Τρίτη 19 Αυγούστου 2014

Κάστρο Ηλείας: Το χωριό με τις αιωνόβιες γυναίκες


ekato

Τέσσερις γυναίκες έχουν περάσει τα 100 έτη ζωής και ζουν στη σκιά του μεσαιωνικού κάστρου Χλεμούτσι

Το μυστικό της μακροζωΐας πρέπει να κρύβεται στο χωριό Κάστρο της Ηλείας. Στη σκιά του κάστρου Χλεμούτσι, με θέα τη Ζάκυνθο και το Ιόνιο, ο χρόνος κυλάει αργά. Αυτό αποδεικνύουν τουλάχιστον τέσσερις γυναίκες που έχουν «πατήσει» τα εκατό χρόνια ζωής και συνεχίζουν με χαμόγελο. Τέσσερις γυναίκες, οι δύο μεγαλύτερες εξ αυτών διανύουν το 105 !!! έτος της ζωής τους. Την Κυριακή τιμήθηκαν με ένα ιδιαίτερο βραβείο αυτό της Ηλικίας, από τα μέλη του Πολιτιστικού Συλλόγου Νέων Κάστρου «Ο Παλαιολόγος».
ekato2
Η Ελένη Β. Κουρή διανύει το 105ο έτος της και χθες δέχθηκε τα μέλη του συλλόγου που της προσέφεραν μια ανθοδέσμη και την τιμητική πλακέτα.
ekato3
Συνομήλικη η Κωνσταντίνα Ζωγοπούλου στα 105 της και αυτή, στο δωμάτιο της, μαζί με παιδιά, εγγόνια και δισέγγονα, υποδέχθηκε τα μέλη του συλλόγου που την τίμησαν για την μακροβιότητά της.
ekato1
Τρίτη από τις αιωνόβιες γυναίκες του Κάστρου, είναι η Βεατρίκη Πανταζή
ekato4
Ενώ τέταρτη είναι η Παναγιώτα Κουρή, που κλείνει εκατό χρόνια ζωής και την πλακέτα παρέλαβε ο γιος της.
Οι τέσσερις γυναίκες μαζί με άλλους υπερήλικες στο χωριό κατοίκους, φαίνεται πως ξέρουν καλά το μυστικό της μακροζωίας, που ακολουθούν στο Κάστρο, αν και πρόκειται για έναν υπέροχο και πανέμορφο τόπο με μεγάλη ιστορία, γεγονός που μπορεί να περιλαμβάνεται στο «μυστικό»…
Οι φωτογραφίες είναι του καλό φίλου Χρήστου Ασημακόπουλου από το Κάστρο.

Πηγή

ilialive.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Εκπολιτιστικός σύλλογος Νεοχωρίου {{ΤΟ ΜΥΡΤΟΥΝΤΙΟ}}: ΕΝΑΡΞΗ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΩΝ ΕΠΑΝΑΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ

  Αγαπητοί συγχωριανοί φίλες και φίλοι του εκπολιτιστικού συλλόγου Νεοχωρίου {{ΤΟ ΜΥΡΤΟΥΝΤΙΟ}}!  Ανακοινώνουμε ότι σήμερα πάρθηκε μια μεγάλη...