Παρασκευή 19 Σεπτεμβρίου 2014

Πύργος: Θύματα ανήλικων ΡΟΜΑ ανυποψίαστοι οδηγοί - Άρπαξαν τσάντα με 2600 ευρώ


roma_fanaria5

Με τη μέθοδο της απασχόλησης συνεχίζουν ακάθεκτοι τη δράση τους

Του Γιάννη Σπυρούνη

Δύο «χτυπήματα» σε δύο μέρες μετρά η Αστυνομία από ανήλικους ΡΟΜΑ στον Πύργο σε βάρος ανυποψίαστων οδηγών. Το ένα συνέβη στο χώρο στάθμευσης σούπερ μάρκετ εν κινήσει και το δεύτερο σε δρόμο της πόλης. Η λεία των ανήλικων δραστών διόλου ευκαταφρόνητη, καθώς άγγιξε τις 3000 ευρώ.
Το απόγευμα της Τρίτης μια γυναίκα μόλις είχε ολοκληρώσει τα ψώνια της και είχε βγει από σούπερ μάρκετ στην περιοχή της Φιλοθέης. Μπήκε στο αυτοκίνητό της και ξεκίνησε με χαμηλή ταχύτητα, όταν εμφανίστηκαν περίπου είκοσι παιδιά ΡΟΜΑ ηλικίας από 6 έως 12 ετών. Ένα από αυτά άνοιξε την πόρτα του συνοδηγού και άρπαξε την τσάντα της, που περιείχε το χρηματικό ποσό των 2600 ευρώ καθώς επίσης τραπεζικές κάρτες και το κινητό της τηλέφωνο. Άμεσα κινητοποιήθηκαν δυνάμεις της Αστυνομίας που κινήθηκαν προς τον καταυλισμό των ΡΟΜΑ που βρίσκεται πλησίον του σούπερ μάρκετ. Εκεί βρήκαν την τσάντα της γυναίκας πεταμένη και εντός αυτής το χρηματικό ποσό των 1900 ευρώ και το κινητό τηλέφωνο, από τα αρχικής αφαιρεθέντα αντικείμενα.
Χθες το πρωί, μια άλλη γυναίκα οδηγός έπεσε θύμα ανήλικων ΡΟΜΑ, όταν στην οδό Πολυτεχνείου, με τη μέθοδο της απασχόλησης κατάφεραν να αποσπάσουν μέσα από το αυτοκίνητό της το πορτοφόλι της με το ποσό των 180 ευρώ. Στη συνέχεια οι δράστες τράπηκαν σε φυγή.
Τα παράπονα για τη δράση των ανήλικων ΡΟΜΑ στην ευρύτερη περιοχή του Πύργου είναι συχνά. Κύριους χώρους δράσης αποτελούν οι χώροι στάθμευσης των σούπερ μάρκετ, τα φανάρια και ο κόμβος της Φιλοθέης. Οι πρακτικές που ακολουθούν για να προσεγγίσουν το υποψήφιο θύμα τους και να αποσπάσουν την προσοχή τους είναι πολλές. Πέρα από την επαιτεία, το κόλπο των τελευταίων ημερών είναι ο καθαρισμός των τζαμιών στα αυτοκίνητα, κυρίως στα φανάρια στην είσοδο της πόλης.

Πηγή

ilialive.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΜΕΓΑΛΟ ΠΑΣΧΑΛΙΝΟ BAZAAR από του μαθητές του δημοτικού σχολείου Νεοχωρίου, με χορηγία της καφετέριας {{LA BOHEME }} Διον Παναγόπουλου

Είμαι στην μεγάλη και πολύ  ευχάριστη θέση να ανακοινώσω ότι έγινε μια πολύ καλή και γενναιόδωρη πράξη από έναν επαγγελματία του χωριού μας ...