Παρασκευή 18 Ιουλίου 2014

Φρίκη: 150 κακοποιημένα παιδιά από τους γονείς τους στην Πάτρα


Φρίκη: 150 κακοποιημένα παιδιά από τους γονείς τους στην Πάτρα

150 παιδιά βρίσκονται αυτή την στιγμή υπό παρακολούθηση από τις κοινωνικές υπηρεσίες του Δήμου Πατρέων, καθώς αποδείχθηκε ότι έχουν κακοποιηθεί σωματικά από τους γονείς τους.

Εκτός από τους ίδιους τους γονείς, η κακοποίηση προέρχεται ακόμα και από συγγενικά πρόσωπα, όπως αποκάλυψε ο αντιδήμαρχος Κοινωνικής πολιτικής, Θεοχάρης Μασσαράς.


Παιδιά 2 ετών ζουν τον εφιάλτη


Τα παιδιά είναι ηλικίας από 2 μέχρι και 14 ετών, τα οποία από πολύ νωρίς είδαν και έζησαν το σκληρό πρόσωπο της ζωής, τις περισσότερες φορές από το χέρι του ίδιου του πατέρα τους, με την ανοχή της μητέρας, η οποία μόνο σε μία περίπτωση κατήγγειλε το σύζυγό της, προσπαθώντας να προστατέψει τα δύο της παιδιά.

Οι ανώνυμες καταγγελίες προς τους κοινωνικούς λειτουργούς του Δήμου γίνονται από γείτονες ή συγγενείς των οικογενειών, που δεν μπορούν να επιτρέψουν ένα μικρό παιδί να κακοποιείται αβοήθητο

«Μία μητέρα μόνο από τις 150 περιπτώσεις, απευθύνθηκε σε εμάς για την προστασία των παιδιών της, που κακοποιούνταν με ξυλοδαρμούς από τον πατέρα τους. Κατέθεσε αίτηση διαζυγίου, προχώρησε σε αίτηση ασφαλιστικών μέτρων και σήμερα αυτός ο άνθρωπος, που έχει μετανιώσει, βλέπει ανά διαστήματα τα παιδιά του, σε παιδότοπο της πόλης, υπό το άγρυπνο βλέμμα κοινωνικών λειτουργών», επεσήμανε ο κ.Μασσαράς.

Αρωγός το Χαμόγελο του Παιδιού


Κάποια από τα παιδιά έχουν μεταφερθεί σε ιδρύματα ή συλλόγους όπως το «Χαμόγελο του Παιδιού», ενώ άλλα επέστρεψαν στο σπίτι τους, αλλά ο έλεγχος είναι καθημερινός από τις αρμόδιες υπηρεσίες, ώστε να μην ξανατεθεί σε κίνδυνο η υγεία των παιδιών.

Είναι χαρακτηριστικό ότι σήμερα στον Ξενώνα κακοποιημένων γυναικών, φιλοξενούνται δύο γυναίκες από την Πάτρα, η μία εκ των οποίων έχει μαζί και τα μικρά παιδιά της

«Δεν ξέρετε τι είναι να σου ζητάει βοήθεια μία γυναίκα η οποία σε αντικρύζει με μαυρισμένα μάτια και άσχημα χτυπημένη στο πρόσωπο και σε αρκετά σημεία του σώματος της και σκέφτεσαι ότι οι πιο πολλές ντέπονται να το πράξουν, φοβούμενες το κοινωνικό σκάνδαλο ή την πιο βίαιη αντίδραση του συζύγου της μόλις τον συλλάβει η αστυνομία», σχολίασε ο κ.Μασσαράς, εξηγώντας ότι για αυτό το λόγο ο Δήμος δεν έχει αποκαλύψει που στεγάζεται ο Ξενώνας κακοποιημένων γυναικών.

Μέσα σε όλα αυτά, το προσωπικό δεν επαρκεί


Και ενώ τα κρούσματα καθημερινά αυξάνονται δραματικά, εξαιτίας της οικονομικής κρίσης και της ανεργίας και αφορούν ζευγάρια, τόσο χαμηλού βιοτικού επιπέδου και μόρφωσης, όσο ευκατάστατες οικογένειες με πανεπιστημιακή εκπαίδευση, το προσωπικό του κοινωνικού τομέα εκπαιδευμένο και με ειδικότητα, απαρτίζεται μόλις από μόνιμους κοινωνικούς λειτουργούς, τρεις από τους οποίους προέρχονται από την διεύθυνση της πρόνοιας.


Πηγή: patrastimes.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Εκπολιτιστικός σύλλογος Νεοχωρίου {{ΤΟ ΜΥΡΤΟΥΝΤΙΟ}}: ΕΝΑΡΞΗ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΩΝ ΕΠΑΝΑΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ

  Αγαπητοί συγχωριανοί φίλες και φίλοι του εκπολιτιστικού συλλόγου Νεοχωρίου {{ΤΟ ΜΥΡΤΟΥΝΤΙΟ}}!  Ανακοινώνουμε ότι σήμερα πάρθηκε μια μεγάλη...