Τετάρτη 27 Αυγούστου 2014

Εφιάλτης από δάγκωμα νυχτερίδας!


Χωρίς προβλήματα και μετά από ολιγόωρη παρακολούθηση επέστρεψε στο σπίτι του ο 60χρονος από τον Καρδαμά που δέχτηκε δάγκωμα από νυχτερίδα.


Το περιστατικό που προκάλεσε συναγερμό στο Νοσοκομείο της Αμαλιάδας και το ΚΕΕΛΠΝΟ, έχει κάνει το γύρο της χώρας από χθες το πρωί, καθώς τουλάχιστον για φέτος είναι η πρώτη περίπτωση που καταγράφεται σχετικά με δάγκωμα νυχτερίδας σε άνθρωπο και μάλιστα μέσα στο ίδιο του το σπίτι!

Ο παθών για ευνόητους λόγους δεν θέλει να γίνει γνωστό το όνομά του, ωστόσο μίλησε στo patrisnews.com για την περιπέτειά του και είναι γεγονός ότι και ο ίδιος ακόμη και χθες δεν είχε συνειδητοποιήσει τι ακριβώς είχε συμβεί και τις σοβαρές επιπτώσεις που θα μπορούσε να έχει για τη ζωή του το συγκεκριμένο δάγκωμα.

Επί 24 ώρες μέσα στο σπίτι

Όλα έγιναν το βράδυ της Δευτέρας, τη στιγμή που ο 60χρονος μπήκε στο σπίτι του και θορυβήθηκε από τις φωνές της κόρης του, η οποία δικαιολογημένα φοβήθηκε όταν αντίκρισε τη νυχτερίδα στον μπουφέ του σπιτιού.
Όπως ανέφεραν ο 60χρονος και η σύζυγός του, η νυχτερίδα έγινε για πρώτη φορά αντιληπτή μέσα στο σπίτι το απόγευμα της Κυριακής και πιθανολογούν ότι εισχώρησε στην κατοικία από την καμινάδα του τζακιού.
Οι ίδιοι δεν φοβήθηκαν ιδιαίτερα και δεν την πείραξαν, ενώ θεώρησαν ότι βγήκε μόνη της έξω από το σπίτι οπότε δεν έδωσαν συνέχεια.
Μάλιστα, το πρωί της Δευτέρας είχαν ήδη ξεχάσει το συμβάν, αφού η νυχτερίδα ήταν άφαντη.
Ωστόσο, έκαναν λάθος γιατί το βράδυ της Δευτέρας, όταν άναψαν τα φώτα του σπιτιού, η νυχτερίδα έκανε την εμφάνισή της και βρήκε καταφύγιο στο μπουφέ του σαλονιού.

Όταν μπήκε στο σπίτι ο 60χρονος, χωρίς δεύτερη σκέψη πλησίασε στο μπουφέ και επεχείρησε να πιάσει και να πνίξει τη νυχτερίδα με το χέρι του.

Αυτό ήταν και το μεγάλο του λάθος, γιατί η νυχτερίδα δεν έμεινε άπραγη, αντιθέτως του κατάφερε δύο δαγκώματα στο χέρι.

Ο 60χρονος, παρά τον πόνο που ένιωσε, δεν έκανε πίσω, αλλά έβαλε και το άλλο του χέρι προκειμένου να εξοντώσει τη νυχτερίδα. Τότε δέχτηκε και το τρίτο δάγκωμα, στο άλλο χέρι αυτή τη φορά, κατάφερε όμως να σκοτώσει τη νυχτερίδα.


Μαρία Καραμπάτση
(karabatsimaro@yahoo.gr)
patrisnews.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΜΕΓΑΛΟ ΠΑΣΧΑΛΙΝΟ BAZAAR από του μαθητές του δημοτικού σχολείου Νεοχωρίου, με χορηγία της καφετέριας {{LA BOHEME }} Διον Παναγόπουλου

Είμαι στην μεγάλη και πολύ  ευχάριστη θέση να ανακοινώσω ότι έγινε μια πολύ καλή και γενναιόδωρη πράξη από έναν επαγγελματία του χωριού μας ...