συμβάλει στην οικονομία του τόπου, αρχικά με την βιομηχανία καραμέλας «Olympic» αλλά και με τη συνεχή δραστηριότητά του.
Η εκδήλωση συνεχίστηκε μέχρι αργά με το καλλιτεχνικό πρόγραμμα της ορχήστρας «Χρώματα της Ήλιδας». 





Στάθης Πουλιάσης
(Stathispatris@Yahoo.com)
patrisnews.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΜΕΓΑΛΟ ΠΑΣΧΑΛΙΝΟ BAZAAR από του μαθητές του δημοτικού σχολείου Νεοχωρίου, με χορηγία της καφετέριας {{LA BOHEME }} Διον Παναγόπουλου

Είμαι στην μεγάλη και πολύ  ευχάριστη θέση να ανακοινώσω ότι έγινε μια πολύ καλή και γενναιόδωρη πράξη από έναν επαγγελματία του χωριού μας ...