Τετάρτη 30 Ιουλίου 2014

Τσεκούρι στο εφάπαξ στρατιωτικών - Μαζικές παραιτήσεις φέρνουν οι νέες περικοπές


Τσεκούρι στο εφάπαξ στρατιωτικών - Μαζικές παραιτήσεις φέρνουν οι νέες περικοπές
ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ

- Οι εκπρόσωποι των ενστόλων μιλούν για μειώσεις ως και 50% στο εφάπαξ
- Το άρθρο 221 "καί" τους ένστολους και φέρνει νέες περικοπές
- Όπου φύγει, φύγει οι αξιωματικοί από τα σώματα ασφαλείας για να γλιτώσουν τις περικοπές
- Κίνδυνος και για τις επικουρικές συντάξεις

Πραγματικό θρίλερ με το πολυνομοσχέδιο του υπουργείο Εργασίας και το άρθρο 221 που προβλέπει αλλαγές προς το χειρότερο για το εφάπαξ των στρατιωτικών.

Από του ΥΠΕΘΑ μεταδίδονταν αργά το βράδυ αισιόδοξα μηνύματα,αλλά το κείμενο που είναι αναρτημένο στην ιστοσελίδα της Βουλής είναι σε τελείως διαφορετικό κλίμα.


Για μειώσεις ως και 50% κάνουν λόγο οι ένστολοι
 
Το επίμαχο άρθρο 221 όχι μόνο δεν βελτιώθηκε αλλά έγινε αυστηρότερο. Όσοι έχουν διαβάσει το νομοσχέδιο που είναι αναρτημένο στο σάϊτ της Βουλής ,λένε ότι η νέα διατύπωση θέτει χρονικό όριο όχι την 1η Ιανουαρίου 2015 ,αλλά την 30 Οκτωβρίου 2014! Και προσθέτει ότι όσα ΔΣ ταμείων δεν θα συμμορφώνονται θα αντικαθίστανται.

Αρκετά είναι τα στελέχη που εξετάζουν πλέον το ενδεχόμενο αποχώρησης από την υπηρεσία για να διασφαλίσουν ότι δεν θα ισχύσει για 'κεινους το νέο καθεστώς και θα γλιτώσουν τις περικοπές.

Οι συνδικαλιστές των ενστόλων προβλέπουν ότι από τις αλλαγές οι περικοπές που θα προκύψουν θα φτάσουν ως και το 50% σε ό,τι αφορά στο εφάπαξ, ενώ θεωρούν βέβαιη ακόμη μια μείωση των επικουρικών συντάξεων.

Όπως και να 'χει πάντως στο πολυνομοσχέδιο προβλέπεται συγχώνευση όλων των επικουρικών Ταμείων των ενστόλων στον Ενιαίο Ταμείο Επικουρικής Ασφάλισης όπου θα ισχύσει και η ρήτρα μηδενικού ελλείμματος, ρήτρα που έχει ήδη επιφέρει μειώσεις.

Διαβάστε περισσότερα στο Onalert.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Η Διευθύντρια του δημ σχολείου Κα Ε. ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΠΟΥΛΟΥ ευχαριστεί τον ευγενή χορηγό του σχολείου Δ.ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟ

  Η Διευθυντήρια του δημ σχολείουΝεοχωρίου  Κυρία Ευγενία Αλεξανδροπούλου   με γραπτή επιστολή που ακολουθεί, ευχαριστεί θερμά  τον συγχωρια...