Πέμπτη 7 Αυγούστου 2014

Νέο «κρούσμα» εξαπάτησης κληρικού στον Πύργο!


Οι απατεώνες που λειτουργούν εις βάρος ιερέων το τελευταίο χρονικό διάστημα, συνεχίζουν αμείωτα «το έργο τους» χωρίς κανείς μέχρι τώρα να μπορεί να τους σταματήσει!

Το κεντρικό δημοσίευμα ωστόσο του Patrisnews.com για την περιπέτεια του γιου ενός αποθανόντος κληρικού πρόσφατα στην Επαρχία Ολυμπίας, «έσωσε» κυριολεκτικά χθες Δευτέρα τη σύζυγο ιερέα, η οποία βρισκόταν καθ’ οδόν για την Τράπεζα...
Όπως και στην πρώτη περίπτωση έτσι και εδώ οι επιτήδειοι, επικοινώνησαν με την οικογένεια, προς την οποία ανακοίνωσαν ότι δικαιούται ένα μεγάλο ποσό από το Ταμείο Ασφάλισης Κληρικών Ελλάδος και της ζήτησαν να πάει να το παραλάβει από τραπεζικό υποκατάστημα στον Πύργο.
Εδώ πάντως, δεν απαίτησαν αμέσως χρήματα, υποτίθεται για τις διαδικασίες, στοχεύοντας προφανώς να το κάνουν στη συνέχεια, εκμεταλλευόμενοι την αγωνία και την... προσδοκία των ενδιαφερομένων που ασφαλώς δε θα έβρισκαν τίποτα στην Τράπεζα και θα αναγκάζονταν να επικοινωνήσουν μαζί τους. Πιθανότατα τότε θα ερχόταν και η «λυπητερή» από το κύκλωμα των απατεώνων που ζητούν χρήματα αφού «έτσι απαιτούν οι διαδικασίες...».
Η πρεσβυτέρα που μέχρι την τελευταία στιγμή δεν είχε υποψιαστεί τίποτα αφού ο ιερέας αντιμετωπίζει προβλήματα υγείας κ.λ.π. και ίσως θεώρησε λογική μια επιπρόσθετη χρηματοδότηση από το ταμείο Κληρικών, παρακάλεσε γνωστό της να την εξυπηρετήσει με το αυτοκίνητό του και να την φέρει από κοντινό δημ. διαμέρισμα στον Πύργο.
Ο τελευταίος όμως την ενημέρωσε για το προχθεσινό ρεπορτάζ της εφημερίδας μας και κρίθηκε σκόπιμο πριν περάσουν την πόρτα της τράπεζας να ενημερώσουν τη Μητρόπολη Ηλείας. Εκεί τους συνέστησαν να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί καθώς και οι ίδιοι είναι αποδέκτες πολλών καταγγελιών ενώ τόνισαν ότι δεν μπορεί να γίνονται με αυτό τον τρόπο οι διαδικασίες ενίσχυσης από το Ταμείο.
Η απάντηση της Μητρόπολης προκάλεσε την αγανάκτηση των ενδιαφερομένων και τότε υπήρξε επικοινωνία με τον υποτιθέμενο υπάλληλο του Ταμείου μέσα από την οποία απεδείχθη ότι επρόκειτο περί απάτης. Στο άκουσμα μάλιστα ότι έχουν ηχογραφηθεί οι συνομιλίες και ότι έχει κρατηθεί ο αριθμός του τηλεφώνου του για να βοηθήσει στις έρευνες της Αστυνομίας, το έκλεισε απότομα ενοχλημένος από την αρνητική για τον ίδιο εξέλιξη της ιστορίας που είχε στήσει...
Γενικότερα πάντως χρειάζεται ιδιαίτερη προσοχή αφού τα φαινόμενα αυτά παρατηρούνται όλο και πιο συχνά, ενώ ήδη οι απατεώνες έχουν  αποσπάσει αρκετά χρήματα από τα θύματά τους.
Σύμφωνα με πληροφορίες και το ίδιο το Ταμείο Κληρικών έχει ζητήσει να ερευνηθούν αυτές οι περιπτώσεις, ενώ επισημαίνεται ότι όποιος δέχεται τηλεφώνημα από κάποιον που ισχυρίζεται τον υπάλληλο ή τον ανταποκριτή του συγκεκριμένου ταμείου να ενημερώνει πριν κάνει οτιδήποτε, την Μητρόπολή του.
patrisnews.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Εκπολιτιστικός σύλλογος Νεοχωρίου {{ΤΟ ΜΥΡΤΟΥΝΤΙΟ}}: ΕΝΑΡΞΗ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΩΝ ΕΠΑΝΑΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ

  Αγαπητοί συγχωριανοί φίλες και φίλοι του εκπολιτιστικού συλλόγου Νεοχωρίου {{ΤΟ ΜΥΡΤΟΥΝΤΙΟ}}!  Ανακοινώνουμε ότι σήμερα πάρθηκε μια μεγάλη...