Πέμπτη 24 Ιουλίου 2014

Ηλεία: Ξυλέμπορος παράνομος υλοτόμος στο δάσος της Φολόης


ksila1a

Κατασχέθηκε φορτηγό του με 30 τόνους καυσόξυλα από δρυς

Του Γιάννη Σπυρούνη
Τριάντα τόνους με «φρεσκοκομμένα» ξυλεία δρυός, από το δάσος της Φολόης, εντόπισε το προσωπικό του Δασαρχείο Πύργου,
μετά από επιχείρηση που στήθηκε προχθές το βράδυ με την αξιοποίηση κατάλληλων πληροφοριών. Η ποσότητα αυτή της ξυλείας βρέθηκε φορτωμένη σε φορτηγό που είχε σταθμεύσει σε χώρο γνωστούς εμπόρου καυσόξυλων της περιοχής και σύμφωνα με πληροφορίες, προέρχεται από κοπή δέντρων που έγινε τις τελευταίες ημέρες. Η ποσότητα αυτή μαζί με το φορτηγό κατασχέθηκαν και θα σχηματιστεί δικογραφία σε βάρος του ξυλέμπορου για την υπόθεση αυτή.
Ο Δασάρχης Πύργου Παναγιώτης Λάττας, που ήταν ο επικεφαλής της επιχείρησης αυτής μιλώντας χθες στους εκπροσώπους του Τύπου, αναφέρθηκε στις πληροφορίες που υπήρχαν για την δράση κάποιων ακόμα και μέσα στο καλοκαίρι, με την παράνομη υλοτομία στο δρυοδάσος της Φολόης. «Πιστεύαμε πως ο κόσμος είχε συνετιστεί και είχε σταματήσει να ασχολείται με το παράνομο αυτό «άθλημα». Το δρυοδάσος της Φολόης είναι στολίδι όχι μόνο για την περιοχή μας, αλλά για όλη την Ελλάδα. Παρόλα αυτά μετά από συντονισμένες ενέργειες, διαπιστώσαμε πως κάποιος γνωστός ξυλέμπορος της περιοχής της Φολόης, είχε προβεί σε παράνομη υλοτομία νυχτερινές ώρες. Οργανώσαμε τη νύχτα επιχείρηση και κατασχέσαμε 30 τόνους καυσόξυλα δρυός, προερχόμενα από το δάσος της Φολόης, το αυτοκίνητο που μετέφερε τα ξύλα και θα σχηματιστεί δικογραφία που θα υποβάλουμε στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Ηλείας, που θα είναι πλήρης και με φωτογραφικό υλικό θα αποδεικνύεται το μέγεθος της καταστροφής στο δάσος, από αυτή την ενέργεια». Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις του κ. Λάττα, η ποσότητα αυτή προέρχεται από την κοπή περίπου είκοσι δέντρων, κάτι που συνέβη τις τελευταίες τρεις – τέσσερις ημέρες. Το φορτηγό εντοπίστηκε σε αποθήκη που φύλαγε τα ξύλα ο συγκεκριμένος ξυλέμπορος, φορτωμένο και σκεπασμένο. «Κάνουμε μια συγκροτημένη προσπάθεια όλο το Δασαρχείο, όλοι οι υπάλληλοι, καθώς το δρυοδάσος της Φολόης αποτελεί πρώτη προτεραιότητα. Πρέπει να καταλάβει κόσμος ότι δεν παίζουμε, είμαστε πολύ αυστηροί και θα συνεχίσουμε έτσι. Δεν μπορεί το δάσος της Φολόης, να γίνει κτήμα κανενός» ανέφερε σε αυστηρούς τόνους ο Δασάρχης Πύργου. Σύμφωνα με τις διαδικασίες που ακολουθούνται σε αυτές τις περιπτώσεις, μετά την υποβολή της δικογραφίας στον Εισαγγελέα Ηλείας, θα διενεργηθεί δημόσια ανοικτή δημοπρασία για την εκποίηση της κατασχεμένης ξυλείας.
ksila2

Πηγή

ilialive.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΨΥΧΟΓΙΟΥ ΧΡΥΣΟΥΛΑ: Πρόεδρος πολιτιστικού συλλόγου Νεοχωρίου ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΚΥΡΙΑΚΗ (των Βαϊων ) 28-4-2024

 Κατόπιν εντολής της πρόεδρου του ΔΣ του πολιτιστικού συλλόγου Νεοχωρίου Κα Χρυσούλα Ψυχογιού  γίνεται η εξής ανάρτηση στο site του χωριού μ...