Σάββατο 21 Ιουνίου 2014

Έκανε και φέτος τη φωλιά της η Καρέτα - Καρέτα!

ΠΑΡΑΛΙΑ ΚΟΥΡΟΥΤΑΣ 
Στη ζεστή άμμο και τους φιλόξενους καταστηματάρχες, οικιστές και επισκέπτες της Κουρούτας «εμπιστεύτηκε» και φέτος
τα αυγά της, για πέμπτη συνεχόμενη χρονιά, μια θαλάσσια χελώνα Καρέτα – Καρέτα. Η χελώνα βγήκε στην παραλία πριν 2-3 βράδια και γέννησε τα αυγά της μπροστά από την κεντρική πλατεία και το κατάστημα του κ. Κότσιφα. Σύμφωνα μάλιστα με τις εκτιμήσεις και τις γνώσεις που έχουν αποκομίσει από τα προηγούμενα χρόνια οι οικιστές της Κουρούτας, οι οποίοι βρίσκονται σε διαρκή επαφή και συνεργασία με το Κέντρο Προστασίας «Αρχέλων», στη Ζάκυνθο, τα χελωνάκια αναμένονται… κάπου τον Δεκαπενταύγουστο!
Αυτό που προκαλεί πάντως εντύπωση στους οικιστές της Κουρούτας αλλά και στους καταστηματάρχες της περιοχής είναι το γεγονός ότι τόσο φέτος όσο και τα προηγούμενα τέσσερα καλοκαίρια, οι χελώνες κάνουν τα αυγά τους στο ίδιο κομμάτι της παραλίας (σε απόσταση 5 -10 μέτρων το πολύ), σε σημείο μάλιστα που αναρωτιούνται εάν… πρόκειται για την ίδια χελώνα!
Αμέσως μόλις εντοπίστηκε η φωλιά στην παραλία ειδοποιήθηκε ο Σύλλογος Οικιστών Κουρούτας που τόσο ο πρόεδρός του κ. Δημήτρης Γεωργόπουλος όσο και τα μέλη του έχουν λάβει οδηγίες από το Κέντρο «Αρχέλων» και, όπως και τα προηγούμενα καλοκαίρια, γνωρίζουν πάρα πολύ καλά τι πρέπει να κάνουν για να προστατεύσουν τη φωλιά με τα αυγά της Καρέτα – Καρέτα.
«Ειδοποιηθήκαμε αμέσως γι’ αυτό το νέο θαύμα της φύσης και της ζωής και τρέξαμε χαρούμενοι, που μας ξαναθυμήθηκε και μας ξαναεμπιστεύτηκε τα αυγά της η χελώνα» είπε στην εφ. «Πατρίς» ο πρόεδρος του Συλλόγου Οικιστών Κουρούτας κ. Δημήτρης Γεωργόπουλος και συνέχισε: «Η φωλιά απέχει μόλις λίγα μέτρα από την περσινή και αναρωτιόμαστε εάν πρόκειται για την ίδια χελώνα. Θα είναι πραγματικά μαγευτικό να έρχεται κάθε καλοκαίρι στην παραλία μας η ίδια χελώνα. Αμέσως τοποθετήσαμε καλάμια και ξυλάκια για να ξεχωρίζει η φωλιά ενώ άμεσα θα προχωρήσουμε στην περίφραξή της με το ειδικό πλέγμα και στην διάνοιξη το μονοπατιού για τα χελωνάκια προς τη θάλασσα. Σε αυτό δε το σημείο θέλω να ζητήσω την προσοχή από όλους τους λουόμενους και τους επισκέπτες της παραλίας για να μην κάνουμε ζημιά στη φωλιά».
                                                                                                  
Στάθης Πουλιάσης
(Stathispatris@Yahoo.com
patrisnews.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Η Διευθύντρια του δημ σχολείου Κα Ε. ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΠΟΥΛΟΥ ευχαριστεί τον ευγενή χορηγό του σχολείου Δ.ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟ

  Η Διευθυντήρια του δημ σχολείουΝεοχωρίου  Κυρία Ευγενία Αλεξανδροπούλου   με γραπτή επιστολή που ακολουθεί, ευχαριστεί θερμά  τον συγχωρια...